Min 24-års dag



morgonen började med ätt mamma och pappa sjöng för mig. fick paket  och pengar :-)



fick vinglas (behövde det verkligen, har endast 3 kvar av 12 från början) och lite smått o gott



sen kom Maria och edvin, mattias, anna och lilla Ellie. Mamma och jag fixade buffe



pasta sallad, kyckling spett, ost o kex, vitlöksbröd mm mm



sen njöt vi av jordgubbstårta! maria och edvin

det va en bra dag att fylla 24 på

så här ser en 24-åring ut



på födelsedagen! solen skiner och Jordgubbstårtorna är klara :-)

GRATTIS GRATTIS


din gamla räv!


framtid, första doppet och en ren hund



började dagen med en löprunda med mamma



efteråt



sen åkte vi på loppis. ett ställe hät i helsingborg som kallas "framtid". jag förstår att ted har hållt denna pärla hemlig för en shoppoholic som jag. fyndade ett par skor och en kavaj för 40:- totalt!!



mamma kollar på gamla väskor. hon är så uppfinningsrik, hon använder dem med barnen på skolan - de gör små "världar" i dom. jag och ted fyndade även en "träbalja" som vi nu planterat blommor i för 125:- och så snyggt det blev! får visa bild senare.



när vi kom hem tog jag, ted och zackie ett dopp i havet. det va faktiskt inte alls farligt kallt. sen försökte vi duscha av zackie, han gillar det icke...

nu kollar pappa fotboll, mamma lagar mat, jag dricker en iskall öl, solen skiner och jag har intorkat saltvatten i håret! jag tror bestämt det är sommar!!

ÄNTLIGEN!

äntligen sommar, 36.27 runda med mamma

återkommer senare med bilder! men det va faktiskt skönt att springa, trots värmen. nu ska vi på loppis!

Solnedgång och kvällsdopp

Ensam och uttråkad. Så jag tog mig ner till stranden och badade hunden. Jag badade inte. Tittade på solnedgången istället.



Dog-jogg

Just när jag började undra hur jag ska få det att gå ihop med att springa 3 gånger i veckan, plus att motionera Tindra tillräckligt, så hittade jag den perfekta lösningen. Att springa med Tindra. Ja - jag har tänkt på det tidigare, och till och med testat, men fick för mig att jag hellre springer själv. Att det varför jobbigt att hålla koll på henne samtidigt. Men det gick hur bra som helst! Knöt kopplet runt midjan och hon sprang bredvid mig som en liten ängel.

Vi gick först i 7 minuter så att hon fick kissa.
Sedan sprang vi 28 minuter, först var det hon som fick upp tempot - men efter ett tag fick jag pusha på henne. Hon såg helt slut ut lagom till att vi kom till en badplats (en av Grythyttans många smultronställen - det finns hur många som helst här). Hon fick bada en stund medan jag stretchade och gjorde några spontana upphopp.
Ytterligare 20 minuters löpning, och nu var hon pigg igen. Oj vad det gick undan! Fick en riktig endorfinkick sista biten. Det var länge sen... nu känner jag mig motiverad igen!
Sista biten gick vi igen i 11 minuter. Och så var vi hemma igen!

Var uttorkad och hungrig, så det fick bli en svalkande hallonsmoothie. Nu väntar dusch, en skön kväll med en stor middag och en stund på spikmattan. Har fått mystisk värk i ländryggen, som en varning om att jag måste tänka på att lyfta rätt när jag jobbar (och annars också) och sluta böja i ryggen - måste använda benen!


Sola och läsa en bok - ett underskattat nöje


Hur ser din drömsemester ut?

Är ledig idag och sitter på balkongen och drömmer mig bort. Funderar lite på hur min drömsemester ser ut. Greklands-charter i all ära, men när jag ser den ultimata semestern framför mig så innebär det inte att ligga och steka på en strand. Jag vill vara aktiv på min semester. Stället måste vara någonstans där det finns storslagen natur. Där vandrar eller kanske cyklar vi runt på dagen. Vi badar på vackra ställen, hittar mysiga fik och dricker en massa kaffe. På kvällen går vi ut på olika restauranger, äter av landets specialiteter och dricker massor med vin. Nästa dag är det dags att röra på sig igen, ut på upptäcksfärd... förmodligen utspelar sig detta i något medelhavsland. Även om jag gärna vill åka till Asien och andra världsdelar, så drömmer jag ändå mest om medelhavet. Antagligen på grund av maten och den romantiska bilden jag har av dessa länder. Mest av allt vill jag nog till Italien. Och kanske vandra i alperna. Men än så länge får jag drömma... utlandssemester har vi nog inte råd med på flera, flera år. Så många år att jag kommer ha glömt all engelska jag någonsin lärt mig. Om jag inte råkar vinna lite pengar förstås...

På dagen?


På kvällen?


24 år ung eller gammal?

snart fyller jag 24 år. snart kommer mamma, pappa, syster och systers pojke. mysigt, så här såg det ut när jag fyllde 23



jag fick en cykel :-)



amos och gunni va jätte små!



och vi bakade jordgubbstårta mumma!

snart 24...

Sillsallad till lunch



Riktigt somrig lunch med sill, ägg, massa grönsaker och gott knäckebröd. Kaffe och muffins på det. Stoppade i lite mörk choklad i muffinsen (muffinen? ehh.,..) som fick smälta i micron. Nu blev den hundra gånger godare!

Fick ett trevligt samtal om att jobba i helgen. Och jag jublade, nu slipper jag sitta och rulla tummarna tills Edvin kommer hem på söndag. Idag jobbar jag, imorgon ledig och sen är det jobb igen i tre dagar. Skönt! Fast synd om Tindra såklart, men jag går med henne så mycket jag kan när jag är ledig och så kan jag springa hem på rasten.


Lite spring blev det också

Länge sen jag registrerade min löpning på Nikeplus,.. så nu fick det vara dags. Resultatet:



Det var svettigt trots att jag sprang i den skuggiga skogen. Nu eftersvettas jag som en gris... Om två månader ska jag springa ytterligare en halvmara (Å-stadsloppet i Örebro). Det enda målet jag har är nog att hålla igång och inte få sämre än på GbgVarvet... det vore ju kul att komma under 1.50, men blir nog nöjd om jag hamnar där runtomkring. Det beror ju helt på hur mycket jag springer i sommar. Känner att jag vill prioritera lite andra saker först. Men springa kommer jag alltid att göra, mer eller mindre.

I love cupcakes



Har bakat chokladmuffins i mina nya formar. Dom blev väldigt fina. Satte mig på balkongen och smakade en, men får nog erkänna att de inte var någon större smaksensation. Men men... bätte lycka nästa gång. Ska skaffa det här linnet från Gina och baka ännu mera muffins när jag har den på mig...


Det blir en dag på stranden...

Det är SOMMAR med stora bokstäver! Och jag är ledig, var tydligen imorgon och inte idag jag skulle jobba. Så jag har kickstartat dagen med morgonpromenad, frukost i tv-soffan och sedan en tur till stranden. Det här måste vara enda stället där man får stranden för sig själv en het dag i juni. Snacka om folktomt ställe...
Ps. Gillar min nya mobilkamera!

Vattnet var lite kallt, så jag doppade endast fötterna...


Beachbabe nr 1 är inte rädd för kallt vatten


Beachbabe nr 2 njuter av solen (min nya bikini!!)


Kaffetermos! Mmmm...

Här går jag mina promenader

Kvällspromenad efter jobbet...












hungrig, skoskav, mensvärk, trött

men livet e gött endå på något sätt för jag har ju min ted!



vi hade en jätte mysig dag i lördags. lite bakis och lite trötta körde vi från malmö vid 14 för att gå på visning. vi ska nämligen sälja vårt hus ju. lägenheten var helt fantastisk! en 2:a på 101 kvadrat. så fin! ingen har bott där innan, den är hlt nyrenoverad. men den kostar... och så har den ingen balkong. stort minus. vi hade lite tid att fördriva innan nästa visning så dp gick vi en promenad i helsingborg och satte oss på gröningen och kollade på folk. det va en härlig dag. men de andra två lägenheterna va inget för oss. tyvärr.

får leta vidare. imorgon har vi en visning, en på ons och en på tors. håll tummarna att vi blir av med huset snart!!!!!



här är min nya utsikt från balkongen! snart iaf. hoppas jag. drömmer jag om.



zackie - stadshunden!

Hemma i sommarland

Ja nu är jag hemma igen. Vi åkte genom ett varierande varmt/regnigt Sverige igår. Stannade till vid en badplats i Kungsör och Tindra och Edvin tog sig ett dopp. Själv har jag blivit en feg badkruka som tyckte att det var alltför kallt. Nöjde mig med att doppa fötterna.

Nu har Edvin åkt i väg på läger nummer 2, han kommer tillbaka på söndag. Jag ska jobba kväll i två dagar framöver. Sen är jag ledig igen. Ständigt denna ledighet. Men jag klagar inte... förutom att jag får hålla hårt i pengarna. Jag och Tindra har vart ute på en skogspromenad i solen. Det är verkligen sommar här nu! Ängarna är fulla av blommor och solen steker. Vi ska ut på en till innan jag börjar jobba, så hon kan va ensam i 6 timmar sen. Som tur är verkar hon vara helt slut efter veckan i Stockholm, då hon inte gjorde annat än att springa efter en boll.

När jag kom hem från promenaden låg en tradera- klänning i brevlådan. Den kostade 3 kr + frakt. Fynd?



Ps. Jag är jättesugen på att springa, men känner av den jääääävla infektionen igen. Piss piss piss. Hoppas det är tillfälligt.

mer midsommar










midsommar och en 27 min runda med alkoholproblem

det va en mycket lyckad midsommarafton. jobbade till 14,15 och körde sen till malmö. sill, sång och sprit. bra sammanfattning. jobbat idag, sprang en 27 min runda efter det - och fan va sprit gör illa för kondisen!! sprang ju 6 varv i skogen innan midsommar på 40 min sprang 4 idag på 27! och de va de 27 jobbigaste minuterna på länge.



skål och sånT!



Glad midsommar!

Igår sprang jag och mamma en snabb runda innan midsommarfirandet började. En halvtimme med eld i baken då vi var lite stressade. Sen kom Edvin och Stefan och det blev midsommarlunch med mina sillar och annat gott.. med öl och snaps i glasen! Och jordgubbstårta! På kvällen blev det grillat och en massa choklad och vin. Sen spöade Stefan oss alla i femkortspoker. Han ska förresten springa maran med oss om hans knä blir bra tills dess! Imponerande va Maya?

Idag blir det nog mer sill och lite annat skoj... Glad midsommar!

vad betyder urko?

maria, jag sringer i din gamla skuru tröja. men varför står det URKO på ryggen och framför allt vad fan betyder det?



tacksam för svar/ storasyster

jag är kungen

jag sprang idag och nu mår jag som en prins, nej en kung. jag tog ut mig totalt! finns det någon bättre känsla? att man glömmer det. det kändes så motigt i morse när jag vaknade och skulle ut och springa. regnet öste ner och jag intalade mig själv att skita i det. sen har det gnagt i mig hela dagen. efter 1 timmes promenad med zackie fick jag ny energi. bytte om och gav mig ut i spåret. sprang 7,2 km på 40,41 min- vilket är bra för att vara jag :-)
sista varvet gav jag verkligen allt! trodde jag skulle spy när jag kom i mål. mitt mål va att springa runt 40 och jag klarade det! nu mår jag som en prins. nu jäklar är jag i gång igen. nu ska jag komma ihåg den har goa känslan och när det senare kommer kännas motigt ska jag läsa det här och komma ihåg att det är sååååå värt det!
nu ska jag laga lasange och äta med god aptit!






Sill i stora lass

Det där lät mer som ett mellanmål Maya... min och mammas lunch blev kaffe med olika goda knäckebröd med köpt sill, gravad lax, havtornsmarmelad och torsk från i måndags. Inte allt på samma knäcke, blev några olika varianter. Och choklad i efterrätt. Mmmm...

Jag har fått dille på sill och efter att jag och mamma fikade blev 4 olika sorter till. Havtornssill, lingonsill, italiensk sill och klassisk sill. Jag ska äta så mycket sill till midsommarlunch imorgon så det sprutar ur öronen.

Shoppingen idag har blivit en ny jacka 200 kr på Vila, ett grått linne, ett svart linne, en ny fin bikini, ett par 3/4 träningsbyxor och två temuggar. Nu är jag nöjd, behöver inte shoppa mer på ett tag.

Dagens träning har hittills bestått av två promenader, sammanlagt ca 1 timme och 25 minuter. Imorgon ska jag ut och springa med nya brallorna innan den stora lunchen. Sen kommer min pojk!! Längtar....

lunch framför datorn

en lunch bestående av två knäcke med kaviar :-)

Testa test

Har försökt skriva flera inlägg, men det har inte funkat. Testar nu igen, men får bli lite kortare.
Gårdagen var supermysig, trevlig och maten var underbart god!! Gratinerad hummer och vitt vin, sedan oxfilé, hasselbackspotatis, bea och kantareller, och rödvin! Till efterrätt friterad camembert (ost.. stavas kanske inte så?) med underbar hjortronsylt. Huuuur gott som helst. Man borde äta 3 rätters oftare! Mat är ju livet. Och vin. Och choklad. I alla fall. Tack Lisa och Lasse för underbar middag och grattis mamma och pappa till silverbröllop!

Idag har jag latat mig lite mer. Sprungit i 46 minuter med mamma. Gårdagens vin kändes litegrann, men annars var det toppen! Jag gjorde laxburgare till mamma och mig till middag... blev faktiskt gott! Alltså mixade laxfiléer med lite annat gott. Inte färdigköpta. Nu ska jag ut i kvällssolen och traska med hunden. Imorgon ska jag shoppa lite! Förhoppningsvis träningskläder och kanske en bikini (fast när ska man bada egentligen?).

Midsommar snart. Jag ska äta sill tills jag spricker. Imorgon ska mamma och jag göra egen sill.


stress stress stress

min dag igår:
vaknade på tok för sent, för att jag inte kunde somna dagen innan.
gick en promenad med zackie på 40 min
slängde i mig frukost
duschade
körde till ica och köpte mat
körde in till stan för att lämna företagsdeklarationen.
hittar inte i stan
körde fel
körde rätt
skatteverket har flyttat (!!!)
springer och letar som en galning efter skatteverket, sen till jobbet.
får ta bilen och försöka hitta en ny parkering närmate skatteverket.
hittar skatteverket
hittar parkering
det är sjukt mkt folk
hittar ingen att fråga vart jag ska lägga mina papper
tränger mig före ca 60 pers och frågar en dam vart jag ska lägga mina papper
damen tar mina papper
kl är 12.45
jag börjar jobba 13,00 i hyllinge (är alltså i helsingborg nu)
kör som en galning till jobb
tar nästan en snattare på bar gärning
tillkallar väktare
pulsen är hög
hinner ej städa butiken ordentligt
blir sen
kör som en galning hem till höganäs
kommer hem
zackie sitter UTANFÖR(!!!!) vår grind.
zackie ska ha varit hos våra grannar
grannarna tror att zackie är hos dom
pratar med mina grannar
går en runda med zackie
ger zackie mat, vatten och mediciner
slänger i mig en tallrik filmjölk
duschar
ser lite på cityakuten
kommer på att jag måste städa imorgon eftersom vi har visning
börjar plocka undan lite grejer
kollar hemnet
betalar två räkningar
för över pengar till ted
kollar min a-kassa
idioterna vill ge mig 1000 spänn bara...
kommer i säng vid 00,00

Lugnare dag får man leta efter

Jag har det bra jag.
Började med en stor och långsam frukost.
Fortsatte med en långpromenad med Tindra.
Drack kaffe.
Lekte på baksidan med boll och hund.
Tog en lååååångsam löptur på 32 minuter eller liknande för att testa formen. Den fanns där någonstans, men magen klagade lite... men är på bättringsvägen.
Tog dusch, gjorde lunch, välkomnade Lisa och Lasse och drack mer kaffe med dem.
Tog en promenad med Tindra.

Hur skönt som helst att bara vara ibland. Och solen skiner!
Ikväll blir det 3-rätters! I'm in heaven.

Hos mami och papi

Efter en sväng på sjukhuset i Örebro är jag hos mamma och pappa i Vega nu. (Är inne på min andra penicillinkur nu... superskoj, eller inte). Skönt att vara här i alla fall. Imorgon firar vi mamsen och papsens silverbröllopsdag med moster fislisa och Lasse. Som ska bjuda på 3 rätters!! Blir ju dock inget vin för mig... trist, tycker jag, som den vinpimplare jag är. Nej då... helst av allt vill jag kunna springa snart igen. Hoppas på att jag vaknar upp utan ont imorgon. 

Snart är det midsommar... då kommer älsklingen hit!! Saknar honom som den lilla tönt jag är.

väntar på posten

så jag kan få mina kläder. sen ska jag jobba. sen ska jag sova. på onsdag kommer ted hem från småland så tills dess är jag ensam. trist.

Mys med mamma

Nu är mamma med mig här i hyttan, mysigt värre! Igår hade vi en riktigt härlig dag då vi fikade på Kringlan, åt glass och köpte chokladpraliner på Neerings, tog en skogspromenad med Tindra, lagade mat tillsammans och drack vin och smaskade choklad och jordgubbar! Imorgon åker vi hem till pappa och myser lite till! Avis va Maya?

vem läser vår blogg?

jag trodde det var jag, maria, mamma och pappa. men vi har haft ca 9 unika besökare varje dag. jag har två datorer blir det två unika om jag kollar på båda? då är vi uppe i 2. sen har mamma en dator på jobb pappa med, då är vi uppe i 4. sen har maria en dator då är vi uppe i 5. och så mamma och pappas hemdator = 6. vem läser vår blogg? hahaha hoppas den är intressant.

nu ska jag jobba. sen ska jag på fest och bli karatefull. nääää haha den tiden är över. jag ska på grillfest där det finns barn så det blir nog lungt.

jag längtar efter mina kläder som jag beställt!!

nya fina bildet på hemnet

nu finns huset på hemnet. jätte fina nya bilder blandat med jätte fina gamla. nu håller vi tummarna att vi kan hitta en köpare fort- med 3 månader på sig att flytta så vi kan bo kvar hela sommaren :-)

När kocken är borta...

...får man ta det man har. Klyftpotatis och rotfrukter med egen tzatsiki och ett glas vin. Mums!


All by myself

Jag är ensam i hyttan. Det regnar. Vad gör man? Drar på sig regnkläder och tar sköna skogspromenader. Pysslar med lite allt möjligt. Lagar mat till sig själv. Byter lakan. Lägger ut träningsmattan och kör några övningar. Drar med sig hunden ut på en joggingtur (jepp, jag testade att springa i en halvtimme, och det kändes bra... Tindra fick sig ett rejält träningspass samtidigt). Duschar en smutsig hund och får sen städa badrummet. Och sen var klockan bara halv 4!!! Vad ska jag göra resten av dagen? Funderar på att lägga mig i soffan resten av kvällen. Och en stund på spikmattan. Ett glas vin och en god middag i min ensamhet (är det ok? klart det är!) Lite choklad. Tur att mamma kommer imorgon alltså...

Nu är hon trött kan jag lova...


Bilder från sommarbuffé

Två bilder som Lina tog i fredags. Tänkte att ni kanske ville se dem :)


Drömmer...

Ja... det är ju så att man inte orkar träna på samma sätt när man jobbar, jag har verkligen märkt det. Träningen blir inte samma njutning som den vanligtvis är, när man både har tid och energi. Det är därför jag vill jobba med träning, eftersom det är det som ger mig mest lycka (förutom familj, vänner osv), och den lyckan vill jag hjälpa andra att hitta. Inte bara genom träning kanske, men bland annat. Tänk... massör, personlig tränare, kostrådgivare, träningsinstruktör osv... det ska jag vara i framtiden. För drömmar är väl till för att uppfyllas? Men jag ska aldrig hålla på med pekpinnar och extrema råd. Nej, hälsa kan lika gärna vara att njuta av ett glas vin eller en mumsig glass, men det gäller att hålla en balans. Och det balansen skulle jag gärna hjälpa människor att hitta... så att de kan må så bra som möjligt!

Men i alla fall. Idag mår jag rätt bra! Åt en stor "brunch" innan Edvin åkte iväg (nu ses vi inte på en vecka.. buhu) med gröt och scones. Sen tog jag och Tindra en lång skogspromenad, hur skönt som helst. Nu har jag vart en sväng i tvättstugan och sitter här med en STOR kopp kaffe. Jag är glad och det är huvudsaken, eller hur? Strunt samma om jag inte kan springa(vågar inte pga magen som gör ont igen, infektionen kan va kvar så jag håller mig till prommisar). Lite styrketräning borde jag i alla fall orka, har ju två finfina hantlar och en balansboll. Jag kanske inte kommer se ut såhär, men hoppas på den känslan...



49 kr skorna





fynd eller vad?

det är ju mitt problem också

att jag mår bra av att träna men när man jobbar mkt så orkar man inte på samma sätt. det gäller att få in motionen som en del av den dagliga rutinen. innan när jag jobbade på dsv så kom jag alltid hem kl 17,00. då bytte jag direkt om till "springkläder" och gav mig ut på en gång innan jag hann känna efter hur jävla trött jag egentligen var. ofta är man bara trött i skallen och lite motion efter jobbet blir man piggare av - men det kan vara sjukt jobbigt att ta tag i det. efter löpningen så gick jag alltid en promenad med zackie - hungrig som ett djur. sen in och laga mat, äta, duscha och sen god natt. skit tråkiga dagar men tycker man att motionen är värt det så är det ju bara att ta smällen. men visst tar det emot. just nu mer än någonsin.
det är svårt att hinna allt man ska på 24 timmar- det saknas ett par motionstimmar på dygnet helt enkelt.

Omöjligt att må bra ibland

Nu har jag jobbat sista dagen den här veckan och är nu ledig i två veckor. Hade planerat att söka fler jobb under tiden, men nu mår jag inte så bra igen så jag åker hem till mamma och pappa istället. Hoppas på att det går över, men just nu känns det tråkigt. Nu när jag jobbat tre dagar har jag inte rört mig mer än under hundpromenaderna, vilket inte alls räcker för att jag ska må bra. Känslan man får av att träna saknas, det är den känslan jag mår allra bäst av. Men vad gör man när man är för trött eller, som idag, mår för dåligt för att kunna träna? När man ändå inte kommer må bättre av det, endast sämre? Då måste man vila, och stå ut med att inte få känna den underbara känslan av att springa oavbrutet i en timme eller nått (ja, jag är väl knäpp). Just då känns det som att det är omöjligt att må bra... 

Ps. Jag klagar inte på att jobba.. det är faktiskt kul och väldigt givande och lärorikt. Att ta hand om människor är nog det jag ska göra, för det känns meningsfullt och ibland är det rätt mysigt, trots blöjor att byta och rumpor att torka. Jag klagar mest på att jag blir så trött såhär i början... men kan även bero på att jag inte mår helt bra just nu.

jag älskar att jobba och så får jag vara ledig så mycket

skit tråkigt är det. jag vill inte sitta här hemma i regnet och glo - jag vill tjäna pengar, utvecklas och lära mig nya saker varje dag. jaghatar att vara så här sysslolös. det är konstigt med mig för när jag har för mycket klagar jag på det men det är fa´n bättre att ha för mkt att göra än för lite.
idag har jag iaf fått en uppgift att utföra, ska gå ut med lilla mopsen rocky. det tar väl en timme eller två iaf. phu. vad ska jag göra resten av dagen då?

buhäääää ge mig mer jobb snälla gina gud.

jag och alexandra



snygga va!

vi drar till malmö

jag och zackie gjorde det idag. hälsade på Mattias, Anna och lilla Ellie (som nog är den sötaste unge som någonsin skådats på denna jord)
mysig dag med fika, barnvagnstur, god mat och trevligt sällskap. på vägen ner stannade jag på center syd och köpte ett par skor för 49 pix! skit snygga får lägga in en bild sen när jag orkar.
zackie åkte hela vägen i min mini - så söt han är min 50 kg hund i den lilla hundkojan :-)

nu är Ted i småland snart och ska jobba där resten av veckan. skiiiiiit tråkigt. snyft.

Trötter

Fy vad trött man blir av att jobba.. förstår inte hur man pallar 40 timmar i veckan. Funderar allvarligt på att bli hemmafru... älskling kan du bli en rik kock så jag slipper jobba? Tänk va underbart att vara hemma, gå ut med hunden, ta en fika, dricka kaffe, fixa och dona i hemmet... och om man har en trådgård kan man gå runt där och lalla hela dagarna. Och träna när man vill. Kanske har jag kollat för mycket på Desperate housewives... vad vet jag.

Jag skojar bara, så hemskt är det inte att jobba. Det är ganska roligt, men jag orkar inte göra något när jag kommer hem. Har endast vart ute med Tindra och dammsugit lite. Sen har jag legat i soffan. Jag är ju ovan att jobba så jag är sjukligt trött när jag kommer hem. Kan även bero på allt nytt jag måste lära mig och alla tusen saker jag måste ha i huvudet. Det är tröttsamt. Så jag skjuter upp veckans träning till slutet av veckan när jag är ledig och Edvin ska jobba på bröllop. Blir till att springa torsdag, lördag, söndag om jag ska hinna målet med 3 ggr/veckan. Nu har jag skrivit det så nu måste jag göra det... hejs!

blommor och bin

imorgon kommer mäklaren och tar bilder på vårt hus. vi har bestämt oss för att sälja igen. har städat hela dagen inför det och nyss va jag iväg och köpte blommor till trädgården så det ska se lite mysigt ut på bilderna.  jag är sämst på blommor och sånt. stackars blommor. jag tryckte ner dom i krukorna och stänkte på lite vatten (förhoppningsvis ska de väl klara sig över dagen imorgon iaf)

resultatet:






varför blir vissa av mina bilder så???





skit bilder!!

Mitt nya arbetsliv

...började idag. Introduktion inför sommarjobbet på ålderdomshemmet. Det verkar inte lätt... det är sjukt mycket att tänka på. Jag är lite rädd, men jag vet att jag klarar det, för jag vill klara det. Tror man får mycket tillbaka från de gamla, även om det inte alltid kommer vara kul. Nu ska jag lägga mig i soffan, läsa all information och sen gå en riktigt lång skogspromenad med Tindra för att rensa skallen.

0:35:20

tiden på mina 6 km som jag nyss sprungit. nu känns det skönt. äntligen kom jag ut en sväng. det känns underbart. nu gäller det bara att fortsätta som vanligt - som om dessa 2 veckor aldrig existerat. man ska alltid se framåt inte bakåt. framtiden och nuet är vad som räknas.



efter joggen.

skorna jag fick av mamma o pappa va super. jätte sköna och super bra sula. bra för mina halux fötter,



jag har inte druckit kaffe idag. bara grönt te. men jag är sjukt sugen på en kopp java nu!!!!

nu är det slut med kaffet

nu sitter jag här för 52625252 kvällen i rad med en overhörd smärta i min mage. jag är så trött på det, är inte långt från tårar. nu ska jag
1. sluta med kaffe - helt!
2. sluta äta efter kl 18
3. sluta äta så mkt fil och youghurt
4. träna regelbundet igen efter ca 2 veckor utan träning alls

nu får det vara nog jag orkar inte ha det så här

En timmes löpning innan maten

Tog mitt vanliga varv i skogen, men utan ipod eftersom den var urladdad. Fick lyssna på mitt eget flås och fåglarnas kvitter istället. Det gick ju bra det med, men lite extra jobbigt var det allt... fast kan ju bero på fredagens alkoholkonsumtion. Nu tittar jag på tennis, väntar på mat och längtar efter en dusch. Har vart och röstat också förresten... man måste ju utnyttja sin röst även om man inte är så insatt.

Tindra vilar lite på promenaden hem från vallokalen... Bilden är tagen med min nya mobil, superbra kamera!


Pizza och fotboll

Vad gör man när man är ensam hemma en lördag, det är Sveriges nationaldag och det är fotbollsmatch på tv? Jo, man gör sig en hemmagjord pizza, häller upp ett glas vin och breder ut sig i soffan. Hihi! Pizzan står i ugnen, blev en vegtarisk variant med massor av Mozzarella på. Tack mamma för receptet från din bok! Imorgon tar jag upp löpningen igen, är lite lite bakis idag efter gårdagens mängder av champange och vin. Men det var det värt! Synd bara att de envisades med att spela 80-tals musik på Puben.


Examen

Japp, nu har jag tagit examen! Tack mamma, pappa och mormor för att ni kom och uppvaktade mig, det var så kul! Nu sitter jag här, trött men glad, och lättad. Det känns skönt att inte vara student längre, nu vill jag hitta på nya saker! Idag ska jag ta det lugnt och ägna mig åt Tindra. Edvin jobbar och alla studenter har nog lämnat hyttan nu.

Nu ska jag sätta på lite kaffe och bara ha det bra en stund!


När är det nog..?

Ibland känner man att man inte riktigt räcker till. Egentligen borde jag vara superglad och hoppa upp och ner, eftersom jag hade sista skoldagen idag! Nu är jag inte student längre, imorgon tar jag examen och ska fira hela dagen lång! Vi tjuvstartar lite ikväll med grillning och vin. Men jag känner mig inte riktigt så glad som jag borde. Alltid är det något som gnager. Ger inte Tindra tillräckligt med aktivitet. Har inte tillräckligt med jobb. Hinner inte umgås med Edvin. Känner mig för deppig för att umgås med vänner. Har mensvärk. Tränar inte tillräckligt (jo, jag vet att jag gör det, men ibland fattar inte min hjärna det). Har alltid känslan av att jag ka lite bättre, borde göra mer, inte är tillräcklig. Det gör att jag tappar lusten att fira, jag förtjänar ju inte det. Men jag vet ju att jag är mer än tillräcklig. Jag gör ju så gott jag kan. Så nu ska jag försöka intala mig själv det och tillåta mig själv att slappna av och bara fira! Det är ute med dåligt samvete var det ju nån klok person som sa en gång...


Recept för helgen:

Ingen träning

Massa vin

Familj

Vänner

God mat
Njuta!!!


rullat gräs



Före



efter

Efter regn kommer solsken

Det slutade hagla, så jag stack iväg innan jag hade chans att ångra mig. Det va rätt jobbigt och segt, fick verkligen försöka motivera mig till att ta långpasset idag för att ha det gjort. Slutade på dryga 14 km, vilket fick vara mer än nog idag. Det är sjukt skönt nu efteråt i alla fall. Nu har jag ätit leverpastejsknäckisar och nu är det dags för en varm, varm dusch. Ikväll ska jag iväg på liten grillfest, jag ska grilla lax- tomat- och potatisspett. Och sno med mig rabarberchutney som Edvin gjorde igår. Mumma!


trodde jag skulle springa idag

men lusten finns inte. ibland måste man ge sig ut ändå. men jag pallar inte, det blåser så sjukt mkt!! jag har dessutom fått ett ordentligt träningspass då jag lagt gräs. burit de jävla gräsrullarna tills jag trodde jag skulle dö av utmattning. och jord! fy va jobbigt det va och så skitig jag blev.
men jag hade verkligen mått bra av en ordentlig runda nu. men så måste zackie ut och jag skulle behöva åka o handla. skit skit skit. fast livet är bra ändå.


Hagel

Skulle precis ge mig ut och springa en sväng - men då börja det hagla!! Och inte lite heller... helt galet. Tror jag stannar inne en stund.

Nyklippt

Jag kom precis hem från frisören, nyklippt och nyfärgad inför examen på fredag! Fina fläckar i pannan av hårfärgen va?


ingen träning idag heller

skitdålig är jag.

Matshopping och skogspromenad

Jag var och handlade mat idag. När jag går in i en mataffär blir jag lite frånvarande. Tror jag går in i nån annan värld av förvirring över vart allt finns,  lycka över allt som finns på hyllorna och beslutsångest över vad jag ska stoppa i korgen. Fast jag älskar att handla mat, förutom att betala den då. Men det är ganska härligt att gå och plocka goda och fina saker som ska in i mitt kylskåp eller skafferi. Och att spontanköpa det man är sugen på är ju ganska härligt. Idag köpte jag till exempel senapssill, halloumi och leverpastej fast det inte stod på min lista. Men det var jag sugen på. Och naturgodis, mmm... chokladöverdragna para- cashew- och valnötter. Bara litegrann, som en extra liten lyx i tillvaron.

Sen tog jag och Tindra en lång runda i skogen. När hon får springa i skogen ser hon så lycklig och fri ut. Och det gör mig lycklig. Tänk att en sån liten, vardaglig sak kan göra hela ens dag. Här är lite bilder från igår...

Igår var det såhär varmt - idag regnar det


Tindra har badat


Soffläge igår kväll


Myser framför tv:n


Stockholm



på väg till sthlm



min hund och hans bästis Amos





Amos tar en dusch hehehe



party för min bästa vän!



mys med mamma och pappa!



och så hem till skåne igen!

6,2 km

Äntligen! Idag kände jag mig piggelin så jag vågade ta på mig joggingskorna och sticka iväg en sväng. Åh så underbart sen då! Trots att jag åt lite för nära inpå och hållen gjorde sig påmind hela tiden, så var det bara så skönt att känna att orken fanns där, trots en vecka i soffläge. Ljuvligt. Totala tiden blev 28,24 minuter. Nu har jag mersmak, på onsdag blir det lååååååååångpass. Det är något särskilt med löpning, speciellt när man känner sig i form. Det är den ultimata känslan av frihet och av att allt är möjligt. Så länge jag springer har jag inga problem i världen och inga hinder är för stora. När man kommit hem igen och lugnat ner sig brukar verkligheten komma i kapp en, men man kan ändå tackla saker och ting på ett bättre sätt. Det är nog min anledning till att springa. Känslan. Känner en impuls att anmäla mig till fler lopp... men får vänta lite så att det passar.

Nu ska jag gå och ta ett svalkande dopp i sjön med hund och husse.

RSS 2.0