Happy birthday to me

Idag blir jag hela 21 år. Inte mycket att komma med kanske. Fick presenter i sängen imorse, bland annat en ny springkompis i form av hörlurar till min iPod. Dom kommer att bli välanvända! Och så fick jag örhängen och wasabi i en fin burk! Gick en sväng med Tindra och sen hade älsklingen gjort frukost. Efter en liten stund i tvättstugan och långpromenad bjöd han även på lunch på Guldkringlan och sen glass. En väldigt trevlig födelsedag hittills! Ikväll ska vi grilla och just nu håller en tårta på att bli till. Det kommer hit några stycken och grillar med oss, men det blir nog ganska lugnt. Vi har ju Tindra att tänka på nuförtiden, då måste man ta ansvar! Hihihi, så vuxen jag är nu. Fast några glas vin slinker nog ner. Trevlig Valborg allihop! Nu ska jag ut i solen och borsta Tindras päls.


Spring i benen

Trodde aldrig jag skulle orka idag, speciellt efter molande huvudvärk halva dagen. Men efter skogspromenad och lite lek med pinnar sprang jag en tur på 5 km. Inte så långt, men det fick räcka idag. Nu sitter jag och återhämtar mig med den här utsikten... mys.


Karlskoga

Hej hopp. Det är dåligt med löpning för min del just nu. Försökte springa lite med Tindra igår, men jag föredrar nog att springa själv. Blir dubbelt så jobbigt när man ska hålla koll på henne samtidigt. Nu har vi vart på utflykt till Karlskoga och handlat hundmat och hundskålar. Vädret är lite sisådär, men ska ut på långpromenad efter lunch. Väntar på att få sätta tänderna i lite strömming som Edvin håller på och tillagar i köket. Sen ska jag dricka massa kaffe, för jag har haft huvudvärk hela förmiddan...

morgon 29/4

imorgon fyller du år lillasyster!
nu ska jag till jobbet, imorgon öppnar butiken (håll tummarna att det kommer mkt folk!!)

hej svej och ha en bra dag

piffa till dina fula ikea lampor

dagen idag blev ganska bra ändå. körde och lämnade en nykel på husensjöskolan som jag haft sen jag vikarierade där. efter det körde jag inom ikea och fyndade en hel hög med tyger för 95 spänn i fyndhörnan. detta har jag sytt idag:






visst blev de fina! dessa 2 lampor köpte vi för en evighet sen och jag har alltid hatat dom. nu är de ju skit snygga! fan va jag är kreativ!

och så har jag vart ute och srungit det vanliga varvet. det va skönt. nu känner jag mig helt tillfredställd med livet igen :-)
här är bildet (OBS. pga av ett feting munsår kan vi tyvärr inte visa ansiktet på maya idag)




Min tjej!


Ledig

idag är jag ledig. trist. jag vill jobba. ska springa en runda i eftermiddag, har lite ärenden att uträtta först. sen kan jag berätta att jag lagom till vår öppning har fått ett fett munsår. kul. jag är inte på bra humör idag. det brukar hjälpa att ta ut sig ordentligt i löparspåret då.

hej så länge


Träningsvärk

Ja det har jag idag.

Har vart ute i skogen med Tindra nu på morgonen, hon är rikitgt duktig när man är ute och skäller inte på hundar, drar inte i kopplet och lyssnar när man ropar på henne. Förrutom är det kommer katter och fåglar, dom gillar hon inte riktigt. Inne är hon tyvärr lite skällig när det kommer folk och när hon hör ljud när det är tyst (typ på nätterna). Men vi ska kämpa för att få bort det, vi ger oss inte... Nu ligger hon nedanför mina fötter och jag ska "plugga hemma" idag.

Jag har nästan glömt bort att jag fyller år om 2 dagar. Men jag har ju redan fått världens bästa födelsedagspresent!


Händelserik dag

Här va det dött. Är du ute och springer hela dagen Maya?

Här har det vart en händelserik dag, Tindra har kommit hit (ibland går det undan) och jag har kört två jympapass på raken. Så nu ska jag lägga mig i soffan och pusta ut med min två älsklingar. Imorgon är det dags att springa lite igen.

Jympa

4 deltagare idag, men jag fick köra på som vanligt ändå. Imorgon blir det dubbelpass och nu ska vi grilla korv.


Vadå high tech?

Jag kan se mina rundor i bilder, typ såhär... Kurvan visar vilket tempo jag håller genom passet.



Nu ska jag snart cykla till hälsans hus och jympa lite. Ifall någon kommer idag, det brukar inte vara fullsmockat med folk på söndagar.

Malmö bilder



här är en del av rundan jag sprang i malmö



här är jag efteråt...trött



här är jag med världens sötaste bebis



slutligen: här är jag för 10 min sen. helt slut. nu ska jag vara barnvakt. tjingeling

löpning söndag också!

jag körde som en dåre hem från malmö för att hinna ut en runda innan jag ska sitta barnvakt åt grannarnas 2-åring. och som jag sprang! men nu är jag helt slut. det blev min vanliga runda + ett varv i skogen. jag måste köpa (eller önska mig, fyller ju snart) en klocka som man kan ta tid med så jag hur lång tid jag springer. fast huvudsaken just nu är ATT jag springer.

jag behöver inget high tec som MAria har, men ett vanligt tidtagarur vore fint :-)

Terränglöpning

Det blev en sväng i skogen nu på förmiddagen. Backigt, smala stigar, rötter som sticker upp här och där och nedfallna träd. Kul med omväxling kanske... sista backen dödade mina lår, fast sen orkade jag med en liten spurt på slutet ändå. Tillsist stannade klockan p 34,46 min och 7,27 km. Ikväll ska jag ha jympa, så nu får jag vila benen en stund.

Inte utan min iPod!

en löprunda i malmö

Har sprungit i ca 30 min, en runda på 5km här i Malmö. Det va sjukt jobbigt! ena sträckan hade jag motvind hela tiden och andra sträckan gick det uppför hela tiden. vi är hos anna och mattias i malmö och hälsar på. vi har träffat deras lilla ellie för första gången! hon är helt underbar, så söt. jag tog med mig löpargrejorna hit, det finns ju ingen ursäkt längre för att slippa :-)

nu ska vi grilla grillspett mmmm


Nu är allt som vanligt igen

Det märks att Edvin är tillbaka. Jag får snällt hålla mig borta från köket när han är igång där inne. Mina lama försök att hjälpa till slutar oftast med att jag bara är i vägen. Så jag går iväg till ett annat rum och pimplar vin istället. Och jag klagar inte.

Ps. Jag tränar inte idag. Jag dricker vin istället. Marathon here I come, typ.

Just nu...



...myser vi på vår nyfixade balkong. Vilken underbar dag..!


Nu har vi bestämt oss



Vi ska ha lilla tussan, hon är helt klart vår hund! 

Nu är vi hemma i hyttan igen (efter en 5 timmars bilresa igår kväll som egentligen ska ta 3 pga bilkö). Har sovit gott i egen säng, vaknade upp utan någon frukost hemma. Fick snällt vänta tills ICA öppnat och sen blev det extra gott med frukost med gröt, ägg och kaffe. Får se om det blir någon löpning idag, det är lite sista chansen på ett tag. Jag kommer ha 3 jympapass de närmaste 2 dagarna. Nu ska vi åka till större ICA i Hällefors och handla lite mer mat.

ingen träning idag

jag sket i det helt enkelt. jag orkade inte. jag ville inte. men imorgon blir det nya tag. jag är för trött. har jobbat för mycket. vill bara sova.

vilken dag. här är jag utanför mitt jobb

Löpning 24/4

Måste ju skriva nu när jag sprungit också. 6,7 km runt Vega på 30,41 min. Det är jäkligt varmt idag förresten. Nu blir det lunch och sista prommisen med Tindra.

Tindra

Vi har en liten Tindra här nu. Tyvärr måste vi lämna tillbaka henne idag, och sen åker vi till hyttan. Igår blev det ingen löpning för min del, bara en massa hundpromenader. Och lite hopp och lek. Ska ge mig ut en sväng själv snart medans Edvin leker med Tindra.






deadtrött

är mega mega mega slut i varenda liten del av min kropp. 9-19 idag har jag packat upp kläder.... det är tungt kan jag säga. men det är roligt också :-) 
blir ingen löpning idag. bara en morgonpromenad med zackie. bättre än inget. 

imorgon: löpning ca 40 min. 

nu är det tack o god natt 


Hej från vega

Nu är jag och edvin hos mamma och pappa. Igår var vi och tittade på hund i 3 timmar, idag ska vi träffa henne igen och på söndag ska vi bestämma oss om vi ska ta henne. Så vi har ett stort beslut att ta kan man säga. Det är mycket som far runt i huvudet, så det vore ganska skönt att ta en löptur och rensa skallen. Skulle ju springa med mamma, men hon kommer hem när vi ska träffa Tindra och när vi kommer hem igen blir det mat. Får ge mig ut själv en sväng om det ska bli av idag... och det ska det ju, enligt min planering.


Löprundan 22/4

Jag gjorde det! jag tog mig i kragen och sprang ca 6 km efter jobbet. känns helt underbart nu, men va sjukt jobbigt i 35 min. mina fötter är otroligt trötta efter tre dagars uppackande av kläder...

här är jag innan:


och här efter:



kan säga att jag faktiskt tog ett extra varv i skogen efter min "vanliga" runda. är stolt nu... :-)
 
nu ska jag kolla efterlyst och bara slappa.

Jag har inte gått någon morgonpromenad idag...

...jag dansar runt till P3 istället. Har piffat till mig och bara väntar på att få åka!!! Har en massa fjärilar i magen, helt tokigt! Åh, kom igeeeen Lena sjunger Håkan... ska nog dansa lite till.


Vila

När man tränar mycket är det viktigt att komma ihåg att vila också. Så det ska jag göra idag när det är onsdag, det vill säga lill-lördag. Och fest är det verkligen idag. Jag ska till arlanda och hämta min älskling som har varit borta alldeles för länge nu. Solen skiner också, så det kunde inte vara en bättre dag... /Maria

så här såg promenaden ut:


morgonpromenad i 35 min

om en kvart ska jag till jobbet. gick upp 06,00 och gick den vanliga rundan med zackie. den stora frågan nu är: SKA JAG ORKA SPRINGA IKVÄLL?

tanken när jag la mig igår va att jag skulle göra det i morse. men när jag vaknade var det bara 2 grader ute och det kändes inte så lockande,,, nu får jag skylla mig själv. det är bara att ta på sig löpardojorna i kväll....

här går jag mina promenader


vardagsmotion

Nej Maria, idag är det soffan som gäller efter jobb (va dock såklart tvungen att gå promenad med zackie, 40 min i morse och ca 25-30 efter jobb).
MEN... räknas det att jag hela dagen hat lyft tunga kartonger med kläder? 18 pallar för att vara exakt. har varit i farten hela dagen, har inte stått stilla alls.
i morgon har jag planerat en löpningsrunda. Med tanke på hur trött jag är idag, så ser jag inte fram emot det med tanke på att jag jobbar samma tider imorgon. men jag ska banne mig ge mig ut. blir nog några varv i skogen,,,(ett varv är 1,2 km så man blir nästan yr...)

Nu väntar soffan och en kopp te :-)

Fy fan va jobbigt...

...det var idag. Jag hade noll motivation till att springa, vädret är sjukt tråkigt, det är kallt och grått och trist. Men har man lovat så har man. Så jag och Johan sprang 3 varv (ja, vi skulle springa 4, men gav upp efter 3). Totalt 7,57 km (enligt min Nike+ sensor) på 36 min 23 sekunder. Det var INTE kul idag. Mitt tålamod var i botten och allting kändes pissigt hela vägen. Men så kan det vara ibland... då är det bara att ladda om och tänka på stunder då löpningen är som bäst, när man känner sig oslagbar och on the top of the world! För jag vet ju att såna pass kommer att komma snart igen.

Hoppas du har bättre motivation än mig idag, systeryster. /Maria (som är lite svettig i armhålorna, eller armlådorna heter det väl Maya?)


Jympad och klar

Suck, jag skriver fel lösenord så fort jag ska logga in. Är så van med mitt gamla.

Kan berätta att dagens träning var mitt alldeles egna medeljympapass. Antal deltagare var hela 5(!) stycken. Men de fick minsann svettas, om mig rann det i alla fall... Passet består av uppvärmning (fyra låtar), arm- rygg- ben- och magstyrka (med kroppen som motstånd), två pulstoppar (totalt  fyra låtar, varav en med nästan bara löpning), nedvarvning och stretch. Totalt 55 minuter. Nästa vecka är Aerobicsinstruktören, som har passet innan mig, borta. Så då får jag hoppa in och köra två jympapass på raken. Jag älskar gruppträning, men nu när våren är här så är jag mer sugen på att ge mig ut i skogen och springa. Det är ju bäst att passa på när det är sol i detta kalla land.

Imorgon blir det mycket träning, ska nämligen utbildas i FaR - Fysisk aktivitet på recept, och få testa på hur det känns att träna som "överviktig". Sedan ska jag och Johan avverka 4 varv á 2,5 km i skogen.  

Ps. På onsdag ska vi titta på hund... så jag också får en pålitlig promenadkompis!


Fin skog i Bergslagen. Här trivs jag som fisken i vattnet.

min promenad kompis

Min promenad kompis, han kan man alltid lita på.
Zackie kan man alltid lita på. han säger aldrig nej till en promenad :-)

ca 5 km längs med havet

Halloj bloggen nu ska det jäklar i mig tränas! Idag sprang jag ca 5 km (tog ca 30 min) innan frukost. kändes skit bra! hade kunna springa mycket mer men tiden räcker inte till alltid (va tvungen att skynda mig till jobbet)

Så här har jag motionerat innan:

löpning ca 2 ggr i veckan ( vissa veckor 3-4 vissa endast 1)
Promenader med hunden (FINA ZACKIE GUBBEN) minst 2 ggr om dagen i ca 30-45 min / gång

Så här ska det se ut nu:

Löpning ca 4 ggr i veckan, två längre sträckor + två kortare (med högre tempo)
Promenader med Zackie som vanligt

I framtiden ska det även in några styrkepass men får avvakta tills jag får mitt nya jobb schema så jag vet vad jag har tid till.

Detta känns som en riktig rolig utmaning. Kommer vi hålla motivationen uppe i ett helt år?


Energibalans

En fördel, eller kanske nackdel, med att plugga är att man kan sitta hemma hela dagarna och inte behöva ta sig iväg någonstans. Nu är jag ganska uttråkad, men vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Maya å andra sidan jobbar och står i (tror jag). Jag har pluggat nu på förmiddagen, skriver på ett arbete om energibalans. Vi har varit tvungna att under tre dagar skriva upp vår aktivitetsnivå var 15:e minut och exakt allt vi stoppat i oss. Det kanske inte låter så kul att få det svart på vitt, men kan ju berätta att man oftast blir förvånad över hur mycket man faktiskt behöver stoppa i sig för att få energibalans (alltså göra av med lika mycket som man får i sig). Jag låg på underskott alla dagarna, trots att jag äter regelbundet och ganska mycket. Drack även 4 glas vin och åt choklad en av dagarna, men hade ändå gjort av med kanske 500 kcal mer än jag fick i mig.  Slutsats? Det är ganska svårt att gå upp i vikt om man har en normal aktivitetsnivå. Det handlar bara om att energiintag + energiutgift = energibalans = inte konstigare än så, inga dieter nödvändiga. En av dagarna rörde jag mig inte mer än sådant som kan räknas som vanlig vardagsmotion, men fick ändå ett högt energibehov. Man behöver alltså inte springa marathon för att det ska räknas som motion. Bara så ni vet.


Marias upplägg v.17

Hej nya bloggen. Maysan får fixa lite mer här sen, jag skulle bara skriva ett första inlägg. Kan dela med mig av mitt träningsupplägg för veckan. Idag blir det jympa, imorgon löpning med Johan som jag ska springa Göteborgsvarvet med. På torsdag är jag hemma i Stockholm hos mor och far, och ska försöka få med mamma en på en sväng runt Vega. På lördag är jag nog tillbaka i hyttan, så då får det bli ett långt pass i skogen, och på söndag är det jympa igen. Kommer berätta lite mer utförligt efter varje löppass, så ni får veta hur det går. Hej så länge.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0