Grattis mamma!

Vet ni vad jag ska göra nu? Jag ska ut i skogen med therés och hundarna, de ska få bada lite idag med, så jag tänkte passa på att ta mitt första dopp för i år. Hoppas det är varmt! Kände mig lite deppig imorse när jag blev lämnad ensam igen, men äsch, det är väl inte så farligt! Finns massor med skoj att hitta på när det är såhär varmt och skönt (förutom sola som jag inte får göra). Tyvärr ska jag tvätta och lusläsa B-uppsatsen i eftermiddag, inte så skoj kanske. Men nu ska jag njuta lite först.

Önskar lite att jag var hemma hos mamma och pappa, eftersom Maya och Zackie är där. Och dessutom är det ju Mors dag. Grattis mamma, du är bäst och det vet du! Du får tyvärr vänta till fredag för att få dina Mors dag- pussar.

Puss på dig världens bästa och finaste mamma!


Uttröttad hund och matte

Har vart på en till skogspromenad (har inte rört mig såhär mycket på hela veckan) med Tindra, Therés och hennes hund Nikki. Hundarna har badat och lekt sig trötta och jag är helt slut i benen. Kom hem och gjorde mig mat och ska tillbringa resten av kvällen i soffan framför Robinsinfinalen. Imorgon tror jag att jag kommer vara pangfrisk! Men penicillinkuren varar till tisdag, så det är bäst att ligga lågt. Men sen ska jag springa benen av mig och dricka en massa vin (konstig kombination... men jag gillar det, ett hårt träningspass, en dusch och sen en god middag och ett glas vin = det bästa som finns).

Tindra är helt slut... Nikki kan konsten att trötta ut alla utom sig själv. Vår dammsugare är inte lika fin som Mayas. Men rent blir det ändå. Eller typ rent.


Ingen sol, inget vin, inget lopp

Idag är det Stockholm marathon!! Om ett år är det dags för oss att springa syster! Jag önskar att jag skulle och kunde springa idag, det hade vart otroligt kul. Tyvärr är det ganska omöjligt, kan inte ens gå ut och springa här just nu. Men en långpromenad i skogen har det blivit idag, första på hela veckan. Det var underbart. Det är riktigt sommarväder här och alla studeneter ligger ute och solar sina bleka ben. Själv får jag hålla mig i skuggan, för medicinen tillåter tydligen inte ens att man solar. Tänk att sitta ute på balkongen idag och dricka ett glas rosé och sola... nope, det får jag verkligen inte göra. Jag får ligga inne och följa marathonloppet på TV4, och drömma mig bort till nästa år. Då står vi där på startlinjen med dödsångest.. hihi.

Ps. Igår kväll kom älsklingen hem med massor av glass från jobbet. Så nu är frysen full av olika sorbetsorter och gräddglassar. Ganska lyxigt, men ganska farligt i den här värmen. Man vill ju typ leva på glass... 


På benen igen

För att bevisa att jag faktiskt mår mycket bättre, så att ni kan lugna er allihopa: Jag sitter på balkongen och solar. Dessutom har jag vart på två extremt långsamma promenader med Tindra. Jag tror på något sätt att det kommer något gott även ur detta. Känner mig på ett konstigt sätt rätt positiv, fast jag borde känna mig nedslagen.  Jag tror att jag en tid framöver kommer att uppskatta saker och ting lite mer. Jag har även märkt att jag känner mig helt tillfreds med mig själv även när jag inte tränar. Jag älskar att träna, men tycker att man ska göra det av rätt anledning, och jag tror att jag har kommit dit nu. Jaja, jag har bara vart sjuk en vecka... men har vart mycket orolig, så det känns som mer. Och det är väl bra om detta kan göra en tacksam på nytt. Man ska aldrig ta saker för givna... en promenad med hunden, en pratstund med vänner och familj, eller en stund i solen, det kan betyda hur mycket som helst. 

Skål i apelsinjuice!

Fin vän och vovve

Nu när jag inte kan träna så får jag blogga om andra saker. Tänkte visa en fin bild på mig, Therés och hennes fina hund Nikki (som Tindra tyvärr inte gillar). Bilden tog Lina på hennes födelsedagsfest för några veckor sen.


1,5 år

Vi firar 1,5- årsdag idag! Inte så mycket att fira kanske, men ville bara skriva det och samtidigt säga: Älskar dig mer för varje dag älskling! Vet inte hur vi ska fira, Edvin tänker laga god mat (som jag inte kan njuta av) och säkert dricka upp det öppnade vinet han fick med sig hem från jobbet igår (jag får inte dricka alkohol). Jag kan ju alltid fira med att dammsuga.

Jag älskar dig!!


mina fina dojor

kunde inte bestämma mig så jag köpte båda två:



NICE!!

Och här regnar det

Jag börjar känna mig som mig själv igen. Förrutom metallsmaken i munnen jag fått av medicinen. Ushaaa, inget smakar gott. Så mina två favoritsysselsättningar, att träna och att äta, är ganska svåra att ägna sig åt just nu. Så jag vet inte riktigt vad jag ska göra förutom att ligga i soffan och titta på tv. Men idag kan jag faktiskt sitta, stå och till och med gå! Det är framsteg! En sak är i alla fall säker, när jag är helt frisk kommer jag verkligen njuta av varje lilla vardagliga sak igen. Gå ut med hunden kommer att vara lyx, och till och med att diska och städa.. något som inte blivit av alls de senaste dagarna. Lägenheten ser väl mer eller mindre ut som ett bombnedslag, eller ialla fall som ett hundhårsnedslag. Marie-Louise från Rent hus, som nästan är vår granne, skulle bara veta...

Längtar efter att komma hem svettig efter ett löppass och pussas med hunden... fast här med Mayas hund

det blåser i skåne, som vanligt

ja det gör det minsan. imorgon åker jag till stockholm. idag ska jag hitta en present och ett par dojor kanske. igår shoppade jag:



lite svårt att se kanske men så fint!!

jag och zackie roade oss med att leka på hundklubbens gård (som man egentligen inte får om man inte är medlem - haha vi va lite busiga)



och sen så gick jag till jobbet i gina klädsel



och där är min damsugare igen. den är ju snygg den med. fast jag är snyggare.

Lite mer elände

Men jag lever! Snart så är jag nog på fötterna igen. Min kropp undrar vad jag håller på med efter flera dagar i soffan och endast promenader till toa och kök. Har ont överallt efter allt stillasittande. Ville bara säga att jag snart är tillbaka och att jag älskar alla ni som tänker på mig och som alltid ställer upp när jag inte mår bra... vad skulle jag göra utan er? Och Maya, det ät absolut inte ditt fel, du är den finaste syster man kan ha, jag älskar dig!

sjunde dagen och en jävla massa elände

idag jobbar jag 7:e dagen i rad. kommer bli 9 dagar innan jag åker iväg till min hemstad stockholm. apstaden. det bor bara en massa schimpanser där. och en o annan gorilla. och en hel del råttor. och såklart en massa hala ålar.

men så bor ju min alex där som har pluggat klart nu äntligen - och det ska vi fira! och så ska vi mysa bara vi 2, sova i samma säng och lyssna på radiohead som på den gamla goda depp tiden :-)

och så ska jag hem till mor i far och få lite energi och massa kärlek. det behövs!

Maria lilla vännen vad jag har ställt till det för dig. eländes elände! men nu är allt bra igen hoppas jag. mitt dåliga samvete äter upp mig. Jag ville bara väl och så blev det så fel!

lite bilder från dessa frånvarande dagarna:








Kikärtsbiffar med zucchini

Vi skulle egentligen åkt till Örebro på hundkurs nu eftermiddagen, men Edvin fick åka utan mig då jag fortfarande har kraftig magknip. Behöver nära till en toa hela tiden. Ops, lite för mycket information där kanske. Jag passar på att stå för matlagandet i alla fall och väntar på att dem kommer hem vilken sekund som helst nu. Har gjort kikärtsbiffar med zucchini, och kokat råris (mohaha, Edvin är väldigt skeptiskt till det, men jag tycker det är vrålgott!). Tycker det ser rätt mumsigt ut faktiskt... hoppas det smakar så också.


Stretch- och töjning

Idag är jag glad igen, som tur är har jag en underbar familj som alltid peppar! Tack Maya för dina fina ord, jag älskar dig så mycket! Jag har fortfarande ont i lilla magen, inte ens en grötfrukost hjälpte. Johanna ska snart träna stretch och töjning på mig inför sin massagecertifiering (som jag planerar att göra i höst). Det kan jag nog behöva, för stelare än stelast... det är jag det.


du är mig alltid nära syster!

Maria min fina fina lillasyster! vet du vad? jag tror alla känner det som du pratar om någon gång. jag hade samma konversation med en vän för någon dag sen. om att känna sig tråkig för att man vill "satsa" på sin familj, sina intressen, sitt jobb, sin hälsa - sin framtid, istället för på fest och vänner. man får dåligt samvete för att man är trist och rädd för att uppfattas som det. men vet du vad? man måste satsa på sig själv och det som i hjärtat är det man känner är viktigt. ens nära vänner finns kvar ändå. för de är viktiga - och då kommer du ha ett behov av att ha de vännerna i ditt liv. ni måste inte festa tillsammans för att ha en bra relation, eller?
Min bästa vän är 60 mil ifrån mig och jag längtar efter henne så mycket ibland så det gör ont. vi vet att vi har varandra alltid, hon är viktig för mig MEN hon vet också att jag, precis som jag vet att hon - har andra saker som är viktigare. för att mitt liv ska funka ordentligt måste jag ha en bra vardag, vilket innebär 1. en bra relation med ted 2. ett jobb som jag trivs med 3. mål att uppnå i livet 4. hälsa = träning 5. min familj. detta innebär inte att jag alltid prioriterar detta före min vän MEN funkar inte dessa sakerna så funkar jag inte som vän heller. låter kanske jätte konstigt. detta är ingen prioriterings lista men allt detta måste vara i balans. jag kan inte prata med min vän i 1 timme på telefon om jag vet att ted väntar med mat, jag har något viktigt att berätta för mamma, jag ska åka och träna etc. jag tycker att det är bättre för både min vän och jag att vi hörs och syns när vi verkligen har tid för bara varandra. sen är det klart man kan ringa lite ort och bara höra hur läget är eller skicka ett sms eller om man bor nära bara komma över på en snabb kopp kaffe.

jag vet inte varför jag skriver vän istället för att skriva hennes namn: underbara alexandra!

och Maria; att vara så långt ifrån sin familj, speciellt när man står varandra så nära som vi gör är alltid svårt och kommer alltid vara. men du är alltid nära mig, för du finns alltid i mina tankar. jag älskar dig så mkt och jag är så stolt över allt du vågat de senaste 2 åren. över den du har blivit, du vågar vara dig själv. fortsätt med det! det är mest ärligt mot både dig och andra.

nu måste jag åka till jobbet.

. jag är sjukt trött idag kan jag tillägga. har vart uppe sen 6. körde våra gäster från thailand till tåget. de ska vidare till danmark för att hälsa på andra vänner där. jag får berätta mer om den fantastiska Henry och hans fru sandi senare...

i full Gina utrustning





min fina vovve är trött efter allt besök igår.

Ingen bra kväll trots allt

Dagen slutade ungefär som den började. Efter middagen fick jag svinont i magen och skippade hela förfesten. Pallrade mig tillslut iväg till puben bara för att konstatera att jag inte tycker att det är kul längre. Jag vill tycka att det är kul, men nej...kalla mig gammal och tråkig om ni vill. Jag känner mig lite ledsen, för jag haft skitkul på den där puben och jag saknar den känslan. Jag och Edvin träffades ju mest på puben i början, och jag har många härliga minnen därifrån. Det är nog därför jag fortsätter gå dit, i hopp om att återuppleva allt det roliga och få känna mig ung och fri igen. Men jag har förändrats en del... det är det som är det luriga. Jag mår egentligen bättre och bättre hela tiden, men samtidigt mår jag sämre och sämre i vissa miljöer. Jag känner mer och mer avsmak för alkohol och allt som är ytligt, och jag längtar mer och mer efter nära och djupa vänskapsrelationer, efter familjen och efter det som verkligen betyder något. Längtar efter att få ta mig an utmaningar som ger mig mer än en utekväll (vart det än är någonstans). Jag känner mig glad för detta, men samtidigt vemodig och känslan av ensamhet växer. Jag är rädd för att de nära vänner jag har snart försvinner, rädd för att jag drar mig mer och mer undan, rädd för att jag inte har min familj nära mig. Jag vill vara stark, jag vill tro att jag är stark och jag vet att jag kan vara det... men ibland känns det hopplöst. 

Kvällens

Jag sminkar mig sällan, och jag har sällan smycken på mig. Men ikväll har jag sminkat mig, har till och med ögonskugga, och så har jag både örhängen och armband. Och hör och häpna! Högklackat! Snart ska vi grilla kyckling... jag är superhungrig!!!

Titta jag är sminkad!


Jag i höga klackar! (Typ 2 cm, haha, det räcker när man är 178 cm)
Gissa vem av mig och Edvin som äger massagebänken, yogamattan och spikmattan?



Skorna matchar min blånagel

Bloglovin'

Följ min blogg med bloglovin

15,9 km

Dagen började inte så bra, trot lång sovmorgon mådde jag lite halvkasst. Attans, tänkte jag, som planerade att ta en långrunda idag. Men framåt halv 2 kände jag mig bättre och gav mig iväg ut i solen. Fick för mig att springa Loka-vägen, så det var precis vad jag gjorde. Det är underbar natur den vägen, men det tänker jag sällan på när jag åker till jobbet. Mycket sjöar och vacker skog. Sprang i kortbyxor för första gången i år och visade upp mina bleka ben. Tanken var att springa 8 km och vända, men dum som jag är råkade jag avsluta passet när jag skulle byta musik efter 13,24 km... sen sprang jag ytterligare 2,66 km.. så totalt blev det 15,9 km på 1 timme, 18 minuter. Superskönt! Nu kan dagen bara bli bättre, känner mig peppad och ikväll blir det nog lite fest. Men nykter fest för min del (ett glas vin kanske slinker ner). Nu ska jag återhämta mig med stretch och lite müsli. Puss puss.

Bleka ben


Återhämtning

Singing in the rain

Nej, inte riktigt... men gått i regnet har jag och Tindra gjort. Drog på mig regnstället och tog samma runda som jag sprang igår. Tog mer än en och en halv timme och jag kan lova att både hund och matte var blöta och leriga när vi kom hem. Nu har hund och badrum fått sig en dusch, själv ska jag va skitig ett tag till. Skulle ta lite bilder på promenaden, men efter en bild så tog batteriet slut.. så den jag hann ta får duga.


Pizza & vin

Vi firar Kristi Himmelsfärd (en himla viktig högtid) med världens godaste pizza och italienskt vin. Jag är helt frälst i pizzan... har aldrig ätit godare! Jag är så bortskämd... och ja, jag gillar vin (i BodaNovaglas från Fabriksbutiken i Höganäs).


ginamaya


gina dags. och min dammsugare



så här ser jag ut i min gina outfit.



inte så illa va?? en riktig pudding,,,

magsår och ingen träning.

jobb jobb jobb och det blir svårt att hinna träna. dessutom har jag sovit dåligt tre nätter irad nu pga ont i magen. och inte ont nere i magen som jag brukar ha utan längre upp, under brösten. magsår månne? nej det får vi verkligen inte hoppas. nu skulle jag behöva mat, men vad ska man äta??

jag vill träna men jag pallar inte när jag jobbar mkt. morgonen hade ju varit den bästa tidpunkten för mig att träna, men då ska ju zackie ha sin morgonpromenad. ska jag både springa och gå så får jag gå upp mitt i natten.

54 minuter

Mätte inte hur lång distansen var idag, men sprang min vanliga runda som är ungefär 11 km. Det regnade rejält stundtals och blev rätt blöt. I hörlurarna hade jag alla bidrag i ESC, funderade på om någon skulle passa som jympalåt... och nån fanns det allt att ha som alternativ. Innan rundan kände jag mig riktigt deppig, ingenting verkar vilja bli som jag tänkt mig. Men nu känner jag mig som en liten solstråle igen. Gjorde lunchen idag till och med, blev pasta med gravlaxsås från mammas receptbok. Mums! Förresten, lycka till på vårruset nästa vecka mamsen! Du är min idol.

Skeptisk innan löpningen... inte så glad.


Yes! Jag gjorde det! Blöt och nöjd med en banan efteråt.


Frukost hos oss

Frukosten är det bästa på hela dagen i min värld. Därför lägger jag lite extra tid på den. Oftast brukar i för sig Edvin göra frukost medan jag går ut med Tindra, men idag gjorde vi tvärtom. Såhär ser vårt frukostbord ut idag, ganska mysigt va? Jag äter mega-gröt, som jag kallar den, med hallon, nötter, russin, torkade fikon och plommon. Underbart och supergott!




Grått grått grått

Nu har jag ätit pannkakor, vart ute i skogen på promenad och hunnit fastställa hur tråkigt jag har flera gånger om. Nu går jag till Lina och pluggar istället, här får jag inget gjort. Sen sticker jag iväg på Step + styrka... borde få mig på bättre humör. Har så tråkigt så jag tog en "dagens outfit" i spegeln för att vara en äkta bloggare. Plugg- och promenadkläder i randigt och grått... men nu ska jag slänga ner lite andra träningskläder i en väska.


Träningskompisen

La precis till vår blogg på Träningskompisen. Kanske finns några träningsintresserade som vill läsa om oss ;)

Vem är jag? En pannkaka.

Gick förbi dagiset under morgonpromenaden och två små pojkar ropar från gungorna:
"Är det du som är Tina som klipper?" (hon har också en Rottweiler nämligen).
"Nej, men hon har också en hund" svarar jag.
"Men vem är du då?"
"Jag är Maria"
"Vilken Maria? Vem är du?"
"Jag bor här"
"MEN VEM ÄR DU?"

Haha... vilka sötnosar. Nu sitter jag här igen och ska plugga. Men vill inte. Det är sol och jag känner för att göra hundra andra saker. Har gjort en pannkakssmet precis, tänkte bjuda Edvin på mina nygräddade pannkakor när han kommer hem från skolan. Eftersom jag gillar att låtsas vara nyttig tog jag rågsikt och havremjölk, och inget smör. Hoppas han inte märker något, fast det gör han nog. Tinar lite hallon som i alla fall jag tänkte äta till istället för sylt. Och en mosad banan blir det nog också. Mums. Tänkte överraska med att baka chokladmuffins också, men kom på att vi inte har några muffinsformar. Och det är typ det enda jag kan baka, så det blev inget. Jaja, senare idag ska jag springa eller steppa, får se vad det blir.


Nytt träningsupplägg :)

Nu när gruppträningen tar sommarlov kommer träningen se lite annorlunda ut för min del. Nu kommer jag lägga ännu mer tid på löpningen och satsa på 3 pass i veckan. Ett lite längre pass i långsamt tempo (15-25 km), ett halvlångt i varierande tempo, typ intervalliknande (8-10 km) och ett lite kortare i snabbt tempo (5-7 km). Dessutom ska jag försöka ta mig till gymmet och styrketräna en dag i veckan. Jag ska testa det här upplägget nästa vecka och se om det fungerar och om jag orkar/hinner. Det blir totalt bara 4 pass, annars brukar jag ligga mellan 5-7 pass/veckan, men det är rätt så mycket ändå. Sen blir det ju hundpromenader nu också ovanpå detta. Wish me luck... :)

Ps. Åt häst till middag... inte illa va?


det regnar i skåne idag

jag har en hemsk huvudvärk.
Zackie och jag gick ut i solen på en promenad. efter 5 min kom regnet. vi blev blöta kan jag lova. Ted blir sen idag och jag längtar ihjäl mig. är så trist hemma utan honom.

en blöt hund:




jag nu



så ska jag ligga resten av kvällen

14.04 tiden går sakta

hitills har jag:
gått ut med zackie
frukost
tankat bilen
slängt sopor
satt på en tvättmaskin
fikat hos grannen
lagt post på brevlådan
lagat lunch + ätit lunch

och klockan är 14.04

många timmar kvar att döda. funderar på att köra till rusta. de har den brun utan sol krämenj ag brukar köpa för 60:- här på ica för 19:-. men är det värt det? det är en bit till rusta.



ska springa senare. nu ska jag gå en runda med zackie. jag har huvudvärk.

ajajaj


Jag klarar allt

Jag har också en seg dag. Det händer inte mycket just nu. Meningen är att vi ska sitta och skriva 8 timmar om dagen... jo, tjena, så länge kan jag ju sitta still. Sörplar massa kaffe och går ut med Tindra istället. Men tiden går sakta...
Ikväll blir det sista jympapasset innan sommaren. I höst är jag tillbaks med nytt pass. Ska försöka få massor med inspiration till dess, lägga in mer dans och roliga grejer. Jag är ingen dansare, men önskar att jag vore och kanske kan jag bli?

Ja, ni vet väl hur det gick för Malena vid det här laget. Men man kan ju alltid beundra hennes armar. Jag känner mig sådär stark just nu... både fysisk och mentalt! Ni vet känslan av att man kan klara vad som helst... det gäller att njuta av den känslan när den finns där, för rätt som det är kan den försvinna.


hur ska jag få denna dagen att gå?

vädret är trist, Ted jobbar sent, jag är uttråkad och har inga pengar. det enda jag har på schemat idag är att springa en runda. men det kan jag inte göra på några timmar, måste smälta frukosten.
jag vill jobba! jag vill inte vara ledig. jag är inte gjord för att vara ledig så många dagar när ingen annan är det!
jag kanske ska ta och måla lite? men jag har inget sug. borde göra klart Marias och Edvins tavla.
ska jag städa? nä jag gör ju inget annar känns det som. dessutom blir det lika skitigt så fort igen när man har hund.

gick en lång promenad med zackie nyss. det va skönt. nu har jag ätit frukost och nu ska jag....?????

hade jag haft pengar hade jag velat åka till köpenhamn, druckit öl, shoppat lite balla kläder o sånt. här är en bild från köpenhamn för nått år sen. ser rätt trvligt ut va.


Å-stadsloppet och aerobics

Jag visste det. Jag åkte hem och anmälde mig till ännu ett lopp. Det är beroendeframkallande! Den 22 augusti går Å-stadsloppet av stapeln i Örebro, och eftersom det är väldans nära så tyckte jag det var lika bra att hänga på. Valde mellan 10 och 21 km, och valet föll på ännu en halvmara. Jag gillar smärta...

Sen blev jag sjukt uttråkad och träningssugen, trots att träningsvärken sitter i. Men eftersom det började kännas som "normal" träningsvärk (igår var den helt onormal), så tänkte jag att lite blodcirkulation är nog bara bra. Och en ordentlig stretch efteråt. Mjo... det gick bra under passet och jag orkade till och med benstyrkan. Men nu... är jag helt totalt slut igen. Kanske inte var så smart trots allt. Men nu väntar i alla fall dusch, middag och soffan...

Dessa SATS tjejer satt jag och kollade på för att fördriva tiden innan det var dags för min startgrupp i lördags. Var nog därifrån aerobics-suget kom... Dom var alldeles sådär provocerande glada som instruktörer kan vara, så som jag i hemlighet önskar att jag vore, men det kommer inte riktigt naturligt för mig.



Choklad!

Titta mamma, det här fick jag i födelsedagspresent av Lina och Therés. Nu blev du allt lite avundsjuk va? Hihi. Fast du har säkert lika mycket choklad i ditt skafferi.


min lunch



visst ser den god ut hahaha

39min och 37 sek?

jag vet att jag sprang 39 min men råkade trycka bort tiden innan jag memorerat sekunderna. men det var en sjukt jobbig runda. jag pressade mig själv till ett extra varv i skogen eftersom klockan efter min vanliga runda bara stod på 30 min. lite lite tyckte jag. men så tröt jag var i kroppen. sånt får mig att aldrig mera vilja dricka sprit. det är inte värt det när det känns som man får börja om på noll igen. upplever du det maria när du har festat?

vi har jätte fint väder. det är så varmt att jag funderar på att lägga mig på altanen oc h sola en stund. blir du avis nu syster? ähh det är inge synd om dig du har ju klarat göteborgsvarvet. den meriten kan du leva på länge.
här är iaf bilder


direkt efter rundan. ser ni hur dödstrött jag är??

´
ligger på altanen och tar igen mig i solen...

somnar snart...

nu ska jag laga lunch av ingenting.

Uppiggad

Strax efter jag skrev förra inlägget ropade Edvin från köket att lunchen var klar. Och så lätt blir jag uppiggad, lite god och fin mat så är jag på bra humör igen. Matjesill med kokt potatis, rödbetor och lök (och smör). Mums. Nu sitter jag med en kopp kaffe och är lite gladare.




Regn och rusk

Ush idag är det en motig dag. Började med en promenad i regnet, sedan en frukost på ingenting eftersom vi inte hade särskilt mycket mat hemma. Vi åkte och handlade och har nu fyllt skåpen igen. Det fortsätter vara regn och grått och jag måste sitta och skriva uppsats hela dagen. Inte alls vad jag är sugen på. Benen känns lite bättre idag, men de är fortfarande inte riktigt redo för att tränas. Så jag får nog snällt hålla mig stilla idag, förutom några promenader. Har fått schema från jobbet i sommar, och det blir 5 veckor med introduktionsveckan och så blir det 6 dagar på Loka (om inte mer). Ingen rast ingen ro i sommar alltså... men jag vill jobba nu. Jag har ingen motivation till att plugga längre. Längtar till examen den 5 juni då jag ska ha fin långklänning, äta sommarbuffé med mina nära och kära och tillsist öppna champangen som stått i vår kyl sedan nyår. Sen är jag redo att kliva in i arbetslivet... jag måste vara tokig som längtar. 

maskrosor

God morgon! idag är jag lite piggare men det känns fortfarande att det var fest i lördags. konstigt. när man va yngre (nu låter det som jag är jätte gammal) kunde man festa flera dagar i rad utan att känna något alls. men men sånt är livet. kanske har det inte med ålder, utan med ansvar att göra. förr behövde man inte gå upp ur sängen på hela dagen om man inte kände för det, nu har man inget val med hund villa bilar som ska hämtas mat som ska lagas osv.

iallafall så va det en rolig lördagkväll som inte började så roligt. kan säga att min klänning gick sönder 10min innan det var dags att åka till kyrkan. i paniken kom gråten och sminket rann. ähh jag orkar inte dra historien igen. men det va ingen rolig början.  ska slakta skräddarn som kommer i helgen för att försöka få oss att sy upp fler saker - glöm!!! och jag ska ha mina 700kr tillbaka!!

igår åt vi en stor frukost ute på altanen, sen körde vi in till stan och hämta volvon. körde till västersjön och gick med zackie en stund. sen körde vi tillbaka till stan och hämtade thaimat på krogen. sen va det bara soffan som gällde.

nu ska jag utplåna alla maskrosor på tomten.





mina älsklingar



Bilder från varvet

Nu är vi hemma! Här kommer några bilder, före och efter loppet. Mina ben är väääldigt trötta idag, ska bli skönt att slänga sig i soffan nu. Vart träningen tar för väg nu får vi se... men jag ska absolut fortsätta springa som en tokig. Det är så underbart när man orkar mer och mer. Några vilodagar blir det nog nu i alla fall. Sen sätter jag fart igen.


Laddad innan loppet - i startgrupp 17 av 19


Yes jag är ju bäst!


Efter 21 km. Trött men glad.


Nikolaus och Sandras bröllop



Bestman Ted och brudgummen Nikolaus



Bruden Sandra och bestman Ted. Hon var verkligen vacker, och klänningen var helt fantastisk.



grekisk zorba, som vi dansade!!

jag ska berätta mer senare när jag är fit for fight igen


Vilken prestation Maria!

vilken kanon tid! och att du pallade! detta måste ge mersmak inför marathon!! ett stort grattis till dig från skåningar som är rejält trötta efter ett mycket roligt bröllop som började med KATASTROF och slutade så bra som det bara kunde bli!

Jag överlevde!!!

Yes, jag gjorde det! Mina två mål var: 1. Springa hela vägen 2. Under 2 timmar. Och jag klarade det!!
Sprang oavbrutet och gick i mål på 1 timme 51 minuter och 21 sekunder. Det gav mig placeringen 1612, av runt 40.000 som gick i mål. Inte illa va? Jag är mäkta stolt. Benen är riktigt ömma idag, jag har skavsår både här och där, men fy fan vad skönt! Detta gav mersmak, jag vill springa fler lopp nu!! Fast ska man orka ett helt marathon så lär man träna mer, mina ben höll på att gå av när jag gick i mål. Tänk då att springa dubbelt så långt! Men om ett år så...
Jag återkommer med bilder ikväll när vi kommit till hyttan. Puss så länge.


lycka till syster yster!

i göteborg alltså! jag kommer nog inte hinna skriva något imorgon eller på lördag så jag gör det nu istället. Det kommer gå galant för dig. du kanske tar hem hela skiten haha.

jag har ont i mina fötter, men har precis suttit fotbad så nu känns det bättre- men knölarna är lika stora fortfarande.  jag ska börja ta hand om mina fötter ordentligt nu, det kan ju inte vara normalt att vara 24 år och ha värk och hallux pallux rallus kallux eller va det nu heter (om jag nu har det??)

nu blir det schlager (fast det är så döötrist att glo på) imorgon kommer ted äntligen hem. jag är så ensam utan honom här nere, har ingen av mina nära nära, om ni fattar. när ted är borta får jag hemlängtan- efter mamma, pappa, maria och alex. mina närmaste. tanken på att mina nära är så långt borta gör mig så ledsen ibland.

sov gott och kom ihåg att jag älskar er alla 60 milen och mer


Jag laddar...

Vilar benen idag, men laddar mentalt med att läsa om varvet, löpning och samtidigt stoppa i mig massa kolhydrater i form av råris och grönsaker. Burgarna gjorde Edvin när han var hemma på lunchen, dom är helt sagolikt goda! Såsen är turkisk yoghurt med riven ingefära och houng, mina nya favvokombo! Saft och choklad är också bra laddning va?



Du gör mig lycklig

Titta så fin han är i lånade glasögon, min älskling. Jag är väldigt kär i honom. Han är den snällaste, varmaste och mest underbara människa jag träffat under mina 21 år på jorden. När jag har råd ska jag köpa honom ett par nya glasögon, som han så väl behöver. En sak vi har gemensamt är våra dåliga ögon. Förresten är inte mina ögon bra än... de blir nästan bara värre. Mamma, har du numret till någon ögonläkare?
 
Han har förresten börjat odla mustasch, för han har fått för sig att vara med i Mustaschkampen. Det ni...


Jag är vaken

Hej hej hallå, jag lever idag jag med! Var precis ute på kiss- och bajs- morgonpromenaden. Alltså med Tindra. Jag mår bra idag, så oroa er inte för att det blev för mycket igår. Det blir det aldrig längre. Lite vin, lite mat och en massa godsaker som Lina hade bakat. Sen dansade vi lite på puben, men mer än så var det inte att hänga i julgranen. Längtade hem till min hund och blev glad när Edvin kom och hämtade hem mig när han hade jobbat klart. Han ska jobba idag med, så jag får roa mig själv med att till exempel packa inför helgen... ojoj, vad ska man ha med sig???

hallux pallux eller nått

promenad i morse med zackie i 31 min och 22 sek. jag trodde den rundan skulle ta längre tid :-( det är svårt att hitta en bra lång väg att gå här, för om jag går rakt ner för gatan så kommer havet och där kan man inte gå. går jag åt andra hållet kommer 111:an och den vill man hels inte passera. jag kan alltså välja höger eller vänster. går jag till vänster ligger campingen där med massor av arga hundar (och husvagnsägare) så egentligen kan jag bara gå till höger. för i skogen får man inte ha hundr egentligen heller.

här är en bild på mina slitna fötter som mamma ska kolla på för att se vad de två konstiga knälarna är. jag är i desperat behov av fotvård. inte kan man väl få den där hallux pallux sjukdomen när man är så ung och aldrig går i högklackat? (jag vet att den inte heter så, men det heter nått sånt iaf....)




ser du mamma? knölarna som är lite röda under stortån?

min dag i bilder och sa jag att jag är trött nu

dagen började med att kl ringde 06,30. upp ur sängen på med mjukisbyxor och baxade in zackie i minin. lämnade minin på service. gick hem med zackie. de ringer efter någon timme från bilverkstaden, det är någor fel på hjullagret eller något liknande, kommer kosta 2700. bilen kommer eventuellt inte vara klar till imorgon när jag behöver den.
fick ringa mina svärföräldrar och be om skjuts till munka ljungby där vår andra bil stog (efter som ted är med lastbilen o jobbar i karlskrona eller karlskoga kan inte lära mig vilket, eller ens vad det heter)
hämtade volvon. lämnade teds kostym på kemtvätt (en jätte mysko kemtvätt där ägaren inte kunde svenska och jag fick skriva själv vad jag lämnade in eftersom han inte visste vad det hette. men han var väldigt trevlig och skrattade hela tiden) köpte medicin till min hund och färg till mina skor.

måste bara visa dom igen:



efter det blev det lite lunch:



fullkornsmakkisar, qornfileer, riven ost, ketchup och sallad. sånt man får äta när man ej lever med en kock maria haha

sen blev det städning



nyss kom jag in efter en runda i skogen. idag hade jag min nya klocka på mig som jag fått av mamma och pappa i namnsdagspresent(det är linnea idag maya anna LINNEA skölding)



så glad jag blev för den!!! premiär tiden blev: 41,12 sek. är det en bra, medel eller dålig tid på 7,2 km?? det är ca 6 min/ km va? hmm det är ju inte så bra... blir till att öka takten nästa gång.

efter löpningen blev det en liten promenad i skogen med zackie



hoppad ni finner glädje i att se min damsugare, mopp, spis etc. jag förstår att det måste vara hemskt intressant

nu ska jag inte göra ett skit mer idag. jo åka o handla och laga mat. sen blir det soffan.

Sista rundan...

...blev 6,7 km i lugnt tempo. Benen kändes bra. Flåset kändes bra. Och jag var sugen på att springa längre, men ska försöka spara det suget till lördag. Nu är jag färdigtränad... har ju haft loppet som mål ett tag, och även om jag inte följt något speciellt program så tror jag att det har varit ett bra mål. Min kondition är på topp! Dock skulle jag behöva mer styrketräning, men var sak har sin tid...


Laddar lite innan... i tröja från Midnattsloppet.


Efter - det gick toppenbra!

Nu är jag partysugen! Ikväll ska det dansas!

Ps. Dagens låtlista, som jag sprang till:
1. Miss Li - Dirty Old Man
2. Nancy Sinatra - These Boots are Made for Walking
3. Those Dancing Days - Hitten
4. Miss Li - A Daughter or a Son
5. The Cure - Just Like Heaven
6. Miss Li - The Boy in the Fancy Suit
7. Kate Nash - Foundations
8. Miss Li - Let Her Go

Gissa vilken artist jag gillar??

jag förtjänar ett pris!



skåda detta mästerverk! så briljant!(fast kredden går till Anna på mitt jobb som kom med iden) dessa skorna är jätte gamla, köpta på din sko för 99 kr. dessa har jag sprayat med silver metallic spray och ska gå på bröllop i! detta betyder att jag kan lämna tillbaka skorna jag köpte, och istället köpa en tröja/bolero att ha över klänningen. väskaproblemet har jag också löst:



se! en gammal svart kuvertväska som nu matchar skorna och klänningen perfekt. ska sy på den lilla rosetten sen också.
i dessa svåra ekonomiska tider borde det finnas priser att ge sånna kreativa personer som jag! allt som allt kommer jag spara flera 100kr. allt för en sprayflaska som kostade mig 100 spänn!! de ni!

hylla mig gärna med en kommentar!

en annan sak, jag trodde jag tappat bort min jobbnyckel och hade panik igår kväll. gissa vart den låg? i väskan där jag alltid lägger den och där jag kollade 500ggr igår. hur går det till? är det gud som testar mina gränser?? tack gode gud att den kom tillbaka iallafall....

Sommarparty

Hej sommar! Det är sol och varmt idag, yes!! Jag är lite trött, men ska försöka springa en sista gång innan lördag. Det blir långsamt, långsamt tempo i alla fall. Om en timme ska Lina bjuda på lunch, hon firar sin födelsedag hela dagen idag, och ikväll bjuder hon på stort kalas i trädgården. På puben (som jag inte besökt på evigheter) är det sommartema sen (blommor i håret kanske?). Jag får springa lite emellan Linas fest och vår lägenhet eftersom jag inte vill lämna Tindra ensam för länge. Edvin är i skolan hela dagen och sen ska han jobba med Aktiv matlagning. Jag återkommer efter löpning och innan fest... kanske kommer det lite bilder. Puss och kram så länge.

Här är hon, min goa vän. Grattis i efterskott!!


en stor rottis i en liten mini

haha så kul det måste sett ut! jag lämnade min bil på service i morse. eftersom jag skulle få gå hem från verkstaden så ville jag ha zackie med mig. så jag packde in min 42 kilos hund i min lilla mini cooper! haha vilken syn.
vi gick iaf 1 timme ca. det va riktigt skönt för här i skåne skiner solen redan. tror vi har en 15 grader och kl är bara 8,30. bra dag att vara ledig på.

på lördag ska vi på bröllop och jag har stora klädproblem. jag sydde upp en klänning i thailand till detta bröllop MEN jag är inte helt nöjd med resultatet då den verkligen inte är min stil. den är verkligen skit fin men den är så...ocool. och jag är ju jävligt cool va. det passar mig inte riktigt att va så "fancy". men men det stora problmet är vad jag ska ha för skor till.. jag köpte ett par svarta pumps (endast för att de va typ de enda jag fick ner mina asbreda fula fötter i) men nu känner jag att svart inte riktigt passar sig på ett bröllop. och vad ska jag ha över klänningen? det är ju inte riktigt sommar än!!
jag är lite inne på att köpa silver sprayfärg och färga skorna. vad tror du maria?
vad tycker ni?

klänningen:



visst hade silver skor + silver smycken gjort sig bra med denna dress?





här är skorna.

Jag, Tindra & Hyttan


Kul nyhet

Simsalabim så fick jag sommarjobb! Och jag som precis beklagade mig för mamma över min otur med detta varje sommar. Håll i er nu.. ja ska jobba på... ålderdomshem!!! Hahaha. Inte världens roligaste kanske, men det ligger nära och behändigt här i Grythyttan, några hundra meter bort. Jag hade nästan glömt att jag hade sökt det, men nu ringde dom och behövde folk vecka 28-32. Fick bara sex dagar på Loka i sommar, så dom dagarna sa jag att jag inte kan jobba. Men sex dagars lön kan man ju inte leva på... så detta var ju perfekt! Grattis till mig.

Skogsprommis

Jag har bosatt mig vid datorn nu när vi har B-uppsats, men just nu har jag tagit lunch så jag kan passa på att skriva här. Kom precis hem efter en skogspromenad i solskenet! Härligt väder idag. Nu ska jag smaska i mig en sallad på det som fanns i kylskåpet, min kock är inte hemma så jag fick fixa något själv. Sen ska jag fortsätta skriva och skriva och skriva...

Ikväll har jag jympa och sen ska jag på litet party hos Lina och Théres. Imorgon har Lina sin riktiga födelsedagsfest, men vi ska träffas redan idag en stund. Nej nu är nog äggen klara... hej svejs.

efter en sjukt jobbig runda är jag glad

blev en runda på 35 min vid havet. motvind och frukosten i halsen = inte så behagligt. men nu är det gjort! nu måste jag hoppa in i duschen och bege mig till jobbet. är hemma igen vis 21,00. då blir det promenad med zackie och schlager.

bilder;
före (ej så peppad)



efter:



sjukt jävla trött

sprang föresten till madonna idag, det funkade sådär....

Brings music to my ears

Du får ändå inte springa om du inte äter ordentligt syster! Hm, förlåt... ska inte predika, men man orkar inte om man inte äter ju. Då blir det ju ännu jobbigare. Ska nog faktiskt ta och berätta vad jag ätit idag. Det är mycket och det var gott! Bara för att.

Frukost: Gröt med havremjölk, hallon, nötter och torkad frukt, I love frukost.
Mellis: En banan. Och två koppar kaffe såklart.
Lunch: Makaronilåda med makrill och smält ost (ej fullkornspasta, för man behöver inte alltid vara nyttig).
Mellis igen: Musli och havremjölk.
Middag: Pestokyckling med linssallad. Sedan åt jag liten bit choklad för att jag har mensvärk. Nu ska jag nog ta ett äpple. Allt detta kan jag äta och jag lovar att jag inte går upp ett gram, och även om jag skulle göra det så... so what.? Jag äter allt och jag mår som en prinsessa. Och dessutom har jag massor av energi så jag orkar med allt jag vill göra.

Men jo, jag skulle skriva om musik ja. Tänkte faktiskt fråga dig Maysan vad du brukar springa till, men du hann före. Här är några låtar jag gillar att springa till just nu...

1. Miss Li - Dancing the whole way home
2. Moneybrother - Born under a bad sign
3. Sahara hotnight - Japanese boy
4. Jonathan Johansson - En hand i himlen
5. Maia Hirasawa - Eleven
6. Kevin Rudolf ft. Lil Wayne - Let it Rock

Plus soundtrack från Footloose. Sjukt bra. Annars funkar alltid rock som man blir lite arg av. Då springer man lite fortare.

dåligt samvete / lust

tänk att så fort du har ställt "krav" på dig själv att du ska ut och springa och sen inte gör det så fylls man av en sån stor olust inför tanken på att göra det + dåligt samvete. men när du inte har planerat att springa så kan du längta efter det...

jag har inte sprungit idag. jag prioriterade min hund istället som fick en 1 timmes promenad i solen. sen va klockan 19 och jag har inte käkat sen kl 12,00(en tallrik fil) och kände mig helt slut. tog en dusch och kkäde lite och nu känns det för sent (märks det att jag försöker bedöa mitt dåliga samvete??)

frågan är varför man känner sig så kass när man hoppar över en runda? det är ju inte hela världen. jag tränar ju iaf och rör på mig mycket ändå. nu känns det ännu mer som om jag måset springa imorgon och därför känns det sjukt jobbigt att ta sig ut. kanske ska jag inte springa fören jag verkligen känner för det igen. kanske ska jag släppa alla kraven? hitta lusten igen.

maria har du några tips på bra musik att springa till - börjar bli trött på tina turner haha


Aerobics

Nu har jag vart på Aerobics. Jag gick inte dit för att jag var tvungen. Jag hade inte fått dåligt samvete om jag stanna hemma. Och det var inte för att förbränna en massa kalorier jag gick dit. Jag gick dit för att stressa ner, för att stärka ryggen så jag orkar ha det jobb jag vill ha och för att det är så himla kul helt enkelt. Jag skriver B-uppsats om ätstörningar och träningsmani just nu och får en himla massa insikter hela tiden. Insikter är väldigt nyttiga. Och att ifrågasätta varför man gör på ett visst sätt. Jag känner mig fri idag... för idag har jag inga krav på mig själv. 

Kan också berätta att jag lagade en smarrig middag! Det är inte lätt att laga mat åt en grym kock, men jag lyckades med pestokyckling och linssallad! Nu är jag nöjd med dagen och ska lägga mig i soffan och bara njuta...

Jag har en plan...

Jag måste ju också skriva ut min plan för veckan då...

Mån: Aerobics/Russian circle
Tis: Medeljympa
Ons: Springa så långt jag orkar i långsamt tempo
Tors: Vila
Fre: Vila
Lör: GÖTEBORGSVARVET 21095,5 meter
Sön: Vila/medvetslös

God natt!

jag lever än

men jag känner inte för att springa en meter. ge mig motivation!!! den försvann helt i helgen pga av jobb. har jobbat hela helgen, tänkte springa i morse innan jag drog dit men valde att sova en timme längre iställer (vilket jag ångrar bittert nu - hade vart skönt för samvetet att ha det gjort) 

Mitt schema i veckan ser generöst ut, om man tänker på spring tid.

plan:

Mån: 7 km
TIs: 5 km
ons: 7 km
tors: vila
fre: vila
lör: bröllop
Sön: förmodligen bakis

alltså detta är vad mitt schema tillåter denna veckan. annars hade jag såklart hellre sprungit varannan dag. men det får bli så här.

till sist en bild för att jag tycker inlägg utan bild är tråkiga;



hej då (vi ses imorgon när jag har sprungit)

ps: mamma och pappa våra förmodligen enda läsare: jag tycker det är så kul att ni fått en ny Tv det är så sällan ni får något fint. ni är verkligen värda det!! och det tycker ted också bara så ni vet (eller ska jag säga bingo berra haha)

Slutkört men glad!

Här kommer en hälsning från en sliten själ. Jag känner mig som sju svåra år. Jag jobbade fyra timmar, sen bad jag Lina massera mig för jag kände mig helt förstörd. Jag har ont i hela kroppen och känner mig helt slut. Jag och Edvin var ute på skogspromenad i en timme och bara det kändes sjukt jobbigt. Så ingen mer träning idag för min del. Imorgon ska jag försöka gå på ett gruppass så jag får mig lite styrketräning. Kände mig fruktansvärt svag idag när jag masserade.

Men jag är glad ändå nu. Min älskling har kommit på världens bästa lösning, så nu har jag bestämt att jag verkligen ska springa Göteborgsvarvet nästa helg. Så nu är det bara att ladda hela veckan lång. Ska försöka få in ett sista långpass i veckan... det ska bli så kul!

Milen

Det blev ingen halvmara som jag först tänkt. Nej, benen höll inte med mig om att det var en bra idé. Det var kämpigt nog med 10,7 km på 54,51 min. Ont överallt nu. Fötter, aj. Knän, aj. Rygg, aj!!! Vila? Eller styrketräna? Har slarvat med den delen nu när jag springer mer. Men efter att jag jobbade igår har jag haft rätt ont i ryggen, så nu får jag nog skärpa mig. Några rygglyft och en stund på spikmattan kanske gör susen.


Lördag

Mmm glassen var god!

Idag är det lördag och jag är ledig. Hittills har jag mest latat mig, vart ute på 3 korta rundor med tindra och fått en god lunch serverad. Nu är jag ensam, Edvin har åkt till Örebro på middag och fest. Så jag tänkte passa på att ta en lång löptur idag. Sitter redo i träningskläder, men behöver smälta maten en stund till.






Mysig fredag

Idag har det blivit två hundpromenader, och det får räcka som dagens träning. Nu ska jag äta lunch och sedan sticka iväg och jobba några timmar. Ikväll ska vi ha myskväll med kyckling, vin, film och choklad, glass och naturgodis som jag nyss handlade när vi var i Hällefors. Hittade den nya chili-choklad glassen från Carte D'or... har du smakat den mamma?


jag är en gris



så mycket jag åt till middag. känner mig som en gris. nöff nöff

Nej...

men såhär såg jag ut... ni trodde väl inte att jag skulle våga sjunga ensam?



Maya frågade förrut vad vi brukar äta till middag, så idag bjuder jag på en bild. Edvin skulle nog inte uppskatta att jag publicerar den här, det är nog inte tillräckligt fint upplagt... men vad tusen, det struntar jag i. Mohaha. Glöm inte att äta ordentligt när ni tränar people... och glöm inte att choklad är en viktig del av kostcirkeln!



Och tillsist en svettig och blöt jag efter dagens löpning...


maria såg du ut så här....

...när du sjöng karaoke?


I did it...

and it feels great!

nu är jag happy igen. känns skönt att ha gjort något vettigt alls idag. jag sprang 5 varv = 6 km. tiden har jag ingen aning om (önskar mig en klocka i present som sagt..) efter skulle jag stretcha men sket i det eftersom zackie kom o mös med mig istället:

dagens "efter" bilder:








alla mina bilder ser lika ut varje gång. man kan tro att jag tagit alla vid samma tillfälle (OBS! jag tvättar mina kläder mellan träningsrunderna) (OBS2! jag springer faktiskt varje gång och har alltså inte bara sprungit en gång och tagit bilder då)



det går sämre för mig...

jag har ingen motivation idag alls. camilla fick migrän och kunde inte fika så jag körde ut till hyllinge för att handla kläder men chefen va ej där så jag fick inte handla :-( sen kom jag hem och bara kände mig så trött. nu sitter jag här och försöker  peppa mig själv. ska nog kunna övertala mig sälv strax. hoppas jag. jag tror det är vädret, det är inge kul att gå ut överhuvudtaget när det är grått o kallt.


Rekord

Slog just mitt rekord på 5 km. 22 minuter!! Jag har regnet och att jag sprang för nära lunchen att tacka. När man mår illa och är dyblöt vill man bara hem. Och så la jag in några spurter, för det ska ju va så hiiiimla effektivt med intervallträning. Men jag har ratat intervaller ända sen jag slutade med handboll. Då blev man tvingad, nu gör jag inte sånt frivilligt. Totalt blev det 6,07 km på 26,49 min. Jag börjar bli siffernörd... men det är kul att slå sina tider! /Maria

Senaste träningsredskapet

Nu ska ju denna blogg handla om träning, så jag lär ju göra ett sådant inlägg också. Jag har nämligen uppfunnit ett nytt träningsredskap för alla er som har hund. Så här går det till:

1. Ta en leksak som hunden kan bita i och som du kan hålla i ändarna.
2. Placera leksaken i hundens mun och ta tag i båda ändarna.
3. Lyft upp hunden, som förhoppningsvis håller kvar i leksaken.
4. Gör så många repetitioner du kan innan hunden tröttnar.
5. Känn hur det tar i armar och axlar.

Hur jobbigt det blir beror på hur mycket hunden väger. När du blivit starkare får du antingen 1. göda hunden 2. skaffa en större hund. Trevlig träning. (Ursäkta att jag har underställ på bilden, ska snart ut i regnet).


fika på stan och en löptur

ledig idag. skulle varit ledig igår men blev inringd till butiken på väla - så gött! vill inte vara ledig - vill tjäna pengar. detta gjorde att det inte blev någon löptur igår, hann helt enkelt inte. men idag ska jag snart bege mig in till stan och fika med camilla sen när jag kommer hem blir det löpning. kanske blir det milen idag?





Dancing queens

Nu är jag hemma igen efter kryssning. Det blev en himla massa åkande och väntande, men som tur var hade vi en riktigt kul kväll igår. Jag tränade ät- och drickmusklerna på buffén, och sen dansade vi loss hela kvällen. Hann även med lite karaoke, tro't eller ej. Men nu längtar jag efter en ordentlig löptur, så imorgon drar jag på mig joggingskorna igen. Men igår var det helt andra kläder som gällde...




promenad i regnet

blött blött här i skåne idag. hur är det i hyttan? fast just det du ska på kryssning ju så det lär ju bli rätt blött ändå, haha. jag ska strax åka till jobbet, idag får vi förmodligen nya varor - och jag har inga pengar att handla för. så trist. det är så mkt jag vill ha!!!

jag lyssnar på en så fin låt, Fire and rain med james taylor. tyckte den passade mitt mood idag.

ja just det jag gick en 40 min promenad med zackie nyss och både han och jag blev väldigt blöta. ska ut med han igen innan jag åker. jobbar till 19 ikväll så sen blir det ingen mer motion idag.





bjuder på den här fina bilden idag. här regnade det i thailand. så bara så ni vet, man kan inte bara skylla vädret på det här jäkla landet. det regnar även i paradiset ibland.

Tänk

...vad mycket man hinner under morgontimmarna. Jag har hunnit snooza i en halvtimme, äta en lång och god frukost med älsklingen innan han gick till skolan. Och när han gick tog jag med tindra på en timmes promenad, och nu har jag duschat, packat och gjort mig en kopp kaffe. Och klockan är bara kvart över 9! Jag har en halvtimme kvar tills jag ska ge mig iväg och ikväll lär jag se ut såhär på Cinderellas dansgolv...


ingen träning idag

nej idag hann jag ej, jobbade över. Imorgon börjar jag först kl 12 så då ska jag väl hinna med en runda. löprunda + rasta hunden runda. rastat hunden har jag iaf gjort idag 3 ggr, så lite motion blev det iaf. sen har jag rört på mig hela dagen på jobbet, hållt på inne på lagret, upp och ner för en stege. sen städade jag butiken i morse och det va rätt så svettigt...

nu är det tack och god natt

Det blev...

...aerobics! Så nu har jag svängt dom lurviga och svettats rejält. Det är även lite allmän styrka med i slutet av passet. Jag dansade runt i rosa, cyklade hem på min röda cykel och nu är sitter jag här färdigtränad och väntar på mat. Åh, så bra jag är... ;)

Jag ser galen ut

 

Dagens träning?

Jag har lite beslutsångest angående dagens träning. Löpningen går så bra nu så jag vill egentligen inte ta ett uppehåll. Samtidigt vill jag inte riskera att tröttna, för de sköna passen kommer oftast med lite längre vila emellan. Därför funderar jag på att gå på gruppträning idag. Och det jag har att välja på är Aerobics eller Russian circle (cirkelträning med viker). Så nu ska jag fundera resten av dagen medan jag går på marknaden som har ställt upp sina stånd på torget idag. Imorgon åker jag på kryssning... då kommer väl träningen mest bestå av att skaka loss på dansgolvet.


Dansa loss på aerobics?

Pumpa musklerna på Russian circle?


Eller gammal hederlig löpning ute i naturen?

Powerwalk

Ingen löpning men dock en powerwalk med tindragullet. Hon kan gå fort hon. En timme var vi ute och rörde på benen. Underbart skönt att få lite luft innan man går och lägger sig. Tror jag fick en sockerchock efter födelsedagsfirandet för energin har gått upp och ner som en jojo. Höll på att somna innan vi kom ut, men när vi väl var ute hade jag massor av överskottsenergi. Nu väntar jag på älskling som agerar taxi, sen ska vi äta middag... Imorgon ska jag springa rumpan av mig, för sen åker klassen iväg på kryssning och då blir det hela två vilodagar!

Jag och tindragull

det blev iaf 7,2 km

det blev inte en mil idag, men jag sprang iaf för det var jävligt nära att jag sket idet. kändes bra när jag väl kom ut, men jag kände efter 4 varv att jag va slut .- men jag samlade mig och sprang 2 varv till (alltså i spåret vid oss där ett varv är = 1,2 km) totalt blev det alltså 7,2 km om jag inte räknat helt galet.

så här trött var jag efteråt:





Jag är också ledig

Men det är en ganska grå och trist söndag.

Edvins föräldrar kommer snart och vi ska grilla lite. Ingen löpning idag tror jag. Känner mig inte på g. Imorgon fyller Edvin år, men då får han stå ut med att jag sticker iväg på en runda. Nu ska jag ta en kopp kaffe och sen en dusch. Intressant.

ledig idag :-))))

jepp idag är jag ledig. öppningen gick jätte bra och nu känns det som jag kan det mesta på jobb. jag trivs så jäkla bra! det passar mig så mkt bättre än att jobba på kontor. det är fart o fläkt hela dagen, timmarna bara rinner iväg.
idag är jag alltså ledig och ska spendera dagen med att måla eller sy. ska iaf vara kreativ, det behöver min kropp o själ nu.

sen blir det ev lite städning OCH LÖPNING SÅKLART!! undrar om jag orkar milen än?? är detta rätt dag att testa??

Här har jag jobbat idag

På Loka Brunn Spa. Det är kul, men lite för utmattande för att orka jobba varje dag. Nu är jag trött som en gris och ska tvinga Edvin att gå och lägga sig med mig. Tog precis Tindra på en sista kissrunda, så nu vill jag sova.


En 2 milare

Hällefors tur och retur blev det idag. Totalt ungefär 2 mil, på 1 timme och 40 minuter.
Nu är mina ben döda och jag har ätit god kyckling i lergryta med ris. Min älskling är bäst.
Imorgon ska jag jobba 11 timmar, så nu ska jag dö i soffan en stund med ett glas vin.
Sen ska jag proppa i mig lite överbliven tårta.

Och syster, min mobils högtalare har lagt ner... så jag hör inte när det ringer. Förlåt, men jag fick dina sms, och tack så mycket! Vet att du tänkte på mig ändå.

runda efter jobb

tog en 6 km runda nyss, är helt slut så det är allt jag tänker berätta för nu ska vi grilla. och just det:

GRATTIS SYSTER PÅ DIN 21-ÅRS DAG!!!! (fast jag är lite sur att du icke svarar när man ringer för att gratta!)

Detta gör mig glad...


Min födelsedagstårta alldeles hemmagjord av älsklingen.


En kopp kaffe i köket...


...med kakor jag fick i present.


Jag läser om Göteborgsvarvet...


...medan älsklingen läser om äpplen.


Pussa på Tindra...

RSS 2.0