33:58

YEES! Äntligen tränat lite! fan va gött det känns. Blev 5 varv i skogen på 33:58. sådär tid men va fan gör det! nu är jag på G igen. Nu ska jag inte ge upp. Ut i spåret istället för att sitta i glo på tv eller datorskärmen.



orkar inte ta någon blid på en svettig Maya så jag bjuder på en ca 4 år gammal bild på mig och Ted. snygga va? haha

Sjukrapport

Jag vet vad det är för fel på mig. Jag har parasiter i tunntarmen. Har vetat detta ett tag, men inte riktigt fattat och tagit till mig det.. förns mamma och jag satt och läste om symptomen igår. Och allting stämmer. Framförallt mina magproblem. Så från och med idag börjar jag med att bara inta flytande föda.. så gott det går. Inget kött, inga mjölkprodukter, inget vete, inget socker, ingen alkohol, inget kaffe för mig framöver. Man måste göra vad man kan för att hjälpa sin kropp. Massor av vatten och te kommer intas tillsammas med frukt- och grönsaksjuicer, soppor och smoothies. Lunchen idag tror jag får bli avokado-banan-bär mix.

Så här kan de små rackarna se ut. Kanske lite too much information, men jag behöver lite medlidande.


dåligt med träning nu...

men Maria är sjuk och jag är slö. Men nu har Andreas flyttat in hos oss och ett tag och han är ute i spåret varje dag - vilket ger mig motivation. Ted hänger på han med! skit bra! vi ska ta en runda imorgon innan jobb.

Jag går in på min 7:e arbetsdag i rad och kommer sluta på 11 totalt. bra för plånboken, men jag börjar känna mig liiite sliten. men men vila kan jag göra i thailand sen.

HEJ HEJ maya

Min nya soffa PRIS 1500:-



RÖD och grann! Vad tycks? 1500 pix va den väl värd? Den är från mio-möbler och har nog kostat ett antal 1000-lappar från början (lika modell i skinn kostar 18000 :-)

Den är lite för stor för att ha där den nu står, tanken är att vi ska ha den i vardagsrummet uppe när där är färdigrenoverat (nu har vi ju vår kära örebro vän/ snickare Andreas här i en månad så inom 2 veckor bör det va klart enligt Ted)

Vad säger du pappa? en soffa för dig? Nu slipper du sitta på våra rangliga stolar haha

Snart jobb. PUSS MaYa

Grönsaksfest

Det där med att handla mat är rätt krångligt. I alla fall om man heter Maria. Jag vill ha näringsriktig mat, och mycket grönsaker. Helst ska det va ekologiskt. Och gärna närproducerat (eller i alla fall svenskt ursprung) och i säsong. Och så får det ju inte kosta skjortan. Idag åkte jag till ICA med utmaningen att försöka pricka in dessa saker. Och köpa höstiga, svenska grönsaker och frukter. De jag fick med mig hem var:

- Rödkål
- Broccoli
- Blomkål
- Äpplen
- Päron
- Kålrot
- Palsternacka
- Rotselleri

Resten av varorna var nästan allihop ekologiska. Förutom bären tror jag, de är redan svindyra som de är. Känner mig ganska duktig. Nu ska allting användas också, men det blir nog inga problem. Nu ska jag försöka yoga lite innan jag stupar ner i soffan. /Maria 

Jag är en tant

Jag sysslar med mycket tv-tittande just nu. En anledning till att min rygg snart inte vill leva längre efter allt soffliggande. Tittade på "Trädgårdsfredag" igår och började drömma om att köpa en gård i Skåne och bli grönsaksodlare. Jag har konstiga drömmar... men så är jag nog en tant innerst inne också. /trött Maria



Tack snälla!

Tack Hanna för armbandet! Fick ett armband igår av Hanna på jobb, så gulligt! Jag belv jätte glad.



fint va?

Nu ska jag snart jobba igen. Jippie jey MaYa

PANIK PÅ RÖRAN

emellanåt får jag panik. Det är så stökigt här hemma alltid. Det spelar som jag sagt innan inget som helst roll hur ofta och hur mkt jag städar det blir likadant på en gång. För att ni ska förstå mig ska jag nu visa:


BEVIS 1


kontoret med alla j-a papper överallt...

BEVIS 2:


HUNDHÅR! ÖVERALLT!! damsuger och damsuger och damsuger och damsuger....

BEVIS 3:


byggröra. vilket leder oss till:

BEVIS 4:


alla kläder överallt! vi rev gaderoberna och nu ser det u så här.

okej jag har fler bevis men det kan räcka så här. Men nu tänker ni ju såklart: "varför gör hon inget åt det istället för att lägga sin energi på att gnälla om det?" JO SVAR: jag gör något åt det men det blir likadant igen på en gång! nu ger jag upp. om jag en dag inte dyker upp på jobb så vet ni varför. Jag ligger förmodligen begravd i en hög av skit.

maya

Vintertid

shiit va 2009 går undan. de sägs att ju äldre man blir ju fortare går det. så sant. När man va liten va ett sommarlov en hel evighet. nu hinenr sommaren passera obemärkt.

Vi vill så gärna åka till thailand i februari men hur? Jag längtar ihjäl mig efter värmen. Jag är så blek att jag knappt känner igen mig själv. Dessutom är det så många vänner som ska åka, Anna och Mattias, Andreas och Camilla, Kalle, Jojje och Anja... massa massa goa människor. Jag VILL VILL VILL. Men hur?

Nu ska jag snart jobba. Igår va jag helt slutkörd efter jobb. Lönehelg och mkt folk, varmt och stimmigt. Man blir grymt trött av att vara super trevlig i en sån miljö i massa timmar. VA helt slut när jag kom hem. Mitt tålamod va på noll. Efter 2 glas vin va jag däckad. Men sen började roast (den amerikanska versionen) fan va roligt det va. va tvungen att hålla ögonen öppna.

hej hej Maya




Lågt blodtryck

Dagen idag:

- Vårdcentralen. Jag har lågt blodtryck (inte konstigt att jag känner mig svimfärdig då och då). EKG var bra. Tagit massor med tester. Blodvärdet har skjutit i höjden till 131, så problemet verkar inte ligga där. För jag är fortfarande tröttare än trötter.

- En timmes skogspromenad. Tur att jag har Tindra så jag måste motionera.

- 30 minuters poweryoga från min Casall dvd steg 2 med fokus på styrka.

- Brödbak. Mitt favvobröd med bara nyttigheter. Står i ugnen nu och sprider en ljuvlig doft.

- Nu ska jag läsa nya Fitness Magazine och fantisera om all rolig träning jag ska utföra nån dag nån gång.

- Ikväll blir det mumsig kycklingrätt á la Edvin och något glas vin. Och lite choklad kanske, till Idol. 

- Inget kaffe har slunkit ner idag. Jag är inte ens sugen. Dricker litervis med grönt te.

Ps. Just nu mår jag helt okej, men humörsvängningarna kommer och går, så ringer du mig ikväll Maya kanske jag är ledsen igen. Vill bara påpeka att jag inte är det hela tiden. Just nu är jag glad och positiv.

/Maria

motionerat

Gått en långis med zackie och Ted. Sköönt! längtar efter att börja träna ordentligt igen för fy vilka veckor detta har varit. Inte nog med att jag inte tränat jag har ätit kasst också. För lite mat och för mkt skit (speciellt glass...)



snygg-Maya


trött höst

och den har bara börjat... fy va grått och trist och eländig den är. Det enda roliga med hösten är kläder, men inga pengar har jag till det. aja. livet går sin stilla gång ändå.

Har jobbat de senaste dagarna och idag har jag vart ledig. Har hängt med Petra på väla mys mys. egentligen har jag inte så mkt att berätta. så jag slutar nu. HEJ / Maya

Megahuvudvärk botas bäst med frisk luft och yoga

Nu är jag hemma i min egen lägenhet igen! Efter 3 timmar i bil hade jag den västa huvudvärk jag vart med om (nästan). Men efter lunch, en halv kopp kaffe (jag ska skära ner på kaffet, försöker dricka te istället) med en ruta mörk chilichoklad, en timmes skogspromenad med Tindra och 40 minuters yoga så är den nästan borta. 

Hade fått en ny fin träningsdagbok i posten när jag kom hem. Än så länge är den bara fylld med promenad och yoga, men förhoppningsvis ska den kunna fyllas med annat snart... men jag håller ut ett tag till. Så länge jag kan röra mig lite varje dag så är jag glad i kropp och själ. Nu ska jag mysa resten av dagen... med te, mysig musik, mellis, medicinering (kanske inte så mysigt) och film ikväll med älsklingen. /Maria


Power fast inte pigg

Nu har jag powerwalkat en timme och poweryogat en timme. Känner mig lite piggare, men inte helt pigg. Jag känner helt enkelt att något fortfarande inte stämmer. Men nu ska jag åka iväg på behandling, så önska mig lycka till och håll alla tummar ni har!! Puss /Maria

Yogijag

Nu har jag precis kört en timmes yoga. Jag blev rätt svettig och kände av träningsvärk från igår. Men jag tror att det ändå är lagom träning för mig just nu. Jag tror inte på att sitta på rumpan och tro att man ska må bättre. Psykiskt mår jag 100 gånger bättre nu, och visst kommer jag nog vara supertrött ikväll... men det är okej. Imorgon ska jag äntligen till kinesiologen och jag bara hoppas att det löser sig! Nu ska jag ta en varm dusch och en kopp te... är lagom dåsig nu. /Maria

Under avslappningen i slutet låg jag på spikmattan, och nästan svävade... här är en gammal bild när jag testar första gången, men zackie som sällskap.

Drömmer...

Tröööööööööött. Jag bara sover och sover.

Men har lyckats med dagens promenad på en timme i alla fall. Jag kan inte rå för det, men så fort jag rör lite på mig börjar jag smida träningsplaner. Inte just nu, för nu kan jag inte träna hårdare, blir helt färdig. Men sen. Det får ta den tid det tar. Men sen. Då ska det springas inför lopp, åkas skidor, instrueras, lyftas vikter... men det är sen. Nu får jag bara drömma om det. Och köra lite lugn yoga istället... /Maria

Yoga

(jag skulle ta en bloggpaus, men nu fick jag något positivt att skriva igen)

Hittade min gamla poweryoga dvd här hemma som jag körde flitigt för några år sen. Och tänkte att det vore skönt att testa lite. Körde nästan hela programmet och låg på spikmattan en lång stund efteråt. Och huvudvärken släppte nästan direkt, och kroppen känns mycket piggare. Det är kanske yoga jag ska satsa på framöver. Yoga och promenader. Det får duga! /Maria

Snart så... kan jag göra såhär!

Nu är jag hos mamma och pappa igen

Jag tar nog lite bloggpaus ett tag, tills allt är bra igen. Just nu har jag en liten positiv stund, så då är det okej att skriva. Men jag vill inte skriva när jag är negativ, det ska vara en positiv blogg! Men jag har fått mig en timmes promenad och frisk luft idag i alla fall. Ska försöka gå så mycket jag orkar varje dag tills jag blir mitt vanliga jag igen.

Jag tycker jag är en ganska hälsosam person. Men nu har jag fått tänka om lite, försöker att bara fokusera på att må bra nu och strunta i allt annat en stund. Jag har en tendens att oroa mig väldigt mycket. Men jag försöker sluta och istället sova mycket, vila, slappna av och äta bra och vettigt (fast tycker att jag oftast gör det). Mamma tror att jag är utbränd. Själv har jag ingen bättre förklaring, men undrar hur jag skulle ha lyckats bli det när jag trodde jag mådde bra?? Jaja, det blir nog fler prover och snart ett besök hos kinesiologen. Senast på lördag ska jag vara tillbaka hos min älskling och äta 4 rätterslunch med hans familj. Tills dess ska jag ta hand om mig själv. Tindra är vid min sida hela tiden, och det är nog tur... för hon gör mig alltid gladare! /Maria

Älskade familj!!! Ni är så bäst!

Min Ted



Du är det bästa som finns! Du är alltid där för mig och allt du gör, gör du får oss. Du är helt otrolig och jag älskar dig av hela mitt hjärta!

MaYa

Upp! Monopol och äntligen motion

Lördagen va riktigt mysig och familjär!
Jag och Tim körde Ted till Ramlösa på "herrmiddag" sen gick vi på bio och såg Upp.



en mysig film som framkallade många skratt!

Efter det spöade Tim skiten ur mig i monopol! sån tur han har!



vid 1 tiden körde jag ut till Ramlösa och körde några grabbar in till stan och min egen grabb och abbe hem till lerberget.

Idag har vi gått en lång runda med zackie i bruce skog (tror jag den hette?) skönt!
nu blir det en lugn och skön kväll med 4:e Johan falk filmen.

Bye/ MaYa


fredagsmys i bilder

en mysig kväll









Jag, Ted och Tim framför Idol med en stor skål godis. mys!

snodda bilder

Här är två bilder från ullared som jag snott av kerstin ( hoppas du förlåter mig)





så fina tjejer!

vilken j-a dag!

Regn, rusk, blöt hund och stökigt. Men det är inte det enda. Efter en blöt promenad med Zackie kommer jag hem och upptäcker att elen slutat fungera. Ut i regnet till proppskåpet. ska byta en propp men fumlig som jag är tappar jag "behållaren" i marken som går i tusen bitar! Får inte tag på Ted så jag ringer Micki som ju är elektriker, han ber mig köra hem till Petra och låna en sån av dom. Jag hämtar mini nycklarna och ska köra när jag ser att det är väldigt lite bensin kvar och ted har mitt preem-kort. Så jag springer in igen (i spöregn) för att hämta nycklar till volvon. Ut igen och startar bilen då kommer felmedelande upp att jag måste stanna motorn och fylla på kylarvätska!! VA FAN! in igen och tar minin iaf. Stannar hos Teds föräldrar först och Kay är hemma så han hittar en "behållare" och följer med tillbaka. Vi får igång elen men typ 2 min efter att Kay gått igen så slutar den fungera...AHHAHHAHAH! Då visar det sig att det är utebelysningen som spökar. så vi får kapa sladdarna till dom för att elen inne ska funka igen.

Kl va väl 12 innan jag fick i mig frukost. 

Nu har jag städat hela huset och snart tvättat all tvätt. Ikväll kommer Tim (Teds lillebror) hit. Annars blir det en lugn helg.

Bye / Maya


Världens bästa

Jag måste ha världens bästa pojkvän. Jag var ju inte så glad igår, grät och grät halva dagen (jag tror det måste vara hormoner som spökar för jag tillslut visste jag inte varför jag grät, okej att det är trist att inte känna sig frisk... men man behöver inte gråta floder). Edvin skulle åka och handla så jag skickade efter lite naturmedicin... och han kom hem med det, ställde sig och lagade god mat medan jag fick vin. Och efteråt fick jag supergod capuccionoglass och vi kollade på en film och mös i soffan. Mitt humör vände helt, för jag kan ju inte klaga när nån bryr sig så mycket om mig... Jag älskar dig älskling! 

Idag har jag försökt sova så mycket som möjligt nu på morgonen, hällt i mig alla mediciner och tagot alla vitaminer jag har. Och nu även druckit massa kaffe. Men jag är så fruktansvärt trött fortfarande. Det är lite som att kroppen skriker. Den vill inte va med längre. Tror jag ska vila hela oktober ut och satsa på att känna mig okej till koventet den 7 november. Det blir som ett omvänt träningsmål: VILA! (förutom tisdagar då jag ska försöka köra jympa så gott det går). Idag får det bli en skön promenad och lite frisk luft. Sen ska jag jobba på loka i helgen, vilket är som ett jävligt jobbigt träningspass... men det ska väl gå ändå. /Maria

dagen på ullared och kvällen med ved

Phu! vilken dag. Nog för att det va skoj, men shit va trött jag är nu. Vi gick två rundor på Gekås och jag shoppade lite smått o gott. Men jag höll mig runt 700:-.
Mina bästa fynd i dag va lätt:



gardiner i grönt, och ljuslycktan i fönstret. dålig bild men i verkligheten blev det skit bra. Passa perfekt i rummet som ju är lite thailand inspirerat (lite?) ska byta duken på bordet också mot en brun, kommer bli perfa!

Sen va det bästa köpet:


en rund jätte badrumsmatta som jag letat efter! 179 pix!

Det va mycket folk och mycket kundvagnar men det gick rätt smidigt ändå :-) men jag tycker Gekås är rätt överskattat och allt är inte billigt speciellt inte deras, ursäkta, FULA kläder. De kostar ju typ som på Gina. Sen att folk köper shampo för flera år fram har jag också svårt att förstå. Mitt shampo jag använder kostar 18:- på Gekås 17:-. LÖNT??

trött som fan kom jag iaf hem vid 16 tiden. Då va det bara till att bära ved.



så här mkt pallde vi ikväll

så här mkt har vi kvar:



kul va? men det tar vi imorgon...

Nu ska jag dricka vin o fira att jag är ledig imorgon / Maya

White flag

Hoppas du får va med i tv Maya. Ullared på kanal 5 startar snart med Maya i huvudrollen.

Själv ger jag nog upp nu och inser att det är inte meningen att jag ska leva som en träningstoka. Så irriterande när det känns som att jag hittat den livsstil jag vill ha. Det tar aldrig emot för mig att gå och träna eller att gå ut och springa. Jag längtar efter nästa pass så fort jag ställer mig i duschen. Men det funkar inte för min kropp just nu, och då får väl vett gå före vilja. Nu får det bli hundpromenader och satsning på att orka jobba framöver, och att orka tisdagarnas jympapass utan att ligga död i soffan efteråt. Som en helt vanlig motionär. Ush vad tråkigt, jag vill ju vara extraordinary. Men det är väl meningen att jag ska vara en medelmåtta. Snark. /Maria


ULLARED idag

uppe tidigare än på länge på min första lediga dag av fyra. Varför? jo idag ska jag till Ullared med Sabina, Kerstin och Sabinas kompis Malin. SKa snart köra iväg och plocka upp alla.
Jag kunde inte sova inatt så jag är lagom trött nu... Jag har alltid svårt att sova när jag vet att jag ska upp tidigt, sjukt va?

Aja nu får jag skynda mig / Maya

Aktuell kö

hoppad det håller i sig!!

Blodpuddingdieten

Det blev ett besök på vårdcentralen istället för jobb. Kände att det var lika bra att få det gjort. Resultatet var att jag hade lågt blodvärde (som jag misstänkte), men annars verkar det inte vara nått fel på mig. Bara kronsikt förkyld typ. Jaja, det är inte farligt att anstänga sig för mycket i alla fall enligt läkaren. Nu påbörjar jag blodpuddingdieten och shottar Blodsaft morgon och kväll. Får se om värdet har höjts om en månad. /en lite gladare Maria

Tur att jag gillar blodpudding. Gott, billigt & nyttigt!

Får jag skrika rakt ut??

Jag som tänkte bara ta det luuuuugnt idag. Så bra gick det. Vaknade av att jag var helt tjock i halsen, men inte ont utan mest slemmig. Ja ush, när ska jag få känna mig på topp igen? :(

Sen ringde jobbet och undra om jag kan jobba ikväll. Känner mig tvungen så... ja. Nu håller jag på och tvättar, bokar vårdcentraltid och veterinärtid. Ska fixa lunch tills Edvin kommer hem... måste dammsuga upp allt jävla hundhår. Och nej, jag är inte särskilt glad eller pigg. Ibland vill man bara skrika. /en sur Maria

Helt slut

Telefonen ringer kl 6.25... "kan du komma till jobbet klockan 7?" mmvisst svarar jag nyvaken. Kommer 20 min försent, men det är strunt samma.. jag kom ju i alla fall. Och glad att jag får jobba.. ja det är jag. Kom hem till en megaräkning på hemförsäkringen. Typ för ett helt år. Hade 77 kronor på kontot.. fick låna av mig själv. Fast jag ska inte klaga.. jag har inte ett helt hus att betala för.

Det var inte det jag skulle skriva om. Jag har ju tränat (nähäää??) ikväll... Eller först skyndat hem från jobbet, slängt i mig musli, gått en kort men effektiv skogspromenad med hunden, cyklat iväg till gymet, där jag lyfte lite skrot innan det var dags för mitt jympapass. Helt färdig nu. Orkar inte lyfta ett finger. Borde städa och diska och massa skit. Men jag gillar inte borden så jag lägger mig soffan och väntar på mat. /Maria

ps. Förresten gick en gubbe på hemmet bort i helgen. Jag har aldrig känt någon som dött förut, jag tycker det är en läskig känsla även om jag bara träffat honom en kort period när jag jobbat där. Det känns konstigt att nån som nyss var där är borta. Fast det är nog bara skönt för honom... de har inte mycket till liv kvar där på hemmet. Mest synd om hans fru som är ensam kvar där nu.

en salig röra

överallt.

Mitt hem är fullt av damm och hundhår. Zackie har vart vaken hela natten och verkar inte må så bra. blir orolig för honom men nu verkar han ok igen. Ted har massor att göra på jobbet, det ringer i hans telefon minst 20 grr i timmen (ok kanske lite kryddat men nästan). Det är tamefan hundhår tom i frysen! jag blir tokig. Jag hatar röra. det är rörigt i alla skåp igen, som jag städade grundligt för inte så länge sen. Det är grejer överallt eftersom vi har tömt övervåningen. I sovrummet har vi en soffa ett tvbord och allt krimskrams som vi inte vet var vi ska gör av. det är som sagt en salig röra!
Sen har vi jobb, jobb ja. mmm

Okej jag ska inte klaga det kommer ju bli bra tillslut.

Jag saknar min mamma. Jag saknar min pappa. Jag saknar min syster. Jag saknar min Alexandra.

Det är en sån där dag idag då allt bara är en salig röra som jag inte vet hur eller när jag ska reda ut.

 MaYa

Löpning 54:34

Nu är det bara att köra! Tror jag... snorig och dann är jag, men pigg i huvudet för en gångs skull.

Höstluften är så jäkla härlig, frisk och lagom temperatur att springa i. Och att solen skiner gör ju inte saken värre. Nu har jag ätit lunch och just nu sitter jag med kaffe och en ruta mörk kvalitetschoklad. Jag sa att jag inte skulle äta choklad på en vecka efter i lördags. Men en ruta om dagen till kaffet gör nog bara gott. Choklad är hälsa! Och riktigt bra, mörk choklad behöver man inte äta mycket av. Kommer aldrig mer köpa annat än kvaliteee!

Nu ska jag gosa ner mig i soffan med min bok. Det kom en ny på posten idag, och jag är inte klar med den förra.. så nu får jag öka lite innan böckerna ligger på hög. Mysmåndag... fast sen ska jag iväg och massera! Med träningsvärk i armarna :)

/Maria

mitt nya vardagsrum

ser för tillfället ut så här:



visst ser det mysigt och hemtrevligt ut??



det är bara lite gardiner som saknas sen är det så gott som klart??? eller??

detta fyndade jag på en inredningsbutik brevid Gina som ska stänga:



allt för den nätta summan av 150:-. det är 50 och 70% på allt. hade kunnat handla mer men vi ska ju till Ullared på torsdag så jag får hålla i pengarna.

nu ska jag åka och jobba.



hej då hej / MaYa

söndag, en vecka äldre, en vecka klokare??

och vad har hänt denna vecka? inte så mycket, Ted har gått ner 15 kg och fått ett sexpack sa han precis.
men han skoja bara. han har bara sugit i sig 6 groggar. själv har jag löst klimatförändringsproblmen, funnit botemedel mot HIV, fixat fred i afganistan...osv osv. eller hur va det nu?

Sen har vi blivit en vägg fattigare. nu har vi ett stort vardagsrum. skulle kunnat lagt in en bild men jag ORKAR INTE lyfta mitt FETA arsle mer idag.

jojo jag tror minsan jag börjat tappa det helt. Konstigt i denna crazy värld...

och hoppas rättvisan segrar tillslut. det gör den förr eller senare. MaYa


Oops... gym & cirkel

Hmm.. jag tränade nog lite för mycket än vad jag borde ha gjort ikväll. Fast än så länge mår jag bra. Fast kanske inte jättesmart att börja med 1,5 timme i gymet och sen köra cirkelpasset också. Men jag trodde inte att någon skulle komma, men när 3 st kom och ville träna.. då kunde jag ju inte stå och titta på.

Hur jag mår imorgon återstår att se... träningsvärk kommer jag garanterat att ha. /Maria


Slutdeppat

Nej.. nu slutar jag deppa, dricker kaffe så jag blir pigg och drar sen iväg till gymet för att träna bort lite frustration. Jag hoppas på att jag inte blir dålig efteråt den här gången, det gick ju bra att springa igår så... och så får jag inviga mina gymhandskar också :)

Sen ska jag hålla i cirkelträning, men man vet ju aldrig om någon kommer. Så jag är inte alltför hoppfull.

Puss /Maria

Chokladbrud

Nu är vi hemma igen... men jag hade gärnat stannat kvar längre. Längtar redan tillbaka faktiskt. Jag gillar inte riktigt att bo här längre, känner mig ganska fastlåst... Jag älskade det här stället när jag pluggade och hade klasskompisar och lektioner. Men nu är det ganska ensamt faktiskt. jaja. Har haft en bra helg i alla fall med massor av choklad,. Här är en brudklänning i choklad, ser mumsig ut...


Choklad och lite lite löpning

Hej, jag lever.

Har ockuperat mammas och pappas hus i helgen. Första grejen vi gjorde var att storhandla på hälsokost. Blutsaft och nässköljare, sen är man fit for fight.

Idag har jag köpt nya springskor på adidaslagret, åkt färja över till djurgården och vart på Chokladfestival!! Vi har köpt mängder med lyxig mörk choklad och massor av praliner. Det kommer räcka i fler år... om ja inte proppar i mig allt på en gång. Har provsmakat så mycket choklad idag så jag inte ens var sugen nu efter maten...

Mamma och jag har sprungit lite också. I en halvtimme för att kolla hur pigg jag var. Det gick bra, blev sugen på MEEER! Alltså att springa mer, inte drycken mer. Haha, va kul.. inte. Imorgon ska vi hem igen, så vi hörs i hyttan.

Hejs. /Maria

PaNiK

Jag kan inte måla längre! Det är sant, det blir bara skit! De 2 senaste gångerna så går det bara åt skogen, jag är ofokuserad, okoncentrerad, omotiverad och vill inte. Så försöker jag tvinga mig själv - en som sagt då blir det skit.

Och idag är ingen bra dag. Jag har finnar i hela fejan, det kliar överallt, jag har inget vettigt att göra, har inte heller någon lust att göra något. Zackie behöver gå ut och jag vill vill vill inte!

STACKARS STACKARS MIG!

Kyckling

HEJ HALLÅ DÄR. jag går nu in på min 3:e lediga dag. Imorgon är det jobb igen. Så vad har jag egentligen gjort dessa dagar? Hmmm...

Städat
Vart på banken
Fått massage av Petra
Ätit lunch med Petra
Lagat massa mat
Hjälp Ted
Suttit här vid datorn
Gått promenader med zackie

typ.

Alltid innan jag ska vara ledig så tänker jag att jag ska hinna massor. Jag har ju tavlor jag måste måla klart tex. Men vad händer? Tiden bara rinner iväg och jag hinner ingenting. Jag har ändå gått upp vid 8 varje dag.

Idag ska jag iaf tömma övervåningen eftersom vi ska riva väggar i helgen. eller vi och vi, en snickare kommer och fixar det. Nu ska jag gå ut med min hund och sen ska jag äta frukost.

Så här blev Teds bil btw



Visst är loggan snygg? MaYa


Tjejkväll

Härlig onsdagkväll igår. Jag behövde verkligen få tänka på något annat och bara sitta och prata med underbara tjejer. God mat, två desserter (!) och hem och i säng innan elva. Det var riktigt skönt, för nu känner jag mig rätt pigg.

Nu väntar jag på att Théres ska ringa så ska jag och Tindra ut med henne och den här sötnosen... Nikki!


osis

måste berätta en rolig sak (jag tyckte det va sjukt roligt, men jag gillar ironi)

I morse när jag satt på toa tog jag det sista på toarullen. Såklart glömde jag fylla på med en ny. När det va dags nästa gång gjorde jag det jag skulle göra och kom på att pappret är slut. Jag sträcker mig mot skåpet där vi förvarar rullarna - men även det är tomt. Jag utbrister "va faaan" och tittar uppgivet ner i golvet. När jag tittar upp igen möts jag av detta:



ja osis kan man säga. HAHAHA jag började asgarva för mig själv. det va så klockrent! OSIS

sen skakade jag, reste mig och gick. HAHAHA /Maya

tvätten

just det kolla detta:

Före:



Efter:



jag har även städat båda mina badrum - skönt. Men som sagt den som har jobbat hårdast i dag är:



intressant va? MaYa

svamp i gräsmattan



visst är det äckligt?? varför får man det? gräsmattan är ju typ ny?

Va precis på en höstpromenad med min zackie. postade ett brev och njöt av solen(!) som faktiskt kikat fram nu på em.



min hund är för go!  / MaYa

Brödbak

Jag gillar bröd och jag gillar att baka. Men fort ska det gå, helst (som allt annat jag gör). Och då passade den här limpan med aprikoser, äpple, diverse frön och grejer bra... jag ska ta mig nån skiva nu för det kurrar i magen trots att jag nyligen åt lunch.



Förresten är jag full av idéer just nu. Men jag vet inte i vilken ände jag ska börja. Tror jag behöver få kolla på lokalen först innan jag kan ta nästa steg. Men jag vet vad jag vill nu och jag måste försöka hålla mig på den vägen... och kunna ta motgångar! För jag har ju hela livet på mig att lyckas ;) /Maria

Onsdagsplaner

Nu har jag sovit massor.

Nu dricker jag en stor kopp kaffe.

Snart ska jag ta en promenad.

Sen ska jag åka och köpa vin.

Sen kommer Théres, hennes vovve Nikki och Jenny och då blir det långpromenad med hundarna.

Sen ska vi äta mat och jag ska dricka vinet och njuta av sällskapet.

Sen är det god natt och jag ska vakna upp pigg som mört (hoppas jag).

Ps. Jag har inte jobbat en sekund den här veckan = ångest!

/Maria

avundsjuk

på dig Maria! fast du är sjuk just nu så har du iaf kommit igång ordentligt. jag vill också! men tiden räcker ju inte till! jag fattar inte hur jag ska hinna med att träna så mycket som du gör?? Men jag vill, jag saknar den där goa känslan av att känna sig riktigt vältränad. jag har svårt att hitta motivationen att gå till ett gym. Att springa är ok för det tycker jag ju är riktigt skönt, men att gå till gymmet känns så meningslöst nu när man inte har handbollen. Innan visste man att man måste för att bli en bättre handbollsspelare, men nu??
Nä jag får nog fortsätta med mina löprundor, men först om en vecka, får ju fortfarande inte träna efter operationen... Är sugen på spinning igen MEN det är ju så fruktansvärt dyrt.

idag har jag en riktig skitdag känner jag. är ledig och har bara tråkiga saker som tvätten att fixa med.

Min tvättkorg:


Ush och blä

Nej, gymet var ingen bra idé imorse. Kändes bra när jag var där... men nu mår jag rätt pissigt igen. Så nu har jag ställt in jympan och planerar att krypa ner under filten i soffan resten av kvällen.

Har i alla fall vart och hämtat gymhandskar som jag beställt. Nu blir jag ännu mer träningssugen, men är nog bara att inse att jag får vila den här veckan... Jaja, suget blir ju desto större om man ligger hemma och laddar. (Nu låter jag positiv, men det är jag knappast.. ringde nyss till mamma och grät ut, tack mamma för att du orkar lyssna på mitt tjat). Bläää..... /Maria


Tisdag: Gym

Ingen aerobics igår, jag tog mig en extra vilodag och hade myskväll med älskling. Matmaraton på tv4, Halv 8 hos mig, Cook-a-long och Matakuten... vi gillar mat här hemma.

Nu kom jag precis från gymet. Har fortfarande förkyld-känsla i kroppen.. men har varken haft feber eller ont i halsen, så nu tänker jag inte låta lite snor stoppa mig. Det blev 7 övningar: axlar, rygg, biceps och ben. Nu är jag skönt trött och fortsätter ignorera snoret. Ikväll blir det jympa!

Förresten förstår jag folk som blir deprimerade av att vara arbetslösa. Jag jobbar extremt lite just nu. Och det gör att jag går runt med en ständig oro i kroppen. Inte särskilt sunt. Om jag inte hade hund och älskade att träna så vet jag inte hur jag skulle få tiden att gå... /Maria

Nu kommer hundbilder från imorse

komma först typen jag med

blev jag på testet.
haha. det anade jag. släktdrag kanske?

igår tog jag ju en riktig sovmorgon, idag har jag vart uppe sen 7 och hjälp Ted. Vi har lämnat in hans nya "skåpbil" som ska få dekaler med nya firma-namnet "Måleritjänst Helsingborg AB". nya loggan är skitsnygg. Kommer piffa till den gammla chevan ordentligt. Tog med en stor kaffe i bilen och det behövdes. Vi hade ju personalmöte igår till 22,30 så jag va ju sent i säng.


så här trött va jag när jag körde iväg:



jäääsp!



ge mig en säng!!



här är bilen före, ska lägga in en efter bild senare!

Nu ska jag till baknen /maya

Komma först- typen?

http://se.running.adidas.com/ kan man göra ett test för att se vilken löpartyp man är. Jag blev "komma-först typen"! Haha. Enligt testet är mina ledord:

-utpräglad tävlingsmänniska
-vill vinna
-ute i ur och skur
-testa gränser
-vilja
-inre motivation
-klara av
-självdisciplin

Väldigt fina och kraftfulla ord! Men nja.. jag var tävlingsmänniska förr, men nu har jag ganska avslappnad attityd till prestationer. Men däremot vill jag ju gärna slå mina egna tider, men inte till vilket pris som helst. Visst kan jag gå ut och springa i ur och skur, och jag drivs av en inre motivation och har alltid haft bra självdisciplin. Men det viktigaste för mig är känslan av att springa och att må bra. Men visst vill jag väl få bra tider i loppen jag springer, och jag skulle nog aldrig nånsin bryta ett lopp hur ont jag än hade i benen. Gå in själva och gör testet och skriv sen vilken typ ni blev. Är ni också "komma- först typer"? Jag kan tänka mig att Maya är det i alla fall, hihi, hon är ju värre tävlingsmänniska än mig! /Maria

ps. jag har verkligen ingenting att göra idag!

Träningsplanering v.41

Jag var påväg att gå till gymet, men tog en dusch istället... hihi. Känner mig inte på topp ännu, försöker lyssna på kroppen, men jag vet inte vad jag ska hitta på när jag varken jobbar eller tränar!? Vad ska man göra egentligen? Åt lite lunch precis, så ska väl smälta den... snart får den sällskap av en kopp kaffe tror jag. Sen kanske jag känner mig piggare och kan gå på lite aerobics?? Snälla då! Planeringen den här veckan, med antagandet att jag är frisk, ser ut så här...

Måndag (idag): Aerobics + några övn. i gymet (vi får se hur det blir idag, kroppen får vila om den behöver)
Tisdag: Löpning + mitt jympapass
Onsdag: Gym (Min bästa Théres kommer och hälsar på, så kvällen är uppbokad med massa tjejsnack och lite vin)
Torsdag: Russian circle
Fredag: Löpning med mamma!!
Lördag: Vila och Chokladfestival!
Söndag: Jag håller i Cirkelträning (kanske blir lite gym om jag bara står vid sidan av och tittar)

Jag är nästan säker på att det inte kommer bli såhär mycket med tanke på min låga energinivå just nu. Men jag kör det jag orkar, för att det är så himla KUL! Det är i alla fall skönt att det är ny vecka med nya möjligheter! /Maria

Bulle, marknad och kanske lite träning...

Igår var det som kanske alla vet kanelbullens dag. Edvin bakade de godaste bullarna jag ätit (förlåt mamma) och idag delade vi på en till kaffet. Mumma!

Sen gick vi iväg på Grythyttemarknad. Blev lite ny teer, kryddor och såklart... NATURGODIS! Sitter och provar ett te just nu, Grön Skåne, minsann. Blev så jäkla fusen efter att vi vart ute. Träffade några av mina pensionärer, de var ute och gjorde byn. Hihi.

Jag tror jag ska klara av att träna lite idag, känner mig mycket bättre. Lite rinnande näsa hör väl hösten till kanske? Men det blir nog lugnt i alla fall... Hej å hå, hej då! /maria


Edvins goda bulle, och marknadsfynden!

trötter

har jobbat hela helgen och känner mig lagom trött idag. fy fan va det blåser ute! nu längtar jag till Thailand! Igår va Mattias, Anna, Ellie och gunni här. mysigt mysigt. synd att jag va så trött efter jobb bara. fick kämpa för att hålla mig vaken. Egentligen har jag inget att skriva om så jag slutar med det nu. Hej då/ Maya

Vértex fjällmaraton

Nu vet jag! Mitt mål efter Stockholm marathon ska bli att någon gång springa en fjällmara! Fyy vad coolt det skulle vara. Jag älskar vacker natur och jag älskar att springa!! Jag läste reportage om tävlingen i Runner's world, och det verkar vara sjukt mycket tuffare än en vanlig mara. Men år 2011, då borde jag vara i form! Jag älskar att ha mål, då blir allt så mycket mer spännande. Åh, det är såhär jag vill leva... utmaningar, äventyr och att bli så bra jag kan bli. Då känner man att man lever. /Maria




Hemlängtan

Vet ni vad? Jag har världens hemlängtan just nu. Jag har ju inte varit hemma sen midsommar. Som tur är åker jag hem nästa helg, det ska bli så skönt och komma bort lite. Men tyvärr är det ju så mycket man vill hinna med när man väl är hemma, och tiden brukar gå fruktansvärt fort. Hela lördagen går ju bort också, då vi ska in till chokladfestivalen på Nordiska museet. Träningstokiga jag vill ju gärna hinna med att springa lite med mamma, så det kanske vi kan klämma in på lördag morgon... eller vad säger du? (Jag räknar ju med att vara frisk och pigg nästa helg såklart). Tur att det inte dröjer så länge till nästa gång jag kommer igen, då är det Allt för hälsan och jag ska träna på konventet från 9-17. Hallelujah, jag är så laddad!!!

Idag tar jag det toklugnt i alla fall. Väntar på ett mail från Frida så jag kan börja göra en budget. Jag undrar om man kommer få jobba dygnet runt med eget företag? Men man måste väl testa...  

Mama I'm coming home... <3


Mariette

är snyggast på Tv just nu. Just när jag sitter och lovordar henne får jag sms av Maria, Edvin tycker jag liknar Mariette! Haha TACK EDVIN du gjorde min kväll. Nu ska jag gå runt hela dagen och känna mig lika snygg, söt och cool som henne!



Vilken skönhet!! Idol-Mariette!

/ Maya


Fan, fan, fan

Det är bara att inse. Jag är förkyld IGEN, och bör inte jobba idag! Skiiiiiiiiiiiit.

Men jag tar tillfället i akt och lär mig allt om att starta eget istället. Min idé känns riktigt bra, jag har till och med färdigt namn på företaget! Men det får va hemligt ett tag... /Maria

Snorkallt och svart moln

Idag känner jag mig som ett svart moln. Har sovit dåligt och känns som jag har nått skit i kroppen igen. Jag kom aldrig iväg igår heller, middagen drog ut på tiden så jag gick och la mig. Kände mig jävligt irriterad som suttit och väntat hela kvällen. Så jag är på jäkligt dåligt humör idag. Men hoppas på att det går över snart... ska jobba ikväll i alla fall, hoppas gamlingarna kan få mig på bättre humör.

Det är svinkallt ute och frost så långt ögat når. Känns som att det är vinter, har till och med plockat fram vinterjackan. /Maria

Ganska vackert, men inte skönt... från morgonpromenaden

min man

han kan! Han är för go! detta hade han slängt ihop när jag kom hem från jobbet idag:



mmm bakad potatis med räkor och super god röra! Och ett glas vin fick jag till också. Tur jag har han!

Finklädda

Edvin är borta på middagen. Jag tänkte möta upp på puben sen... så jag har gjort mig lite fin! /Maria

Min stiliga pojke och jag


Rosor från min prins

Dessa fick jag när jag kom hem från promenad med Tindra. Från min underbara pojke. Han ska på fin sittning (skolgrej) ikväll, och var iväg med en kompis och köpte blommor till tjejerna dom ska gå med (grannarna). Så då var han ju helt enkelt tvungen att köpa rosor till mig! Hihi. Glad blev jag i alla fall. /Maria


Torsdag: Gym!

Kom precis hem efter ett grymt gympass. Jag har kommit igång nu, har inte riktigt gillat gymet sen jag slutade med handboll. Men nu har jag kommit på vad som gör mig motiverad. Att ha bestämt innan vilka övningar man ska göra och ha med sig ett papper med dem. Jag har klippt ut tre olika program med vardera 5 övningar ur Fitness magazine, och då går det som på räls.. nästan som att ha en PT som säger åt en vad man ska göra. Körde två av programmen, tog en timme precis. Jag var där i rätt tid också, var själv nästan hela tiden... men när jag gick började det bli fullt med folk (världens minsta gym, så är det 7 personer där blir det trångt). Jaja.. nu dusch!
/Maria


Det verkar inte behövas vikarier just nu... så jag tränar istället.

RSS 2.0