Michael Jacksons bästa låt

har bestämt mig: DET ÄR LÄTT human nature från thriller albumet.

ohhhh den får mig att må bra. TACK MICHAEL!!

Det börjar lukta mat...

Vinet är öppnat, maten är på gång och min älskling är hemma! Äntligen fredag!

tråkigt trist super b

jag har ingenting o göra är så fruktansvärt uttråkad idag. ingenting känns roligt. jag är inte ens sugen på mat o då är det illa. allt är så jäkla trist. ingenting att göra. fy fan va tråkigt allt är.

Latar mig idag

Jag känner mig som sju svåra år. Vet inte vad det är, om jag bara är sliten eller om jag håller på att bli sjuk. Känns som jag inte sovit på flera veckor. Träningsmotivationen är noll, det blir bara lite promenerande med Tindra. Annars ska jag bara lata mig hela dagen och tänka på höstens träning istället. I denna lilla by erbjuds Aerobics, Russian circle, Medeljympa (mitt pass!!), Step, Funktionell träning, Cardiobox och Cirkelträning. Jag längtar...

I brevlådan låg det en ny bok från pocketklubben idag. Jag har bestämt att istället för att köpa dyra veckotidningar som man läser klart på en dag, så ska jag lägga pengar på böcker istället. Idag var det Mia Törnbloms självbiografi "Så dumt!" jag fick, den ska bli spännande att läsa. Men först måste jag läsa klart "Flyga drake" som ligger och väntar på nattduksbordet. Och idag blir en perfekt dag att ägna åt att ligga i soffan och läsa ikapp lite...



Har laddat upp inför helgen...

...med mina favoritviner! Imorgon blir det fredagsmysmysmysmys! (gick inte att vända på bilden)


35:28

sprang en runda med mamma precis. skönt nu efteråt men fruktansvärt tungt va det idag. jag känner mig JÄTTE tung. jag tror jag har gått upp ett kilo eller två... jag har ju ingen våg så jag vet egentligen inte. men känslan säger mig det.
satte på mig mina träningsbyxor jag fick i födelsedags present och de va lite väl tajta. och då är det bara en månad sen jag fyllde år. det kan gå fort ibland. speciellt upp ner går mer sakta.

nu ska jag hämta paket från gina.

/ maya

bye bye mini cooper älskade vän



vi har haft många härliga stunder tillsammans men nu är det slut. just nu är det ett par som är här o kollar på dig, provkör min fina charlie! hur ska jag klara mig utan dig?


Larvigt försök till löpning

Jag hade nog fel. Man ska inte vänta med att sova tills man dör. För då blir det inge kul att leva. Gav mig ut för att springa med Tindra. Men allt gick fel. Jag hade ingen motivation. Tindra ville inte springa, hon ville nosa överallt. Jag blev jätteflåsig efter 10 sekunder. Vi mötte hundar. Vi mötte cyklar. Vi vände och sprang hem igen. Spurtade några gånger för att få ut något av det i alla fall. Totalt 10 minuter löpning. Och kanske 10 minuter promenad. Larvigt.

Har inte känt någon löparglädje på ett tag nu. Funderar på att vila tills suget kommer tillbaka. Och försöka komma igång med någon slags styrketräning. Har kört lite armar, rygg och mage på min träningsmatta nu i alla fall. Det var skönt att komma igång, men läskigt hur dålig kontroll jag har på kroppen. Vi är inte vänner just nu. Jag brukar ju kunna njuta av min kroppskontroll! Men icke... nu längtar jag till hösten och att få gå på gruppträningspass! Och få köra min jympa igen. Och kanske kommer jag få ha cirkelträning vissa söndagar, kommer vara rullande schema. Ikväll ska jag ta igen min förlorade träning och promenera istället. Inte för att jag maniskt måste träna, men Tindra måste ändå ut och jag behöver luft! Imorse klockan 5 gick jag 40 minuter i slow motion. Inte särskilt givande...

Jag vill känna träningsglädje igen! Annars får det va...


Dans eller sömn?

Ska jag offra flera timmars sömn för att kunna titta på mitt favoritprogram So you think you can dance? Eller ska jag göra som igår och gå och lägga mig kl 9 och sen ändå inte somna förrens halv 2 eller vad klockan nu var... får gå upp kl 5 imorgon med, och även om jag inte har något emot att gå upp tidigt så borde jag ju somna i tid. Fast idag har jag vart riktigt pigg trots alldeles för lite sömn... jag tror nästan att det är värt att bara sova 5 timmar för att se programmet. Sova får man väl göra när man dör... eller när man sitter på hemmet. En del av gamlingarna somnar sittandes vid matbordet och kan sova så nästan hela dagarna. Kanske har de år av sömn att ta igen...

/MARIA

I mitt nästa liv ska jag kunna göra sådär...

Efter...

Jag är så jäkla nöjd! Älskar det! Varför trodde jag inte jag passade i kort hår? Kanske för att Maya mobbade mig när jag var liten och hade det. Här är resultatet.. bilderna gör inte frisyren rättvisa, det är mycket snyggare i verkligheten. Och nej mamma, jag kommer inte ångra mig. Känner mig ursnygg!


fler ölandsbilder



zackie o gunni kollar på apor



mattias o ted åker karusell (ted pratar i telefon haha)



anna och ellie



inne i borgholm (mongobild!)



grillmys



det va allt för nu får berätta mer sen

/maya

öland i bilder



på väg till öland!



fika paus (mongobild!!)



underhållning på vägen



vårat camp



frukost vid Petra och Mickis stuga



tiger på ölandsdjurpark

Före...

Ska till frisören snart. Tror det blir lite förändring. Mitt hår är slitet, torrt och alltid i vägen. Jag har inget tjockt prinsesshår som Maya. Jag har alltid velat ha långt hår, men tyvärr blir det inte längre än såhär. Så nu tar jag till saxen.


51'51 men gymmet får inte besök av mig idag

Imorse var jag en riktig grinpelle, har fruktansvärd träningsvärk i rygg, armar och axlar efter helgen (det är skönt ibland, men nu har jag ju inte ens tränat)... och Edvin kom hem från jobbet halv 2 inatt och så skulle han åka iväg och jobba igen tidigt imorse,och kommer hem igen på onsdag. Så mycket för att vara pigg och glad, nej jag var trött och grinig. Men nu har jag i alla fall sprungit (tänkte att jag skulle till gymmet innan jag sprang, men njae.. det blev det inget av). Ska knåpa ihop mitt jympapass istället. Men först ska jag göra en omelett-lunch! Puss och kram /MARIA


Min dag i bilder


Imorse innan löpning
I omklädningsrummet på jobbet efter dagens slut (snygg uniform?)
Omgivning vid Loka
Tindra med jättepinne på promenad efter jobbet

Jag är slut. Ska slänga mig i soffan nu. Imorgon vill jag vara pigg för jag är ledig. Då blir det en massa träning, ska pallra mig till gymmet och så springa i naturen. Och så blir det något annat roligt, men mer om det imorgon... god natt!

/MARIA

21'40 morgonjogg

Det blev en kortis, men skönt var det och frukosten var extra god. Nu häller jag i mig lite kaffe innan jobbet, snart dags att åka. Hej och hå, ha en bra dag!

Massageialloändlighet

Trodde jag skulle få göra nånting annat än att massera- men icke. Jag tror jag byter karriär nu, mina armar går av...

Nej, jag skojade, så farligt är det inte. Men jag vill inte stå och massera HELA tiden. Var så hungrig när jag kom hem att jag smällde i mig pannkakor som var över från igår, och nu står Edvin och lagar den riktiga middagen. Haha. Man blir hungrig av att massera- speciellt utan raster att äta på! Förrutom lunchrasten då. Fast just det, jag är ju alltid hungrig i alla fall.

Lovade mig själv några saker medan jag jobbade (blir mycket tid att bara lyssna på sina egna tankar när man masserar). 1. Ska träna mer på morgonen. 2. Ska börja gå till gymmet. Startar på måndag. 3. Ska boka in Lina som min egen massör en gång i veckan när hon kommer tillbaka. Betalar vad som helst Lina om du läser det här! 4. Ska alltid vara pigg och glad (lycka till, haha). Jag menar: Jag ska försöka att inte klaga och att inte tycka synd om mig själv. Det är inte farligt att vara trött eller hungrig(oftast då jag blir grinpelle). Så det är mina nyterminslöften! Fast jag ska försöka börja nu. Imorgon bitti ska jag springa! Och sen ska jag vara oh så glad hela dagen!

49'47 och försök till styrketräning

Glöm det där jag sa om motiverad. Jag blev alldelles omotiverad strax efteråt. Förmodligen för att jag mest suttit på rumpan hela dagen. Så tillslut gav jag mig ändå ut och sprang, och efter ett tag kom motivationen tillbaka och jag sprang hem och försökte styrketräna lite. Ett larvigt försök faktiskt, har blivit så fruktansvärt svag. Försökte sätta ihop styrkelåtarna till höstens nya jympapass, men tog mig inte ens igenom en hel låt. I höst ska jag ta tag i styrkebiten, det är ett nyterminslöfte! Det ska bli en riktig träningshöst! Mötte förresten "chefen" med sina två goldens under löpningen, som undra om jag kunde jobba i helgen. Attans, ska ju jobba på Loka sa jag. Kan man klona sig och få dubbel lön kanske?

/MARIA

Det är så kul att springa i glasögon... eller inte


Försöker stå i plankan en stund., Går sådär

Motiverad

Jag önskar jag kunde ge dig lite motivation, maysan, men du ska se att det löser sig. Jag lider med er så länge. Idag har mamma åkt hem, hon borde vara hemma om en timme knappt. Det är alltid lika mysigt när hon är här. Jag känner mig på mycket bättre humör än innan hon kom. Det ska till och med bli kul att jobba i helgen. Har nog fått lite ny motivation, och bestämt mig för att ge masserandet och behandlandet en chans. En 18 timmars chans i helgen borde väl räcka? Masserade precis Edvin för att fräscha upp kunskaperna, och det gick fint. Har fått lön också, så det är en extra liten morot. Endast 5000 kr, men det klarar jag mig på till nästa lön, som blir mycket större. Tur att man inte är dyr i drift.


det är inte lätt...

ibland tappar man lusten helt. besiktningen gick inge bra och det är mkt tveksamt om vi kommer få huset sålt. jag orkar inte ens tänka på det, det får bli som det blir helt enkelt. 
känner mig sjukt depppig och fruktansvärt omotiverad till något överhuvudtaget. jag känner mig tung och otränad. känner mig smutsig och borde ta en dusch - men jag kan inte ens motivera mig till det.
varför kan inte allt vara bra samtidigt någon gång. trivs man på jobbet är det nå strul hemma, är allt bra hemma så mår ens vänner dåligt osv...

okej ska försöka tänka positivt, men de senaste 8-9 månaderna har varit riktigt tuffa med sjukdomar, uppsägning, ekonomiska problem, a-kassa hit o arbetsförmedlingen dit.

men under de månaderna va vi iallafall i vårt älskade thailand så för att avsluta positivt bjuder jag på lite goa minnen:



puss på dig delfinen



på zoo i bangkok



där, precis där vill jag vara nu



glada, pigga, utvilade och med en varsin drink på banthai. that's life. men vi har varandra och tillsammand ska vi nog klara av det här också. Jag älskar dig Ted.

/ Maya

Bilder från torsdag

Flygande hund


Busig hund


Blåbärsplockning


Min egen lilla skogs-mulle

Blåbär och gott fika

Vad härligt det låter Maya! Vi har det också bra, men vi saknar dig. Har vart ute och plockat 1,5 liter blåbär. Sen gick Edvin till jobbet och jag och mamma gick och fikade idag igen. Tog samma som igår, baugette med tomat, mozzarella, soltorkade tomater och pesto.

/MARIA

Så gott!


Mamma hugger in!

härlig morgon

gick upp vid 8,30 då jag vaknade av mig själv. gick en promenad med zackie. ted kom hem med nybakade bullar mmm. just nu slö kollar vi på en walander film och det regnar ute - mysigt. Ted har nog somnat. själv sitter jag på ginas hemsida och kollar. vill beställa kläder- 2 koftor, 2 sjalar och en så jäkla snygg skinnjacka. must have!!!

ska jobba snart börjar kl 13. då kommer de som ska köpa vårat hus för att göra en besiktning. håll tummarna för att de inte hittar något fel och att köpet går igenom!!! jag vill flytta nu - är så trött på vårt hus nu.

imorgon åker vi till öland. ska hämta vår kamera idag som vart på lagning så i helgen ska jag ta massa kort som jag kan lägga in på bloggen sen.

bye bye / MAYA

ingen träning

jag hinner ju för *** inte!
jag har fått ett önskemål från en läsare att vi ska avsluta inläggen med namn maria så det ska jag göra nu - varsogo sabina :-)

jag har jobbat hela dagen och är trött. ska kolla på walander och sen sova zzzzzzzz
jag har alltså inte tränat idag, inte igår och inte heller i förrgår. SKÄRPNING MAYA

MAYA

36'38 med mamma

Nu är mamma här! Vi har fikat, handlat och sprungit än så länge. Ikväll ska vi äta tacos och dricka lite vin. Mysigt värre!

Mamma stretchar och Tindra vill pussas

Kyckling i lergryta

Tindra avgudar verkligen sin husse... men det gör ju jag med...


Har just ätit kyckling tillagad i lergryta av min grymma kock. Till det fick jag supergod sötpotatispuré. Jag har så bortskämd med god mat. Dessutom har han bakat kakor idag, de smälter i munnen! Tur att jag springer för annars skulle jag väl rulla fram snart. Fast jag behöver mycket mat, min kropp skriker efter energi jämt och ständigt. Och jag mår som bäst nu när jag äter allt mellan himmel och jord!! Har så svårt att förstå att jag var så noga med vad jag åt för inte alls länge sen... för inte har jag märkt nån skillnad varken på kläder eller vågen!? Så varför peta i maten liksom? Nej, mat är ju livet. Mat gör mig lycklig :) Nu ska jag kolla på världens bästa program: So you think you can dance!  

44'52 minuters försök till tempo

Det var flåsigt idag. Det gick att hålla tempot uppe vissa stunder, men ibland var jag tvungen att sakta ner rejält. Det slutade regna som tur var, så jag slapp bli blöt. Nu känner jag mig bättre till mods, och ser fram emot att mamma kommer imorgon! Magen kurrar, så nu blir det en sen lunch med sill och potatis, smarrigt värre.

Dagens i-landsproblem

God morgon (eller förmiddag)! Jag somnade framför Beck igår, sov nog sista halvtimmen. Tur att jag sett filmen förr, ett antal gånger. Idag tänkte jag gå ut och springa på morgonen, men ändrade mig och tog en promenad istället. Tänkte springa om en liten stund istället, men just nu öser regnet ner, och har ingen lust att bli dyngsur idag igen. Får vänta en stund till och dricka kaffe istället.

Jag har haft riktig panik över mitt liv de senaste dagarna. Jag vet inte vad jag vill. Jag ändrar mig hit och dit, och är rädd för att jag inte kommer bli nånting alls. Jättedumt, jag vet. Men när man tycker att det man inte utbildat sig till är roligare än det man faktiskt gått 2 år i skolan för att lära sig... då känner man sig lite dum. Jag gillar att jobba på ålderdomshemmet, nu när man lärt känna de boende. Men jag längtar ännu mer efter att jobba med barn. Därför kom jag på att jag ska bli idrottslärare på låg- och mellanstadiet, idrott+barn känns som min grej. Men då får jag plugga minst 3,5 år till. Kanske gör jag det nångång, men jag tror jag ska låta framtiden bli som den blir och bara ta det lugnt nu. Jobba så jag har råd att betala hyran, och spara resten inför flytten härifrån om ett år. Det blir som det blir helt enkelt! Jag är så himla löjlig ibland så det inte är klokt... snacka om i-landsproblem. 


Mayakläder

Nu har vi ätit massa massa pizza och druckit jättegott italienskt vin som hette Copertino. Köp det! Hur gott som helst. Det här har jag haft på mig idag. Känner du igen det Maya? Känner mig väldigt snygg i dina kläder. Kanske för att jag alltid velat vara som dig ;) Nu ska vi kolla klart på Beck! Puss och kram.


3 timmar i skogen

Vi gick ut för att leta kantareller, och så slutar det med att vi är ute i 3 timmar och plockar massor av smultron och blåbär. Och vi gick en lång promenad också, hittade en ny väg att gå, och som kommer att bli en perfekt runda att springa. Men någon löpning blir det inte idag, ska försöka ge mig ut i morgon bitti istället. Nu har vi handlat och ska göra pizza och dricka lite vin... ja mamma, man får göra det på måndagar om man har jobbat hela helgen.

Lite bilder från promenaden...


Söta små hallon...


Hamnade mitt i skifferverket...


Och kunde nästan inte ta oss ut, det va visst stängsel runt...
 


Nu är det helg va?

För det är det för mig i alla fall. Nu är jag ledig 5 dagar, och Edvin i 2. Så nu har vi helgmys!! I för sig har jag städat och tvättat hela morgonen, men har hunnit med ett kaffebreak i köket i alla fall. Nu ska vi (eller okej, Edvin) hitta på någon gó lunch och sen ska vi ut i skogen med Tindra. Kanske hittar vi på lite kantareller? Då blir det nog en god middag ikväll! Funderar på en springtur lite senare, om jag hittar motivationen... först ska vi handla och släga skräp i alla fall. Hoppas min Maya mår bra idag. Och grattis mamsen på namnsdagen! Hoppas det kommer en liten Greta idag också... fast hon verkar ju inte vilja komma ut! (om det nu är en tjej).

Vi började diskutera jul och nyår imorse (inte för att jag längtar efter vintern, men ändå). Och vi ska nog åka skidor igen på nyår, om någon vill vara hundvakt förstås. Jag har aldrig gillat vintern, men nu när jag nästan kan åka skidor känns det lite roligare. För jag längtar faktiskt efter att få ge mig ut i backarna igen. Det var en härlig känsla när man blev bättre och bättre! Och så gillade jag all frisk luft och den härliga träningsvärken man fick i benen!

Här kommer Edvin ner för backen i full fart...


nej jag har inte gett upp jag har bara magkatarr!

och det är det värsta jag varit med om. kan inte sova om nätterna för att jag vaknar av smärtan. kan knappt jobba för att jag är trött. kan inte äta för då får jag ont. jag känner mig som ett lik. det enda ljuset i tunneln just nu är: VÄLLING! det är det enda som lindrar smärtan.

varför kan vi inte få vara friska samtidigt så vi kan motivera varandra maria?
 
nu ska jag dricka välling.

kolla så smal jag börjar bli, snart finns jag inte mer:



jag vill ha muskler och kondition nu!


fast vet ni va? när jag va hos doktorn för min mage tog de en massa prover och lyssnade på hjärtat o sånt. de blev oroliga för att min puls va så låg. men så sa de att det kan bero på att jag är vältränad :-)
jag tror det måste bero på det. jag vill gärna tro att en bra grundkondition (har ändå tränat sen jag va liten) håller i sig bara man håller igång lite. jag hade ju väldigt bra på min hälsokontroll med jobbet (ni vet när man cyklar och andas i nån apparat och får ett värde, högsta värdet är 5 - jag hade 6 haha. det va extra bra sa dom- elitklass)

39'22 i regn

Hem från jobbet. Byta om. Ut i regnet med hund. Var inte motiverad idag, men jag lät bli att tänka efter och gjorde det bara. Nu är det hur skönt som helst. Sitter i sängen med datorn, funderar på en liten tupplur. Nu är jag ledig i 5 dagar (tror jag)... jippie! Då blir det svamp- och bärplockning, besök av mamma och så löpning såklart!! Underbart.

Längtar efter dig lilla fina mamma!


Lördag betyder jobb

Nu har jag blivit lämnad ensam, känns jättekonstigt att inte ens ha hunden här. Går och letar efter henne hela tiden. Edvin tog med henne för att åka och titta på midnattsrally idag när han är ledig. Själv börjar jag jobba om 1 timme, så nu ska jag göra lunch och en matlåda till kvällen. Gick till ICA och handlade kallrökt lax, tomater och flerkornsbröd. Till det ska jag göra en stor sallad med mozzarella och basilika. Det blir nog samma sak i matlådan. Tjatigt kanske, men praktiskt. Här är "gå-till-ICA-Maria" med mjukisshorts, eftersom det inte blir några träningskläder idag, och mina varor. Måste ju ha lite bilder, annars blir det en trist blogg...




1'24'00

Alltså 84 minuter långsam löpning. Inte illa.

Jag älskar att hitta nya vägar att springa, det är en sak jag verkligen gillar med löpning. Idag sprang jag där jag brukar springa först, på en lång lantlig grusväg, men tog av på ett ställe jag aldrig gjort förr och sprang ända bort till ett ställe som heter Brevik. Det är så lantligt det kan bli med mycket skog, sjöar och kalhyggen där solen steker. Jag sprang så långt bort jag kom, och där låg det mysigaste hus jag sett! Det var som om någon tillverkat mitt drömhus och placerat det i mitt drömläge. Stor veranda rakt ut mot sjön, stor trädgård, inga grannar, gott om grusvägar att bara ge sig rakt ut och springa på. Lugnt, tyst och harmoniskt. Gubben i trädgården var i full gång att tända grillen, och jag vände och sprang hemåt och fantiserade om när jag nån gång i framtiden kommer bo så. Fast jag vill inte bo i Grythyttan, men det får gärna se ut som det gjorde där. När Edvin gick till jobbet var jag lite deppig, så trist att vara ensam en fredagskväll. Men nu när endorfinerna sprutat ur öronen på mig är jag lycklig igen. Ska duscha och sen slänga mig i soffan och äta något riktigt gott! Trevligt fredagsmys!

Laddar...

...för att ge mig ut i värmen och springa. Solen hettar ordentligt, orkar inte ens sitta ute på balkongen. Idag ska det bli ett långt, men långsamt pass. Det är tur att jag har laddat med en ordentlig lunch. Innan Edvin gick till jobbet var vi uppe vid Måltidens hus och åt strömming, potatismos och lingonsylt. Det satt fint! Sen avslutade vi med kaffe och delade en chokladmuffins. Gick hem proppmätt, så jag får nog vänta nån timme till med att springa. Men jag är redan ombytt och klar... kör med korta shorts så jag kan få lite färg på benen. Och lägg märke till strumporna som inte riktigt matchar. Så går det när man är som jag. Slarvig alltså. Men jag är rätt bra ändå!


Mors lilla Olle i blåbärsskogen

Gick faktiskt och sjöng på den medan jag plockade blåbär. Det var fullt med blåa små bär, men vilken tid det tar att plocka dem små liven. Fick med mig en hel del, men det tog sin tid. Hade kunnat fortsätta plocka i evigheter, men tror jag fick lika mycket myggbett som blåbär... och knän och rygg började säga ifrån... så jag gick hem efter en timme. Med blåa fingrar. Tindra roade sig själv medan jag plockade genom att käka pinnar... så kan man ju också göra. Mamma kom hit nästa vecka så plockar vi mer!

Fick tillfälle att använda mina fräsiga stövlar!


Min trogna följeslagare


Blåbären... och ett eller annat smultron

Lite lyx

Behövde egentligen bara köpa mjölk, men tog ändå bilen till stora Ica och köpte lite allt möjligt jag var sugen på. Måste ju få unna mig lite extra gott såhär på min lediga (och ensamma) dag. Här är det jag kom hem med. Fick ett otroligt sug efter hjortronsylt, det är ju så fruktansvärt gott! Äter det just nu i yoghurten, med jordgubbar och lite naturgodis. Jag lovar, nästan godare än glass (som jag också var sugen på)!! Senare blir det Fröjd-fralla med mozzarella, tomat och basilika! Mums!! Jag kanske inte köpte de billigaste varorna jag kunde hitta (hjortronsylt är svindyrt), men tycker att mat är värd sitt pris om det är bra saker och om jag njuter av det jag äter! Nu funderar jag på om jag ska gå ut och leta smultron och blåbär här i skogarna, som det ska finnas så gott om...


45'11 tempolopp

Jag känner att det här är veckan när jag kommer igång igen. Så jag klippte ut ett bra, enkelt och konkret träningsupplägg ur Runners World och klistrade in i min nya träningsdagbok. Det är anpassat inför en halvmara och består av 4 pass i veckan. Det känns lagom och utförbart, har avverkat två pass den här veckan. Idag blev det 45 minuter tempolopp i "kontrollerat tempo". Försökte öka mer på slutet, men Tindra var helt slut och sprang bakom mig. Nu ska jag ta en dusch och fixa mig något ätbart. Edvin jobbar till kl 21, och jag har ingen aning om vad jag ska göra resten av dagen...


Morgonmänniska

Tror jag börjar bli morgonmänniska. Jag har alltid varit kvällstrött - men konstigt nog inte morgonpigg. Jag vaknar tidigt av mig själv, men jag är alltid trött! Men nu när jag tvingats gå upp och promenera supertidigt börjar jag gilla det! Så skönt att komma ut innan alla andra vaknat och känna att man har hela skogen för sig själv. Imorse klockan 6 var det soligt och varmt när vi gick vår halvtimmes runda, och att sen komma hem till ett dukat frukostbord var toppen! Var inte lika jobbigt att gå och jobba efter det...

Kanske är jag bara piggare på sommaren, snart går jag väl in i min vinterdvala igen när jag är trött 24 timmar om dygnet. Men än så länge är jag pigg, så imorgon ska jag springa långt. Bara 5 veckor kvar till nästa halvmara... och jag är inte alls i form för att slå tiden från Göteborgsvarvet! Men det gör inget, är nöjd med att ta mig runt den här gången. Och att njuta av loppet!

31'21 på min underbara lediga dag!

Hade riktigt svårt att sova inatt, var så trött så jag blev pigg. Vid halv 3 tiden gav jag upp, la mig på spikmattan i sängen och somnade på den i nån timme. Sen sov jag lite till, men inte mycket. Imorse var jag seg, men nu känns det lite bättre. Sprang en sväng och sen gick hela "familjen" till Guldkringlan och åt lunch. Det var fullt med turister på torget som fikade och åt glass i solen. Ganska mysigt att bo på ett turistställe. Vi gick och hämtade min grill i mitt gamla hem också, och släpade med oss den ända hit. Så ikväll blir det grillat!! Underbart att vara ledig ibland...

Tack mamma för paketet på posten, provade nya sport-bh:n direkt!



Sötnos på fiket


Min mumsiga räksallad

Hungrig som en varg, men fortfarande vaken!!

Gäsp... jag försöker hålla mig vaken tills Edvin slutar jobba om nån timme eller så. Men det är svårt när jag redan vart vaken i 17 timmar. Imorgon är vi lediga båda två, så då ska vi bara mysa och rå om varandra. Gud så härligt. Man uppskattar verkligen varje liten stund man hinner umgås när man ses mer sällan. Så det blir sovmorgon, en stor härlig frukost, matshopping, och till kvällen god mat och vin- Och även löpning står såklart på schemat. Känner mig faktiskt supermotiverad nu!! Äntligen lite flyt!! Förresten är det helt tokigt hur hungrig jag blir av att jobba! Jag äter som häst och blir hungrig hela tiden. Kanske för att det hinner gå 6 timmar mellan frukost och lunch, eftersom jag vill äta min frukost hemma i lugn och ro vid 6-tiden. Då äter jag massor med gröt och knäckebröd, men kl 12 är jag så hungrig så jag håller på å dö. Sen är jag hungrig igen när jag kommer hem kl 4. Idag var jag ännu mer hungrig vid 7-tiden, så jag köpte gravad lax på ICA, kokade lite potatis och åt med lite sill, grönsaker och turkisk yoghurt med citron. Hur gott som helst! Men nu är jag snart hungrig igen. Ja, jag sa ju det.. tokigt!

Ska fortsätta kolla på Beck- filmen på fyran nu när nyheterna är slut, och sen ska jag och Tindra gå och möta husse och pussa lite på honom.

Hittade en härlig bild från förra sommaren på Edvins dator. På en båt på Smögen. Det blåste lite...

33'57

Nej, det blev inget spring kl 05:15. Det regnade, så jag drog på mig regnkläderna och gick istället. Sprang nu efter jobbet istället, och Tindra fick samtidigt springa av sig, stackarn har vart ensam hela dagen. Förlåt mamma, jag vet att du inte tyckte att jag skulle springa eftersom jag haft ont i halsen idag. Men jag kände mig ändå pigg, så jag testade. Och nu är jag ännu piggare faktiskt, var rena medicinen. Det var nog bara trötthets-ont, det brukar jag få när sover för lite. Imorgon ska jag upp lika tidigt igen, så snart dags att sova... ska först lägga mig soffan och äta jordgubbar och körsbär. Förresten tror jag sommarn är påväg tillbaka efter en veckas spöregn... jippie!!

Just det. Jag har kommit in på en kurs i höst... fick antagningsbesked idag. Företag & Marknad heter den, är på halvfart på distans. Vad tycker ni? Måste tacka ja eller nej innan 30 juli. Kanske behöver jag inte ta studielån om jag kan vikariera samtidigt på ålderdomshemmet och Loka? Och så kan jag va hemma med Tindra och plugga. Fast jag är ju rätt skoltrött egentligen. Och vill jag verkligen läsa den kursen? Kommer jag ha användning för den? Åh vad svårt! Vad tycker ni mina kloka släktingar och vänner?

Springa kl. 05:15?

Kan man det? Klarar kroppen av det? Kanske får jag svaret imorgon. Ska försöka få det gjort innan jobbet kl 7, måste ändå ut med hunden, så kan ju lika gärna springa. Fast jag vet inte. Imorse gick jag också upp den tiden, och då var jag som en zombie under promenaden. Men kanske om jag lägger mig tidigt...

Förresten är världens bästa sätt att somna på att ligga på spikmattan i sängen och läsa i en halvtimme eller så, sen slocknar man som en liten bebis och sover som en gris. Tills klockan ringer 05:15. Bara två dagar kvar, bara två dagar kvar... vi hörs på tisdag, då är jag väl hyffsat sliten.

59'43

Gick lite i början och slutet, men annars sprang jag med Tindra vid min sida. Oooh så skönt! Regnet var ganska lagom och svalkande. Hoppas jag kan köra på ordentligt nu framöver...

Det kommer bilder om jag lyckas få in dem på Edvins dator (min dator har lagt ner, måste nog tyvärr in på lagning igen). Nu ska jag äta blodpudding så jag slipper få järnbrist! Puss och kram!

Här kommer bilderna!!!

Innan - torr!


Efter - blöt!


Nya tag...

Idag ska jag springa. Tills benen går av... hihi, nej då. Hoppas det slutar regna snart bara.

Friskförklarad och sushiiii

Hallå jag lever... har jobbat i tre dagar och inte haft något att skriva. Inte vågat springa heller. Men idag var vi i Örebro, först på sjukhuset där jag blev friskförklarad (även om jag hade ont förra veckan.. men allt ser bra ut så finns inget mer att göra). Har tillåtelse att springa, bada och leva som vanligt (fast det har jag ju gjort hela tiden..) Ska försöka ta tag i löpningen ordentligt, just nu känns det som jag ligger efter en hel del (mot för vad jag brukar). MAYA SÄG TILL NÄR VI SKA ANMÄLA OSS!!

Efter sjukhuset irrade vi runt och letade sushi. Tillslut hittade vi godaste stället i stan och köpte med oss hem. Nu är magen full med sushi. Mmmmmmm!!! Nu måste jag ut i spöregnet med Tindra. Kul jul. Men jag är ledig imorgon också, så jag är glad! Och frisk tydligen!

Hej från mig!


fällde en tår för min idol

behöver jag skriva vem?

idag är jag trött eftersom jag inte kunde sluta titta på konserten med michael jackson. så grym han är. det va samma konsert som mamma och pappa spelade in till mig när jag va ca 6 år och som jag kollat på hur många ggr som helst, dansat till, gråtit åt, sjungit falsk till osv... fan va grym han va, är. det finns ingen annan som han.

nu är han borta- så sorgligt.

jag är alltså trött idag. somnade kanske vid 1.

här är några av mina bilder från när familjen va här:





och här är från igår efter jag srungit:



svett svett svett



OCH JAG ÄR UPPRÖRD! LÄSER PÅ AFTONBLADET ATT ALEX SCHULMANS DOTTER SKA HETA CHARLIE!!!!! DET ÄR JU MITT NAMN! JAG HAR JU SAGT HELA TIDEN ATT EN TJEJ KAN HETA CHARLIE!! MEN ALEX SCHULMAN ÄR INTE MIN FAVVO OCH SÅ TAR HAN MITT NAMN!!!!!

34,33

nyss sprungit. skönt men varmt. man får ta det i ett lugnt tempo. sprang 6 km på 34min o 33 sek. inte super snabbt alltså. måste nog börja öka sträckan snart. marathon är här fortare än man tror. just nu känns det som man har all tid i världen. men tiden bara rullar iväg...

nu måste jag skynda mig, ska in till stan och käka middag med min kompis Petra. ted är i småland o jobbar o jag är ensam med zackie så tyvärr måste jag hem i tid.

bye bye äppelpaj som bert skulle sagt

OCH TACJ SJÄLV MARIA - DET ÄR SLLTID MYSIGT ATT HA ER HÄR. TACK MAMMA O PAPPA FÖR ALL HJÄLP MED HUNDARNA, MAT, MM MM OCH TACK FÖR ATT NI FINNS :-)

Start på veckan 39.32

Började den här veckan med att springa 39.32 min med Tindra. Klockan var bara halv 8 och det regnade, men det var skönt när det var över. Frukosten smakade extra gott! Nu sitter jag med en kopp kaffe och känner mig härligt seg i kroppen.

TACK MAYA OCH TED FÖR EN UNDERBAR VECKA! (och tack mamma och pappa också). Jag ville inte åka från Skåne, men måste jobba idag. Är så glad för att Tindra och Zackie gick ihop (mer eller mindre). Längtar redan tillbaka!

Big star - thirteen

Won't you let me walk you home from school
Won't you let me meet you at the pool
Maybe Friday I can
get tickets for the dance
and I'll take you
Won't you tell your dad, "Get off my back"
Tell him what we said 'bout 'Paint It Black'
Rock 'n Roll is here to stay
Come inside where it's okay
And I'll shake you.
Won't you tell me what you're thinking of
Would you be an outlaw for my love
If it's so, well, let me know
If it's "no", well, I can go
I won't make you

lyssnar jag på i min ensamhet och ryser för att den är så enkel genealisk och fin

Marknad i Jonstorp

Vi åkte på marknad idag, köpte roliga marknadsgrejer och käkade sillamacka! Sen blev det matmarknad i Viken. Tomater, bröd, dressingar, marmelad och honung följde med hem. Nu blir det mat snart. Magen kurrar...




tropisk hetta men sprang ändå

tiden blev 38,06 på 5 varv i skogen (6 km) så de va ju ingen super tid precis. men jag är glad jag orkade överhuvudtaget. nu ska jag g¨å ner till havet och kasta mig i vattnet

hej svej svett



jag och maria i hbg

Trerätters på Bryggan och Nimis

Jag trivs som fisken i vattnet här i Skåne. Igår blev jag bjuden på en trerätters romantisk middag på restaurang Bryggan nere i hamnen i Höganäs. Underbart!

Påväg till restaurangen


Förrätten: Pilgrimsmusslor


Jag njuter med mitt vita vin


Jag åt lamm


Edvin åt slätvar


Först dessert (tog ingen bild) och sedan kaffe och chokladpraliner


Idag åkte vi på äventyr för att se detta konstverk, eller vad det nu är... Hur som helst var det sjukt jobbigt att ta sig dit! Men väl där blev vi som barn igen!

Jag vid Nimis


Branta backar på vägen tillbaka mot bilen

helsingborg, 35.54, tre rätters

hej hallå

dagen började med en löptur på 35 min o 54 sek. skönt.


varmt va det!!

sen åkte vi in till hbg och gick o kolla på båtar, fikade, shoppade o njöt av svenk sommar








sen lagade MAria och Edvin min 24-års present. en 3 rätters middag med grekiskt tema! så gott det va och så mätt jag är

förrätt: grekisk sallad och grekiskt lantbröd med ett super gott rosevin till
varmrätt: grekiska färsbiffar med tzatsiki och potatis som inte va av denna värld med ett grekiskt rött vin
efterätt: valnötter, melon, körsbär och grekisk youghurt  med dessert vin till

OBS: maria och edvin får rätta mig om det va något fel med min meny beskrivning



jag med förrätten.



TACK MARIA OCH EDVIN FÖR EN SUPER PRESENT OCH EN SUPER MIDDAG!!

RSS 2.0