seg och lugn dag, 26:55

Rätt skönt att bara ta det lugnt ibland.
Har iaf uträttat lite. Sprang en lugn runda, 5 km på 26:55. Skönt. körde iväg till city gross och handlade lite. Har även tvättat. Snart ska vi träffa en "hundcoach" med Zackie. Han ska hjälpa oss att få zackie att lyda mig lika bra som Ted. Hoppad han kan visa något magiskt knep eller nått...

Imorgon jobbar jag 9,30-18,00 får bli en löptur efter det... / MaYa

grått

vilken lust man har att göra något överhuvudtaget på sin lediga dag när det är sånt väder... det är inte konstigt att man känner sig lite deppig och nere.

Har varit dåligt med inlägg senaste dagarna. Det är för att jag inte hunnit träna. Ska ut en runda senare idag hade jag planerat, men ärligt talat hur lockande känns det?

Tur vi bestämt att vi ska till thailand ändå, det är ju det som håller en flytande just nu. Kan muntra upp er OCH mig med lite gamla Thailand bilder:



en bild från 2006, på fullmoon party...



2006, paddlar in mot phiphi...



2006, jag och Jocke på Phi phi tror jag...



2009, Jag på den plats på jorden jag trivs bäst! stranden!! fy va jag längtar nu...





och alla underbara människor man träffat! skönt att sitta hemma en sån här grå dag med massor av färgglada underbara minnen :-)

Och det bästa av allt med mina thailand resor:



jag träffade min Ted!!


Styrketräning hemma

har jag sysslat med i dag och jäklar va det känns! körde ett pass jag hittade på internet med knäböj, armhävningar, "plankan" + lite annat. Det va jobbigt faktiskt och rätt kul. Spelade metallica på högsta volym och svetten rann. Som uppvärmning sprang jag upp och ner för trappen ett antal ggr. Haha min budetträning e grym! här behövs inge gymkort inte... Efter passet tog jag ett varv i skogen. skönt!

På jobb va det verkligen lugnet före stormen (HOPPAS JAG VERKLIGEN!!) Lön imorgon ju... Idag va det rätt segt.

Vi ska snart boka thailands resan!! Skönt, behöver något att se fram emot och något som motiverar min träning(bikini dags snart alltså)

Nu ska jag sova, ska öppna imorgon. GOD NATT SVERIGE / MaYa



saknar detta ibland. Kollade hur spänstig jag va imorse och jag kan säga att jag va inte i närheten av det där...

33:55 innan jobb

Med lätta ben men otroligt tung andning. Aldrig att båda kan kännas ok. Iaf blev det 6km i lagom tempo. Tiden är väl sådär... men ok.

Helgen har varit ok. Hade en rolig helg på jobb, fan va jag älskar mitt jobb. Jag älskar att jobba med mäniskor. Hade så kul med många kunder i helgen- även om samtalen typ varar i 10-20 sek va det så många som va på gott humör och ville ha hjälp, skämtade och va allmänt trevliga.
På Fredagkvällen kom Kalle och Linda hit, vi käkade pizza drack öl och glodde på idol. Det va mkt trevligt. Lördagskvällen va lugn o skön med tacopaj ala Andreas, godis och film. På Söndagskvällen käkade vi på thaikrogen (helsingborgs godaste thaimat www.thaikrogen.se) Teds pappas restaurang. Jag åt nr 12 som vanligt. Vi njöt av maten och snackade thailand. Som jag längtar dit...


Här är en bild från 2006 på koh samet. "mina brosor" John, Charlie och Jocke. Dessa 3 grabbar reste jag med då. Vi har tyvärr förlorat kontakten helt, men de 3 månaderna vi reste tillsammans kommer jag alltid komma ihåg.

Nu ska jag snart till jobb, jag hoppas på mycket folk OCH trevliga köpglada människor. /MaYa

26:34

bättre o bättre dag för dag...

Idag blev det 5km alltså blev det ca 5,27 min per km. haha 3 sek bättre än igår. Fast igår blev det 1 km längre så egentligen va det nog ungefär samma.

Vad har annars hänt idag?
Började dagen som vanligt med en hund promenad. Körde minin in till Helsingborg för en rejäl tvätt. Killen på tvättfirman lovade att mina smutsiga fälgar skulle bli som nya...hmmm förra gången jag gjorde rent dem själv va de fan renare än nu. Besvikelsen är stor. Iaf så tvättade jag bilen för att en kille från malmö nyss va här och ev vill köpa den. HÅLL ALLA TUMMAR NI HAR!! Han hör av sig ikväll...

Ikväll kommer Kalle och hans tjej hit. Vi ska käka middag dricka massa vin och kolla idol. Jag vet ifs inte om de andra ska dricka massa vin, men jag ska iaf ha mig ett glas eller två. eller tre. eller... ni fattar. Börjar inte jobba fören 13,00 imorgon. Jobbar på söndag också, 10-16. Gött.

Nej nu blir det en lång skön dusch, sen komer väl Ted och Andreas såsmåningom.

Bye bye och trevlig helg /MaYa

33:09

Idag va det mer fart i benen. Sprang 6 km på 33:09, alltså ca 5,30/ km. Okej men jag vill ner på 5min/km iaf. Det är bara att kämpa på!
Annars är det ju som ni vet bara grått och trist ute och humöret blir ju typ detsamma. Usch va jag behöver åka till Thailand nu. Längtar. Hoppas vi kommer iväg...

28:17 med betong ben

Gick upp vid 8.00. Kände mig mer död en levande. Sprang 5 km, de första 2 kändes som jag sprang i sömnen. De sista 3 som om någon kämpade stenhårt med att hålla mig tillbaka. Mina ben va så tunga. Det kändes som jag inte kom någonstans. men nu är det gjort och det är skönt. Jag är dock fortfarande väldigt trött, kan inte riktigt förstå varför. Har sovit bra, gick och la mig i tid och har ätit ordentligt. konstigt, det måste vara pga vädret.

Ska snart iväg till jobbet. Är hemma vid 21.00 ikväll.

MaYa

Resten av dagen...

Förutom den lilla incidenten med Jimmy choo så va jag på 2 Gina tricot:
  <---- Gina på Sergelgatan (Hötorget)

 <---- Gina på Sveavägen (sergels torg)

Kul att se hur olika butiker kan se ut. Men de va fina, men som jag sagt innan - ingen är så fin som vår. Ingen jag sett än iaf.

Va också på:

 favoriten Monki såklart! Va på en massa andra ställen också. Men vet ni vad? idag handlade jag ingenting alls!

Sen tog jag pendeln hem till mamma och pappa igen. De körde mig till arlanda, jag somnade på planet och va hemma i ett ryck. smidigt. Har haft en jätte mysig och skön helg. Tack mamma och pappa för att ni är så underbara! MaYa


Jimmy Whoo?

Måste berätta om vad som hände idag i stan... Jag tog pendeltåget in till stockholm city i morse. Det regnade och blåste kallt. Strosade omkring och tittade på folk. Kommer till H&M vid sergelgången. Kl va ca 11,50 och de öppnar kl 12,00. Jag bestämmer mig för att stå kvar tills dom öppnar för den H&M brukar vara riktigt bra och ha det mesta. Står längst fram vid dörrarna och efter ett tag har det bildats en kö bakom mig. hmmm funderar jag...varför köar de in till H&M? det kom fler och fler och efter en stund öppnar de dörrarna. Jag går sakta in och de efter mig börjar springa... Till vänster om mig finns en avspärrning, de har satt upp band som i en gång där folk ska köa. Jag har alltså störst chans av alla att hamna först i denna kö, men jag har ju inte fattat va vi köar för, jag ska ju bara in på h&M?? då går det upp för mig...Jimmy choo... tittar upp och möts av en folkhärd som kommer galoperande emot mig (de har ju fler ingångar på detta JÄTTE H&M) Alltså summan av kardemumman...jag hade, om jag velat, kunnat hamna först i kön till Jimmy choo gerejerna... det mesta tog ju slut i lördags då det släpptes men efter vad jag kunde se hade de rätt mkt kvar. men tyvärr så hade min ekonomi inte tillåtit något sånt just nu... Och ärligt talat intresserar det mig inte så mkt. Men det va sjukt kul att jag va så trög...haha/ Maya






Håller mig i förorterna

Jepp, så har det blivit efter mycket om och men...
Började dagen med en utflykt till skärholmens centrum med mamma. Så fint det har blivit där, massor av nya butiker. Min favvo butik Monki bla. Jag älskar monki, de har verkligen min typ av kläder där. Fyndade en vinterjacka, en väska och ett diadem. I looove it! köpte nya kängor också. Snygg snyggare snyggast kommer jag va nu i vinter!

Ikväll blir det mys med familjen. tanken va att jag skulle hem till alex kompis Jackie på middag men hon hade väldigt mycket oflyt igår så det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Dessutom känner jag mig så trött - jag bestämde helt enkelt för mig för att va hemma med min familj. Vilket gjorde dom väldigt glada.

jag får lägga in fler bilder hemma sen, datorn här är för seg...

Här är dagens stockholms shopping:





får se om det ev blir en liten runda in till stan imorgon. flyger inte hem fören 17,55 så jag hinner ju om jag vill. Ses snart skåne / MaYa

bilder

En proviva active efter löprundan

jaha...då va det slut på det roliga. Datorn gav upp...


33:21 med mamma

Började dagen med att vakna i min gamla tonårs-säng. Visste först inte vart jag va? Just det jag är hos mamma och pappa. Gick upp och åt frukost, drack en kopp kaffe och gjorde ve mig. Lånade Edvins bil och åkte till Haninge Centrum. Där luktade det alkis gubbe överallt och jag fick konstiga rysningar i hela kroppen av att vara där. så mycket minnen, så mycket tonårsångest och så mycket nytt. Kände knappt igen mig på vissa ställen. Gina tricot va jätte rörigt fast jag va tvungen att säga till tjejerna i kassan att det va fint eftersom jag ville prata gina tricot med dom. De frågade om min butik och jag sa med stolthet att den är jätte fin. vilket är så sjukt sant! För senare var jag i farsta centrum och den va ännu värre. Vår butik är så jäkla fin! jag blev så stolt.

Köpte en box rödvin till ikväll och ett underställ till mamma. INGET till mig själv! va sa du nu då Ted?? haha.

Sen körde jag hem, käka lunch och väntade på mamma. Va upp en sväng på vinden och leta prylar att sno med hem, men jag hitta inget speciellt - bara gamla leksaker. Men det va ju nostalgiskt och fint.

När mamma kom hem körde vi alltså till Farsta Centrum. Va inne på Gina såklart och som jag sa va det väldigt väldigt rörigt. Jag förstår det, det va mycket folk och det är kart det är svårt att hålla butiken tipp topp då. Så jag menar inte att klanka ner på butikerna, vi har ju inte lika högt "tryck" som många andra, men jag är ändå sjukt stolt över vår fina fina butik. Vi är bäst tjejer!

Hem igen och åter igen Ted JAG KÖPTE INGENTING!

Nu har jag precis kommit tillbaka från en löptur med mamma. Jäklar vilket tempo hon har. Min mamma är en riktig super 50+:are!


skulle lägga upp lite bilder MEN DEN HÄR DATORN ÄR DUM... håll tillgodo/ Maya


en liten stuga på globen

vem bor där?



Här är min fina pappa, vi väntar på bussen hem. (globen med stugan i bakgrunden)

Nu ska jag åka en sväng till Haninge Centrum. 12,30 kommer mamma hem från jobb då blir det en löprunda och sen kanske en sväng till Farsta Centrum?? Om hon vill. Ikväll ska jag äta mat hemma med familjen sen ev köra till alex och mattias för en idol kväll med dom.

Jag håller er uppdaterade / MaYa


6km med Alex

Nu är jag hos mamma och pappa i stockholm. På flygplatsen träffade jag en jätte gullig tjej som hette Elin. Vi gjorde sällskap på flyget och sen på flygbussen in till centralen. Vi hann prata om allt mellan himmel och jord. Detta gjorde att resan gick otroligt fort. Vi bytte nr och ska höras på lördag för att ev ses senare på kvällen. Tänk att man ska åka till stockholm för att träffa någon från Helsingborg?? haha. Det är alltid kul när man klickar med helt främmande männsikor på en gång.

På centralen mötte jag Pappa, vi tog tunnelbanan till gullmars och bussen hem därifrån. Det va sjukt mkt folk på tunnelbanan och jag hade glömt hur frustrerande det är. Ingen tar någon hänsyn till att någon ska av eller på. man får kliva runt, över och på folk. Phu...

Väl hemma lånade jag mammas bil o körde hem till Alex. Vi sprang 6 km tillsammans i lagom tempo. Det va så skönt! Underbart att träna med Alex, vi är fortfarande på samma nivå konditionsmässigt och har samma inställning till att träna. Vi ger allt eller inget och ger inte upp så lätt. Att nivån va lagom idag berodde mest på att vi hade så mycket att prata om att det inte gick att springa fortare helt enkelt.

Efter det blev det sjukt god fiskgryta med thai-smak. mmmm kan va det godaste jag ätit på länge. Gick en lång promenad med mamma och Tindra (Marias hund) sen fikade jag och pappa på mina kanelbullar framför TV:n- då de andra gått o lagt sig.

imorgon tänkte jag åka en sväng till Haninge centrum, ska på systemet och kolla in Gina tricot såklart haha. Tänkte hinna med o kolla Gina i Haninge, Farsta och inne i stan såklart. alltid kul o se hur andra löst vissa saker.

nu skajag snart krypa i säng och ringa min älskling - som jag saknar redan jöö. Älskar dig hjärtat.

MaYa


på väg till stockholm

nu åker jag snart, hej hej skåne ses snart igen:



haha hur gör alla modebloggare för att ta bra bilder på sig själva?? jag lyckas aldrig. Får antingen blixten i ansiktet eller som här - bara halva mig med på bilden. Jaja där är halva jag iaf - på super humör för snart ska jag träffa min familj och mina bästa vänner!! Men jag har också en liten klump i magen för att jag ska vara borta från min Ted så länge. Kommer som vanligt ha svårt att sova utan dig hjärtat. Men det är bara tre nätter och va fan vi har vari borta längre än så från varandra.

Nu ska jag åka till Ängelholm, flyget går 13,00 - men jag är alltid ute i god tid, man vet aldrig vad som kan hända på vägen.

vi ses i huvudstaden. Maya

konsekvenserna av svin-sprutan



blev ett litet plåster, inte mer än så alltså...haha

kanelbullar



dessa godingar har vi mumsat på hela eftermiddagen. En rikigt mysig sådan. Känner fortfarande ingenting av sprutan, men man kanske inte ska ropa hej ännu.

Har nyss sett en film framför brasan och nu står Andreas och lagar mat- riktigt lyxigt att slippa.



Snart blir det alltså mat, sen ska jag packa lite inför imorgon så jag drar hem till stockholm över helgen. Efter det blir det en till film, arga snickaren, efterlyst, so you think you can dance (SOM ÄNTLIGEN BÖRJAR IGEN!!) sen sängen.

Ska hålla er uppdaterade med bilder från 08-land. Ser fram emot att träffa alla - det va ju ett tag sen nu.

MaYa

svinsprutan

nu har jag vaccinerat mig. jag känner absolut ingenting. är nästan besviken... känner mig inte ens öm i armen. jag som fick ledigt från jobb och allt :-(
Vill ju jobba. aja nu ska jag baka bullar till mina 2 sjuklingar här hemma (Ted har JÄTTE ont i knäet, det är helt svullet han kan knappt gå och Andreas har ryggskott) och så har vi hyrt 2 filmer vi ska glo på. Kanelbullarna kallar, måste gå.

Uppdaterar med bilder senare / Maya

rock n roll

YEAHHH




GOD NATT

27:34 kort men effektivt

skön runda innan jobb! gött. fick en present av Ted igår - ett underställ! perfekt. Det har jag velat ha och behövt länge, men hur kul är det att lägga pengar på? Så fick jag det av världens bästa Ted! Tack min fina fina kille!

så här snygg är jag i det;



nu är jag stressad, gör 15 saker samtidigt. Måste hoppa in i duschen och bege mig till jobb. Är hemma igen vid typ 23,00 ikväll - ska ha p-möte.

Ha en underbar dag alla kära goa människor/ maYa

27:37 innan jobb

skön start på dagen: först promenad med zackie, sen en liten tallrik fil, efter det tog jag tag i allt från a-kassa till vaccination, sen en 5km runda som jag dessutom klarade under 28min - vilket va målet. Nu blir det frukost nr 2:



Nu ska jag duscha och sen köra till jobb. Är hemma igen vid 21,00.

ha en bra dag / MaYa

Tack älskling!



de ser kanske inte mkt ut för världen men de betydde jätte mycket! Tack älskling!

Fick dessa precis av Ted, som nog har lite dåligt samvete för natten (va rätt så berusad när jag hämtade honom...)

TACK! MaYa

på sekunden...35:01

5 varv blev det idag. Målet va att springa UNDER 35 min. Det slutade på 35,01!!! typiskt.
Det va riktigt skönt att bara rensa huvudet efter en riktigt jobbig helg, både psykiskt och fysiskt. Jobbat lör och sön, fredagen gick i vilans tecken, vilket va sjukt skönt men jag kände att jag gjorde dig, SABINA, besviken - vilket inte va meningen. Jag va bara tvungen att få vara hemma och landa lite. Jag är sån. Jag är väldigt hemmakär och väldigt beroende av tid för mig själv. Men jag bryr mig också väldigt mycket om de personer jag tycker om, därför va det jobbigt att göra dig besviken (oj så allvarligt det låter nu)
Lördagen va inte så skoj men det tänker jag hålla för mig själv, och inte berätta om här... l dag är jag trött pga av lite sömn, jobb och ja nu löprundan såklart.




Det är riktigt gött att ha kommit igång med löpningen igen. är super taggad. Nu blir det bara en lugn kväll med vila och mat



På torsdag åker jag till STOCKHOLM till kära mor och far - jag längtar!

TÄNKER PÅ DIG IDAG PAPPA!!! // MaYa



Top model

Glodde en stund på Top Model 12. Men fick byta rätt fort. Jag blir nästan lite äcklad av hur smala dem är. Så smala var de för tusan inte i första omgången..eller var de? Jag vet inte. Jag bryr mig egentligen inte. Eller tydligen så gör jag det. Men snyggare förebilder kan man ju ha, och hälsosammare. Typ Sanna Kallur. Snyggare än snyggast! Och utstrålar sån jäkla energi. /Maria

Gissa vem min förebild är av dessa???


27:51 och en sväng till tippen

Skön runda på 4,8 km = ca 5.30 per km. bättre ju. Det bör tilläggas att det regnade som sören. Men nu är det riktigt gött att ha det gjort.

Va en sväng på tippen också. Slängde bla vår gamla förstörda soffa:



resten är från övervåningen.

Ikväll blir det lugnt med idol och godis. Tim ska vara här hela helgen så jag tänkte spöa honom i monopol imorgon kväll :-)

Det blir grabbarna, jag och tvn (Andreas bor ju hos oss nu)

Nu ska jag duscha och sen blir det bara viloläge

Maya

Dagens uppgift

Min uppgift för dagen är att gå och posta ett brev, så jag kan gå tillbaka pengar för träningskonventet jag skulle gått på imorgon. Mitt liv är så innehållsrikt och intressant just nu. Men ja ä inte bitter.



Blev just förälskad i den här klänningen jag såg på H&M shopen. Jag vill ha! Ge mig i julklapp. Fast jag inte råd att ge något tillbaka. Kanske möjligtvis något hemmagjort. /Maria


Boktipset

Jag spenderade gårdagen (och lite av idag) med att sträckläsa den här boken:



Riktigt bra och spännande svensk deckare. Deckare är bäst. Nu har jag börjat med en av Anne Holt. Tur att det finns böcker att fly in i när man inte orkar med verkligheten. Någon som kanske vill ärva boken?

35:26

5 varv i dag = 6 km. 1 km mer än igår och skaplig tid. ca 6 min / km. Det är egentligen en rätt kass tid men man kan bara jämföra med sig själv, och jag har inte tränat på en månad nu ju, så jag är nöjd med att bara ta mig runt.

annars kan jag säga att rundan INTE va speciellt skön. Har alltid hatat att springa när det är kallt. dels får man klä på sig så mkt så man automatiskt känner sig tyngre och trög. Dessutom fryser man samtidigt som man svettas vilket jag tycker är overhört obehagligt. Sist men inte minst får jag ont i bröstet av den kyliga luften.

Men jag ska kämpa på i vinter ändå, kan andra så kan väl jag



i full mundering / maya


Morgonpromenad vid havet

Ibland glömmer jag hur bra jag bor, hur nära jag har till havet. Jag lovade mig själv att jag aldrig, som så många som är födda här nere, skulle ta havet för givet, men efter ett tag så gör man det ändå. Har nyss varit på promenad med Zackie nere vid stranden och känner mig på så mkt bättre humör nu! Det va helt underbart. Jag vaknade på ett uruselt humör, trött på byggröran, trött på allt här hemma i huset, trött i övrigt och allmänt less. Nu känner jag mig fylld av energi! GÖTT!





nu ska jag ta tag i saker. Tvätten, dammsuga, röja upp och fixa. I morgon är det jobb igen och jag hoppas den här dagen ger mig ny energi. Behöver verkligen vara ledig idag. Jag sov till 10.30 vilket typ aldrig händer annars så det märks att de senaste 11 dagarna slitit på mig. 

Men jag klagar inte, jag älskar att jobba och vill ju jobba så mkt det bara går. Men man behöver landa ibland för att prestera bra när man väl är på jobb.

Hej så länge. Maya

28:46

i högt tempo med Andreas. Skönt! Nu jävlar ska det bli gott med mat. så skönt att komma igång igen. Löpning är riktigt gött ibland.

annars inget. är ledig imorgon efter 11 dagar i rad på jobb. Ska bara ta det piano ev träffa petra och gå iväg till vårdcentralen för urinvägshelvetet. Ska också kolla upp det här med svin-vaccinet. vill inte vara sjuk i flera veckor jag ser ju vad det gör med dig Maria. Tänker på dig och hoppad du blir bättre snart. PÖSS Maya

Avokadolunch

Det går rätt bra med min nya flytande kost. Lunchen skulle bli en avokadosoppa, men blev snarare en guacamole med alldeles för mycket vitlök. Så nu lär jag stinka vitlök i flera dagar. Men annars var den supergod med tomat, chili, koriander, lime, olivolja, vinäger, salt och peppar mixat med avokadon och vitlöken. Jag är nästan vegan nu, förutom att jag åt ett ägg igår.

Nu sitter jag och försöker smälta maten innan jag ska yoga, så gott jag kan. Tröttheten vill inte ge sig. Skulle kunna sova i flera år. Men skam den som ger sig. /Maria


RSS 2.0